Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Rajma - indisk vegetarret fuld af krydderier

Rajma - indisk vegetarret fuld af krydderier

Rajma
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Rajma er en indisk ret med kidneybønner og en masse krydderier. Den er vegetarisk og både sund, velkrydret og utrolig lækker.

Rajma er den lækreste vegetarret, som er virkelig populær både i Indien og internationalt. Den indeholder masser af krydderier og næringsfulde ingredienser, som både mætter og smager godt.

Du kan enten servere retten med ris eller fladbrød. Jeg spiser den oftest med ris og indiske pickles. Men man kan faktisk også bare spise retten, som den er.

Der er to måder at lave opskriften på. Enten bruger du kidneybønner fra dåse, som er den hurtige måde, ellers så brug de tørrede bønner, som skal ligge i blød. Det er den traditionelle metode, men også tidskrævende.

Opskrift på indisk rajma med bønner

Rajma

Rakel Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Rajma er en indisk ret med kidneybønner og en masse krydderier. Den er vegetarisk og både sund, velkrydret og utrolig lækker.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk smør (eller ghee)
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 stk kanelstang
  • 4 stk nelliker
  • 1 stk rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 centimeter ingefær
  • 1 stk frisk chili
  • 2 stk tomater (store)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk koriander (stødt )
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkemeje (stødt )
  • 1 tsk brun farin
  • 2 dåser kidneybønner
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en gryde og tilføj smør, lad det smelte og tilføj spidskommen, laurbærblade, kanelstang og nelliker. Lad det stege i et halv minut, eller indtil spidskommen begynder at poppe.
  2. Hak rødløg meget fint og tilføj til gryden, steg dem i to minut. Brug en morter til at lave hvidløg, ingefær og chili til en pasta, tilføj det derefter til gryden. Steg det sammen i et minut.
  3. Blend tomaterne og tilføj dem til gryden, tilføj også salt og rør det sammen. Put nu låg på gryden og lad det simre i to minutter.
  4. Tilføj stødt koriander, garam masala, gurkemeje og brun farin. Rør det sammen og steg det i et minut.
  5. Tilføj kidneybønner og vand. Rør det godt sammen og lad det simre i mindst 20 minutter, eller indtil bønnerne er helt møre.
  6. Smag til med salt og så er rajma klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Lav gerne en stor portion af den vegetariske, indiske ret rajma, da den smager helt fantastisk dagen efter, når den har fået lov til rigtigt at suge alle krydderierne til sig.

Se også vores andre indiske opskrifter:

Hurtig vegetarret - Paneer Capsicum

Butter chicken

Chicken Korma

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required