Det er hyggeligt at plukke råvarer i naturen og gå hjem og bruge dem til middagen. Her får du en oversigt over urter, svampe og salater, der er i sæson i marts.
Vi behøver ikke vente til sommer med at høste råvarer i naturen. Lige nu er der masser af grønt i haver, skove og ved strandene, som kan plukkes og tages med hjem til middagsbordet.
En af de råvarer i naturen, der han høstes lige nu, er østershatte. Det er en af de eneste spiselige svampe, som vokser i skovene i marts måned.
Det er til gengæld også en rigtig velsmagende svamp, som kan bruges til alverdens retter, både danske og udenlandske.
En anden er ramsløg, der først blomstrer senere på foråret. De er allerbedst før blomstringssæsonen. Ramsløg har en skarp hvidløgs-smag, som er intens, når de spises rå og mere nøddeagtig blid i smagen, når de er opvarmet i en ret.
Derudover skal du kigge efter de forskellige syre-planter, der er det store hit i Ny Nordisk Køkken - samt vårsalat, fuglegræs og spansk kørvel.
Mad ved stranden
Du kan også vælge at tage ned til den nærmeste strand og høste tang her i det tidlige forår. Det er nemlig sæson for blæretang, vandkarse, tarmrørhinde og sukkertang.
Se for eksempel denne opskrift på tangchips med lakrids:
På hjemmesiden Vildmad.dk finder du en beskrivelse af alle de fødevarer i naturen, der kan høstes i løbet af årets 12 måneder.
Her finder du også opskrifter baseret på urter, tang, svampe og alle de andre ting, du kan sanke.
Ordet sanke dækker i øvrigt over den aktivitet, det er, at gå ud i naturen og samle forråd. Om det er nødder, bær eller svampe, har ingen betydning.
Vil vise os naturens mad
Det er en inspirerende side, som også er yderst brugbar, for det kan være svært at finde på opskrifter med for eksempel tang.
Udover opskrifter er der også fotos af samtlige urter, svampe, salater og løg, så man kan gennemskue, hvad der er hvad.
"Vild Mad" er et projekt, der skal få os til at få øjnene op for råvarer i naturen, både planter, fisk og dyr. Her er også tilknyttet en app, så du kan tjekke, om de ting du har samlet i det grønne, er spiseligt eller ej.
Læs flere artikler om fødevarer
Bæredygtige fisk - her er mærket du skal gå efter
Din vurdering
-
Råvarer i naturen - det er i sæson i marts
Stem her
( stemme)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: