• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Rævesovs

rævesovs
Den klassiske rævesovs er blandt andet god ovenpå et stykke brød med røget hellefisk, men bruges også meget til gravad laks. Rævesovsen er syrlig i smagen, og derfor god til fede fisk. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. september 2022 - Udgivet:  1. september 2022

Del gerne:
337
SHARES
FacebookMessenger337PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.
  2. Opskrift på rævesovs
  3. Rævesovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Hvorfor hedder det rævesovs?
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift

Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.

Hjemmelavet rævesovs smager dejligt, hvis man ellers kan lide den syrlige dressing. For den skal nemlig være syrlig for at give det rette modspil til især fisk.

Rævesovsen anvendes typisk ovenpå gravad laks, men den er også fin på et stykke rugbrød med røget hellefisk.

Du kan lave din dilddressing med eller uden dild alt efter, hvordan du har det med dilden.

Rævesovsen kendes også under navnet dilddressing, men navnet med ræven er det mest seje. Synes jeg.

Opskrift på rævesovs

rævesovs

Rævesovs

Rævesovs er en syrlig-sød dressing, der er nem at lave på et par minutter. Rævesovsen anvendes især til gravad laks eller røget hellefisk.
Bedømmelse
4.8 fra 20 stemmer
RetDressing
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie - el. smagsneutral olie
  • 2 spsk sherryeddike
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk brun farin
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild - finthakket

Fremgangsmåde

  • Olivenolie kommes i en lille skål, hvor den hurtigt piskes sammen med sherryeddike. Har du ikke sherryeddike derhjemme, kan du sagtens anvende en almindelig hvidvinseddike - eller en helt tredje eddike.
  • Derefter tilsættes sennep, engelsk sauce og brun farin, som piskes til en blank dressing.
  • Rævesovsen smages til med salt og friskkværnet peber, og nu kan du eventuelt også smage den til mere eddike eller farin. Afhængig af, hvordan du lige ønsker rævesovsen skal være.
  • Vil du have dild i dressingen, skal dilden hakkes fint og derefter røres ud i dressingen.
  • Anrettes smukt i en lille skål, som sættes på bordet. Så kan gæsterne tage den mængde, de synes.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
251
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Natrium
 
679
mg
30
%
Kalium
 
45
mg
1
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
0.2
g
0
%
Vitamin A
 
25
IU
1
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvorfor hedder det rævesovs?

Det umiddelbare og ærlige svar er, at jeg faktisk ikke ved det præcist.

Nogen siger, at navnet skyldes, at dressingen lugter lidt af rævens urin, men det nok ikke den rigtige forklaring.

Men hvor det så kommer fra, ja, det står indtil videre hen i det uvisse.

Har du en god klaring på navnet? Så kom med den i kommentarfeltet lidt længere ned, så vi alle kan blive lidt klogere.

Se også vores opskrift på en lækker, hjemmelavet Thousand island-dressing.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hans Pedersen

    januar 07, 2020 at 9:24 am

    På fransk hedder at drømme reve (jeg kan ikke sætte dimsen over "e").
    Altså et forslag om at den franske kogekunst har sat sig spor i form af drømmedressing.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required