• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

ragout
Ragout er en en nem og lækker gryderet, der steges færdig i ovn. Retten laves med tern af oksekød, grøntsager og en lækker sovs. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  15. april 2024

Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.
  2. Opskrift på ragout
  3. Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.

Ragout er en skøn og klassisk gryderet fra Italien, der laves med oksekød og grøntsager.

Du kan bruge forskellige slags oksekød, men jeg plejer blot at skære et par gode bøffer ud i grove tern. Det kan være ribeye, entrecotes eller lignende. Du kan også anvende et stykke culottesteg.

Grøntsagerne kan også varieres, men det bedste er løg, hvidløg, gulerødder, porre og knoldselleri, men brug hvad du synes.

Gryderetten startes på kogepladen, men steges færdig i ovnen, hvor den skal have 1,5-2 timer.

En italiensk ragout serveres med pasta, og retten smager himmelsk godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Vildtragout
  • Salsiccia ragù med italiensk pølse
  • Ragu af gris
  • Svamperagout med mørbrad

Opskrift på ragout

ragout

Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g oksekød - i tern
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 løg - hakkes groft
  • 2 fed hvidløg - hakkes groft
  • 1 porre - i skiver
  • 250 g gulerødder
  • 2 skiver knoldselleri - skår4et i grove tern
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl kalvefond - eller alm. bouillon
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 tsk rosmarin - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Varm en stegegryde op ved en rigtig god varme, gerne en støbejernsgryde. Kom en klar smør i gryden, og lad det næsten smelte.
  • Fordel så oksekød i tern i gryden, og lad det stege uden at røre kødet. Det skal lige have en god stegeskorpe, og derefter vendes kødet rundt og steges på alle sider.
  • Drys en spiseskefuld hvedemel over kødet, og vend rundt. Det skal jævne sovsen.
  • Tilsæt så de snittede og klargjorte grøntsager til din ragout. Det er løg, hvidløg, porre, gulerødder og knoldselleri. Vend det rundt i gryden.
  • Hæld så et par deciliter rødvin i gryden, og lad det koge en smule ind.
  • Derefter tilsættes hakkede tomater og kalvefond eller alm. bouillon sammen med balsamico (eller anden eddike), timian og rosmarin. Kværn også lidt peber i gryderetten.
  • Lad gryderetten koge op, læg låg på og stil din ragout i ovnen. Her skal den have ca. halvanden time, men den kan sagtens klare to timer også.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
288
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
1152
mg
50
%
Kalium
 
1046
mg
30
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
10983
IU
220
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Tag den færdige ragout ud af ovnen, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Lidt citronsaft gør også underværker.

Anret den lækre italienske gryderet på kogt pasta, og servér gerne et stykke ciabattabrød til. Her finder du min nemme opskrift på hjemmebagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    januar 10, 2025 at 5:22 am

    Virkelig lækker opskrift, var blæst helt bagover. Samtidig er den nem at lave - jeg lavede den med oksemørbrad og med kartoffelmos til.

    Svar
  2. Monsieur Pedersen

    oktober 01, 2023 at 2:57 pm

    En flot, flot ret og en meget fin video.
    Men hvad siger du til bruge andre, måske mere ydmyge stykker kød? F.eks. bov eller klump.
    Så hvis du ellers går med på ideen, bør retten så have mere tid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2023 at 6:44 am

      Hej Monsieur Pedersen
      Jo da - du kan sagtens bruge andre udskæringer er oksekødet. Stegetiden vil nok være den samme, men den kan afhænge af præcis hvilken udskæring der anvendes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anna Grethe Jensen

    januar 14, 2023 at 7:08 pm

    Dejlig ret - tilføjede lidt sukker - det gør ingen skade

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2023 at 6:43 am

      Hej Anna Grethe
      Godt tip - tak. Sukker virker jo smagsforstærkende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required