Få en nem opskrift på fantastiske rådhus muffins, der bages med kransekagemasse og hindbærmarmelade. Opskriften giver 12 stk. lækre muffins.
Rådhus muffins er måske de bedste muffins, som jeg kender.
Det er altså en luksus udgave af de i forvejen populære muffins, hvor du her topper dem med kransekagemasse og hindbærmarmelade. Som du kender det fra den uimodståelige rådhustærte.
Dejen indeholder blandt andet kærnemælk, og sammen med hindbærmarmeladen gør det, at kagerne heller ikke er for søde.
Så forkæl dig selv med en himmelsk god rådhusmuffin her.
Se også disse lækre muffins:
Opskrift på rådhus muffins
Rådhus muffins
Ingredienser
- 250 g sukker
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 50 g kokosmel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g kærnemælk
- 50 g smør
Kransekagemasse
- 75 g sukker
- 60 g pasteuriseret æggehvide
- 200 g marcipan
- 25 g kokos
- 200 g hindbærmarmelade bagefast
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kom sukker i en skål, og rør gradvist sammen med æg - et ad gangen. Brug en grydeske, og rør indtil massen er luftig.
- I en anden skål blander du hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
- Smør smeltes og røres sammen med kærnemælk.
- Rør æggemassen sammen med melblandingen samt smør og kærnemælk, og fortsæt indtil dejen er jævn. Det er hurtigt at lave.
- Fyld 12 store muffinsforme halvt op med dej. Ikke mere, da dejen hæver en del, og der skal være plads til kransekagemasse og hindbærmarmelade på toppen af dine rådhus muffins. Du får lidt ekstra dej i overskud, og det kan du blot komme i andre forme og bage til lækre muffins uden topping.
- Bages ca. 15 minutter midt i ovnen.
- Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og pasteuristeret æggehvide sammen - det skal ikke være stift, men du skal blot sørge for at sukkeret er opløst.
- Tilsæt marcipan og kokos og rør eller ælt det sammen til en jævn marcipanmasse, Kommes i sprøjtepose med en mellemstor stjernetyl.
- Tag dine muffins ud af ovnen efter de ca. 15 minutter, og lav en kransering yderst på hver muffins. Plus en top i midten - som du kan se på billedet.
- Kom hindbærmarmelade i frysepose, og klip et hul i det ene hjørne. Pas på hullet ikke bliver for stort!
- Fyld derefter mellemrum mellem kransekagemassen ud med marmelade.
- Skru ovnen op på 200 grader varmluft, og stil nu dine rådhus muffins ind i ovnen, hvor de nu skal have ca. 10 minutter. Hold øje med dem, da kransekagemassen skal have farve - men ikke må blive for mørk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte rådhus muffins køles af, og så er du klar til at nyde super lækre kager.
Du kan i øvrigt sagtens fryse dem ned, og så blot tø dem op ved stuetemperatur eller i din mikroovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Hej Holger. Man kan købe de amerikanske muffinsforme. De kan rumme 1 dl. Passer de i størrelsen, når der skal marcipankant på. Min familie elsker muffins 😋
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Jeps - det er dem jeg plejer at anvende. Glæd jer til lækre muffins 🙂
Alt det bedste
Holger
Lone Pedersen
Hej.
Når der står kokos i opskriften til rådhusmuffins er det så en hel kokos eller kan jeg bruge kokosmel i selve massen
Mvh Lone
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Her bruger du kokosmel - så det er meget nemt 🙂
Alt det bedste
Holger
Anja Hudecek
Hej Holger
Jeg overvejer at bage dem i morgen.
Tænker du jeg kan lave denne opskrift i en bradepande?
Hvis ja hvilken str bradepande?
Mvh Anja
Bente
Hej Holger
Kan jeg lave dem uden hindbær marmelade?
Mvh. Bente
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Det kan du sagtens - men marmeladen er jo med til at give smag til kagen. Andre marmelader kan også sagtens bruges 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Gitte Charlotte Andersen
Supernem opskrift, indtil kransekage massen skulle ud af sprøjteposen og tyllen. Ødelagde 2 poser, der sprang, og kunne ikke klemme noget ud. Så måtte skifte til en frysepose med et klippet hul, men havde jo desværre så mistet lidt af massen. Hvilken slags kokos, bruger du i kransekagemassen??? Kokosmel, eller revet kokos eller ??????
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Ja, fremgangsmåden er ikke så bøvlet, og jeg plejer at bruge alm. kokosmel. Kransekagemassen kan være lidt sej at sprøjte ud, men den skal jo også helst holde formen 🙂
Jeg har dog ikke oplevet, at poser er revnet.
Alt det bedste
Holger