• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rådhuspandekager som de får dem på rådhuset

Rådhuspandekager som de får dem på rådhuset

billede med rådhuspandekager
Rådhuspandekager indeholder en lækker appelsincreme, abrikossyltetøj og hakkede mandler. En rigtig lækker dessert. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  6. juli 2023

Del gerne:
580
SHARES
FacebookMessenger580PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.
  2. Opskrift på rådhuspandekager
  3. Rådhuspandekager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.

Rådhuspandekager kender de fleste af os nok mere af navn end af gavn. Og det danske herre-håndboldlandshold var en tur omkring Københavns Rådhus, da de vandt VM for at få de traditionelle pandekager.

Men vi kan sagtens lave dem selv hjemme i køkkenerne. Det tager lidt tid, men resultatet er umanerligt lækkert.

Tynde pandekager med et fyld af orangecreme vendt med flødeskum samt abrikosmarmelade.

Og på toppen lidt abrikos og et et drys mandelsplinter.

Prøv også disse opskrifter:

  • Gammeldags pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Bananpandekager
  • Pandekager med øl

Opskrift på rådhuspandekager

billede med rådhuspandekager

Rådhuspandekager

Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.
Bedømmelse
4.8 fra 29 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 1 time time 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 4 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Pandekager

  • 150 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 1 dl øl
  • 1 spsk citronskal - fint revet
  • 4 æg - strl M/L
  • smør - til stegning

Appelsincreme

  • 2 blade husblas
  • 2.25 dl mælk
  • 1.5 æggeblomme - pasteuriseret
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker - el. ½ vaniljestang
  • 1 spsk Maizena
  • 1 dl piskefløde
  • 1 appelsin - 2 spsk. saft el. 1 spsk Grand Marinier
  • 1 dl abrikosmarmelade
  • 1 håndfuld mandler - hakkede

Fremgangsmåde

  • Begynd med at bage pandekagerne: Hæld hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
  • Hæld langsomt mælk og øl i, mens du pisker, så du ikke får klumper i dejen. Kom til sidst æggene i og pisk godt. Sæt på køl en halv time, hvis du har tid - ellers kan du godt bage dem med det samme.
  • Bag 8 pandekager, for så har du ekstra, hvis du laver fejl, når du ruller dem om creme. Sæt pandekagerne på køl.

Appelsincreme

  • Læg husblas i en dyb tallerken med koldt vand. Det skal ligge ca. 10 minutter.
  • Imens laver du en kagecreme ved at varme sukker, mælk, æggeblommer, vaniljesukker og Maizena op under piskning. Bring det i kog og pisk godt, mens det småkoger i 5 minutter.
  • Tag cremen fra varmen, vrid husblas og smelt det i cremen. Sæt cremen i køleskabet en halv times tid.
  • Pisk flødeskum og vend den i cremen sammen med Grand Marinier el. frisk appelsinsaft. Sæt nu cremen på køl igen. Imens kan du riste mandlerne let på panden og hakke dem groft.

Rådhuspandekager

  • Når pandekagerne skal samles, tager du cremen ud af køleskabet og pisker den i nogle sekunder. Derefter smører du abrikosmarmelade ud over pandekagerne og sprøjter en tyk stribe creme på midten.
  • Rul pandekagerne sammen og pynt med abrikosmarmelade, der lige er blevet varmet i en gryde. Drys med mandler og revet appelsinskal..
  • Pandekagerne kan med fordel stilles på køl igen, inden de serveres.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
444
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.003
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
157
mg
7
%
Kalium
 
320
mg
9
%
Kulhydrater
 
65
g
22
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
28
g
31
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
615
IU
12
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
186
mg
19
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Rådhuspandekager blev egentlig ikke opfundet som dessert til sportsfolk med pokaler i hånden.

De kom til verden i forbindelse med belgiske kong Alberts besøg i 1928. Opskriften blev udviklet af kokken Phillip Olsen på Store Kro, og den blev holdt hemmelig selv for hans nærmeste familie.

Men vi kan nu sagtens dissekere indholdet, og er nået frem til denne opskrift, som giver super lækre pandekager.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Travis

    februar 03, 2025 at 12:10 pm

    Du skriver:
    Arbejdstid: 1time 15minutter
    Tilberedning: 15minutter 
    Samlet tid: 4timer 30minutter

    Hvor kom de 3 timer fra?

    Svar
  2. Jessie

    september 19, 2024 at 2:46 pm

    Uhm...

    Svar
    • Allan Hauge

      marts 19, 2025 at 3:02 pm

      Kan creme laves dagen før og derefter piskes inden den bruges igen?

      Svar
  3. Bjarne

    september 15, 2024 at 4:20 pm

    Hvor meget vanilje sukker skal der i pandekagedejen ?

    Svar
    • Bjarne Rungsted

      september 19, 2024 at 1:28 pm

      De er fantastiske men kan de nedfryses.

      Svar
    • Michael

      november 02, 2024 at 12:57 pm

      Jeg er ikke sikker, men tror at de mener den revet citron, for den er ikke nævnt.

      Svar
  4. Mette Larsen

    januar 31, 2023 at 9:37 am

    Jeg kan ikke tåle appelsiner. Kan I anbefale noget andet jeg kan bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 31, 2023 at 11:33 am

      Hej Mette
      Øv da. Du kan jo udelade appelsin, men smagen er selvfølgelig ikke helt den samme uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Karen Seneca

      februar 02, 2023 at 7:56 am

      Den originale opskrift indeholder Grand Marnier - ikke appelsinsaft - så brug det i stedet. Så vidt jeg ved, er der appelsin-essens i likøren, men jeg tror, at det er minimalt. Jeg kan også foreslå Cointreau. Mvh Karen

      Svar
  5. Lis Hansen

    januar 22, 2023 at 6:11 pm

    Hvor længe kan de færdigrullede pandekager stå i køkeskabet inden servering?

    Svar
    • Karen Seneca

      januar 30, 2023 at 10:54 am

      De kan godt stå et døgns tid. Mvh Karen

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required