Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg (nem opskrift)

rabarberkage med marengslåg
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
569
SHARES
FacebookMessenger569PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarberkage med marengslåg
  • Tips
  • Kommentarer

Rabarberkage med marengslåg - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Sådan laver du en virkelig lækker rabarberkage med marengslåg. Kagen indeholder også en lækker og hjemmelavet rabarberkompot.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kompot af rabarber
  • 300 g rabarber (rensede )
  • 75 g bagesukker (eller alm. sukker)
  • 10 g vaniljesukker
Dej til rabarberkagen laves af
  • 75 g smør (meget blødt )
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 140 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 spsk mælk
Marengslåg laver du med
  • 3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
  • 150 g sukker
  • Lidt flormelis (til drys)

Fremgangsmåde

  1. Rabarber renses og snittes i en centimeter tykke skiver. Kommes i en kasserolle med sukker og vaniljesukker, og koges til en jævn rabarberkompot. Det tager cirka 15 minutter. Stilles til side og køler lidt af.
  2. Så laver du dejen til kagen. Rør blødt smør sammen med sukker og vaniljesukker, så det bliver en smule luftigt. Brug bare en en grydeske.
  3. Derefter røres æggeblommerne gradvist i dejen. Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes i dejen, som med forsigtighed røres jævn sammen med lidt mælk. Dejen skal hverken være for tyk eller tyk, og det kan være du skal bruge en spiseskefuld mælk eller to mere.
  4. Beklæd en springform med en diameter på 18 centimeter med bagepapir i bunden - sæt den i klemme og luk formen, hvorefter det udvendige bagepapir rives af. Smør formen indvendigt med smør, og drys med lidt sukker.
  5. Fordel dejen i springformen, og bag kagen ved 175 grader varmluft, hvor den skal have 13-15 minutter.
  6. Pisk imens æggehviderne stive, og derefter piskes sukkeret gradvist i. Jeg plejer at bruge en røremaskine til det, men du kan selvfølgelig også finde elpiskeren frem. Husk at anvende en helt ren skål. Pisk indtil du har en flot marengs.
  7. Tag kagen ud af ovnen, og fordel først rababerkompot over den, og glat kompotten forsigtigt ud.
  8. Derefter kommes marengs på, og det glattes ligeledes ud. Du skal ikke bruge al marengs, men det er svært at lave en mindre portion. Glat til sidst marengs med en gaffel, så du får pæne streger.
  9. Sigt en smule flormelis over kagen.
  10. Bag nu rabarberkagen færdig ved 175 grader varmluft, hvor den skal have yderligere 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier440kcalKulhydrater73gProtein7gFedt14gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol158mgNatrium484mgKalium229mgKostfibre2gSukker54gVitamin A557IUVitamin C4mgCalcium82mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarberkage med marengslåg

Rabarberkage med marengslåg er en super skøn kage, der er rimelig let at bage.

Kagen bages ad to omgange i en springform, hvor grundkagen først bages i et kvarter, hvorefter der fyldes på med rabarberkompot og marengs, som så bages færdig i yderligere et kvarter.

Du skal anvende en springform med en diameter på cirka 18 centimeter, og så rækker kagen fint til seks personer.

Den perfekte kage til dig, der elsker rabarber og ikke kan få nok.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber
  • Rabarberdrøm med bagt marengs
  • Kage med rabarber - bedste rabarberkage opskrift

Tips

Den færdigbagte rabarberkage med marengs køles af inden den skæres ud.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grete Krogh skriver

    maj 21, 2021 at 12:36 pm

    Tak for din særdeles gode site. Jeg bruger mange af dine opskrifter.
    I går bagte jeg rabarberkage med marengslåg. Den smager dejligt, men...
    Jeg brugte springform på 22 cm. Måske skal opskriften rettes fra
    18 til 28 cm. Min kage var ikke gennembagt selv i 22 cm. form.
    God pinse og vh fra Grete

    Svar
  2. Karin skriver

    maj 13, 2021 at 9:09 am

    Hej hvorfor pas æggeblommer og hvider da kagen skal bages

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 13, 2021 at 2:51 pm

      Hej Karin
      Du kan sagtens anvende alm. æg 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required