Rajma er en indisk ret med kidneybønner og en masse krydderier. Den er vegetarisk og både sund, velkrydret og utrolig lækker.
Rajma er den lækreste vegetarret, som er virkelig populær både i Indien og internationalt. Den indeholder masser af krydderier og næringsfulde ingredienser, som både mætter og smager godt.
Du kan enten servere retten med ris eller fladbrød. Jeg spiser den oftest med ris og indiske pickles. Men man kan faktisk også bare spise retten, som den er.
Der er to måder at lave opskriften på. Enten bruger du kidneybønner fra dåse, som er den hurtige måde, ellers så brug de tørrede bønner, som skal ligge i blød. Det er den traditionelle metode, men også tidskrævende.
Opskrift på indisk rajma med bønner
Rajma
Ingredienser
- 1 spsk smør - eller ghee
- 2 tsk spidskommen
- 2 stk laurbærblade
- 1 stk kanelstang
- 4 stk nelliker
- 1 stk rødløg
- 4 fed hvidløg
- 2 centimeter ingefær
- 1 stk frisk chili
- 2 stk tomater - store
- 1 tsk salt
- 1 tsk koriander - stødt
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk gurkemeje - stødt
- 1 tsk brun farin
- 2 dåser kidneybønner
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Start med at tage en gryde og tilføj smør, lad det smelte og tilføj spidskommen, laurbærblade, kanelstang og nelliker. Lad det stege i et halv minut, eller indtil spidskommen begynder at poppe.
- Hak rødløg meget fint og tilføj til gryden, steg dem i to minut. Brug en morter til at lave hvidløg, ingefær og chili til en pasta, tilføj det derefter til gryden. Steg det sammen i et minut.
- Blend tomaterne og tilføj dem til gryden, tilføj også salt og rør det sammen. Put nu låg på gryden og lad det simre i to minutter.
- Tilføj stødt koriander, garam masala, gurkemeje og brun farin. Rør det sammen og steg det i et minut.
- Tilføj kidneybønner og vand. Rør det godt sammen og lad det simre i mindst 20 minutter, eller indtil bønnerne er helt møre.
- Smag til med salt og så er rajma klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Lav gerne en stor portion af den vegetariske, indiske ret rajma, da den smager helt fantastisk dagen efter, når den har fået lov til rigtigt at suge alle krydderierne til sig.
Se også vores andre indiske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: