• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Tang: Det er sol og sommer, så nu skal der sankes

Tang: Det er sol og sommer, så nu skal der sankes

Tang med laksestykker
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. juni 2023 - Udgivet: 30. juni 2020

Tang er andet end det, der rulles om sushi. Tangen ved de danske strande kan sagtens spise. Her er inspiration til at sanke havets planter.

Tang kan være drønirriterende, når man vader hen over det på stranden for at komme i vandet. Eller når man kommer til at træde på det i havet. Men tang kan faktisk også være en lækkerbisken, der kan bruges i madlavningen. Vi kender det fra sushi, hvor tangen er et vigtigt element. Og i tangsalat, som kan sødes med en asiatisk dressing eller spises lige så salt, som tang nu er.

Så her er en sommer-ide: Gå eller svøm ud og sank tang sammen med børnene. Det er sjovt at være sammen om at hente mad i naturen, og det gælder både på lands og vands.

I havet kan I blandt andet finde blæretang, tarmrørhinde og lavfrugtet klørtang. Selvom det er nemmest at bøje sig ned og tage tang, der er skyllet op på sandet, skal I lade være med det, da det er råddent. Nej, i stedet bliver I nødt til at gå ud i vandet og se jer omkring.

Det skal I sanke

Her er beskrivelsen af de typer tang, I kan bruge til maden. Tager I fejl og sanker andre typer, er det ikke et problem. I hvert fald ikke sundhedsmæssigt, da ingen tangtyper er giftige, så længe de lever i rent vand.

Blæretang er nok den form for tang, vi kender bedst. Det er en brunalge med blade, der har små luftlommer eller blærer. Vi kender dem også som indtørrede, sorte trevler med små bobler oppe på land. Smagen er mild og lettere salt med kraftig umami-smag. VILD MAD anbefaler, at man spiser blæretang tørret, da smagen bliver endnu mere tydelig, men den kan også bruges rå skåret i strimler.

Tarmrørhinde er en grønalge med lyse grønne "græsstrå", der næsten synes gennemsigtige. De vokser på sten og kan sankes tæt på strandkanten. Også denne type har masser af umami-smag.

Klørtang er en gulgrøn alge, der vokser på muslingskaller og sten i vandet. Når det er lavvande, kan man nemt finde de små buketter umami-smagende tang, der blandt andet kan bruges syltet eller bagt som chips.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her