Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Rabarberkage med marengslåg er en super skøn kage, der er rimelig let at bage.
Kagen bages ad to omgange i en springform, hvor grundkagen først bages i et kvarter, hvorefter der fyldes på med rabarberkompot og marengs, som så bages færdig i yderligere et kvarter.
Du skal anvende en springform med en diameter på cirka 18 centimeter, og så rækker kagen fint til seks personer.
Den perfekte kage til dig, der elsker rabarber og ikke kan få nok.
Se også disse opskrifter:
Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift
Opskrift på rabarberkage med marengslåg
Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
Ingredienser
Kompot af rabarber
- 300 g rabarber - rensede
- 75 g bagesukker - eller alm. sukker
- 10 g vaniljesukker
Dej til rabarberkagen laves af
- 75 g smør - meget blødt
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 140 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 5 spsk mælk
Marengslåg laver du med
- 3 pasteuriserede æggehvider - 2 bægre
- 150 g sukker
- Lidt flormelis - til drys
Fremgangsmåde
- Rabarber renses og snittes i en centimeter tykke skiver. Kommes i en kasserolle med sukker og vaniljesukker, og koges til en jævn rabarberkompot. Det tager cirka 15 minutter. Stilles til side og køler lidt af.
- Så laver du dejen til kagen. Rør blødt smør sammen med sukker og vaniljesukker, så det bliver en smule luftigt. Brug bare en en grydeske.
- Derefter røres æggeblommerne gradvist i dejen. Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes i dejen, som med forsigtighed røres jævn sammen med lidt mælk. Dejen skal hverken være for tyk eller tyk, og det kan være du skal bruge en spiseskefuld mælk eller to mere.
- Beklæd en springform med en diameter på 18 centimeter med bagepapir i bunden - sæt den i klemme og luk formen, hvorefter det udvendige bagepapir rives af. Smør formen indvendigt med smør, og drys med lidt sukker.
- Fordel dejen i springformen, og bag kagen ved 175 grader varmluft, hvor den skal have 13-15 minutter.
- Pisk imens æggehviderne stive, og derefter piskes sukkeret gradvist i. Jeg plejer at bruge en røremaskine til det, men du kan selvfølgelig også finde elpiskeren frem. Husk at anvende en helt ren skål. Pisk indtil du har en flot marengs.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel først rababerkompot over den, og glat kompotten forsigtigt ud.
- Derefter kommes marengs på, og det glattes ligeledes ud. Du skal ikke bruge al marengs, men det er svært at lave en mindre portion. Glat til sidst marengs med en gaffel, så du får pæne streger.
- Sigt en smule flormelis over kagen.
- Bag nu rabarberkagen færdig ved 175 grader varmluft, hvor den skal have yderligere 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte rabarberkage med marengs køles af inden den skæres ud.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Grete Krogh
Tak for din særdeles gode site. Jeg bruger mange af dine opskrifter.
I går bagte jeg rabarberkage med marengslåg. Den smager dejligt, men...
Jeg brugte springform på 22 cm. Måske skal opskriften rettes fra
18 til 28 cm. Min kage var ikke gennembagt selv i 22 cm. form.
God pinse og vh fra Grete
Karin
Hej hvorfor pas æggeblommer og hvider da kagen skal bages
Holger Rørby Madsen
Hej Karin
Du kan sagtens anvende alm. æg 🙂
Alt det bedste
Holger