• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Tangchips med lakrids

Tangchips med lakrids

Tang har i mange år været en overset råvare i Danmark, men er nu ved at finde vej til vores køkken. Tangchips er et godt eksempel på en lækker snack med tang. Foto: Omø Tang
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. august 2020 - Udgivet: 17. juli 2020

Om du samler din tang selv eller køber den tørret, så kan du lave de lækreste tangchips selv. Det er super nemt og de kan krydres efter smag - her med lakrids.

Tang er langsomt ved at snige sig ind i det danske køkken og med god grund. Du kan lave skøn mad ud af den danske råvare - prøv for eksempel disse lækre tangchips med lakrids.

Du kan selv samle din tang på stranden, det er både hyggeligt og gratis. Få inspiration til at sanke tang selv her: Tang: Det er sol og sommer, så nu skal der sankes.

Men du behøver ikke at have samlet dine tang selv, for at kunne nyde den gode smag af tang. Flere steder kan du nemlig købe tørret tang, der er klar til brug.

I denne opskrift på tangchips med lakrids er der brugt tørret tang. Det gør det nemt og du kan lave det året rundt. Opskriften er udviklet af Omø tang, der høster og tørrer tang på Omø.

Solgt til tang-lakrids

Tangchips er lækre som snack eller som et sundere alternativ til eksempelvis slik. Disse er med lakridspulver, der giver en utrolig lækker smag. Men du kan også sagtens lave dem med andre krydderier som for eksempel chili.

Foretrækker du den rene salte smag, kan de også laves helt uden krydderi.

Tjek, at det naturlige havsalt er bevaret i tangen, så de får en lækker saltet smag. Er salten ikke bevaret, kan du tilsætte lidt salt til dine tangchips, inden de bages.

Opskrift på tangchips med lakrids

Tang har i mange år været en overset råvare i Danmark, men er nu ved at finde vej til vores køkken. Tangchips er et godt eksempel på en lækker snack med tang. Foto: Omø Tang
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Tangchips med lakrids

5 fra 1 stemme
Om du samler din tang selv eller køber den tørret, så kan du lave de lækreste tangchips selv. Det er super nemt og de kan krydres efter smag - her med lakrids.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 20 g tørret blæretang eller sukkertang
  • 2 tsk olie
  • 2 tsk lakridspulver
  • Evt. lidt salt

Fremgangsmåde
 

  1. Bræk tangen i mindre stykker og vend den i olie i en skål, indtil det er godt suget ind i den tørre tang - det sker ret hurtigt.
  2. Vend lakridspulver i blandingen, så det fordeles jævnt.
  3. Bred tangen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og bag det 10 minutter ved 150 grader.
  4. Server de lækre tangchips som en snack evt. blandet sammen med andre chips eller brug dem som pynt på desserter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Har du været ude og samle din tang selv, kan du se hvordan du laver tangchips af dem her:

Blæretang bagt som chips i ovnen

Kilde: omoetang.dk

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required