Indhold
Pulled beef i ovn
Ingredienser
- 1 kg oksetykkam
- 2 spsk paprika
- 2 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 dl øl (mørkt)
- 75 g brun farin
Fremgangsmåde
- Kom paprika, salt, brun farin, olie og mørkt øl i en skål, og rør det godt sammen, så den brune farin er rørt helt ud.
- Smør nu marinaden godt ind i kødet. Ælt det grundigt ind, så stegen suger masser af smag til sig.
- Læg oksetykkammen i et ildfast fad med låg. Du kan bruge en gryde med låg, en stegeso eller hvad du nu har, men det er vigtigt, at den lukker tæt under stegningen i ovnen. Ellers bliver dit kød for tørt.
- Nu skal kødet så stege ved lav varme i ovnen. Tænd den på 125 grader, og lad oksetykkammen hygge sig der i cirka 7 timer.
- Et par gange undervejs kan du skovle lidt sky op over stegen, men det er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på pulled beef
Pulled beef er en af mine favorittter. Mange elsker den smørmøre pulled pork, men du kan lave samme ret med oksekød.
Her har jeg taget fat i et stykke oksetykkam, der har fået lov til at stege lang tid ved lav varme i ovnen.
Og til sidst kan du med et par gafler trække kødet fra hinanden, og det smager helt fantastisk.
Denne steg har jeg lavet i ovnen, men den kan sagtens også laves i gasgrill eller kuglegrill. Her er det dog vigtigt, at du giver den så lav varme som muligt. Og du skal helst ned på ikke over 125 grader.
Grilltiden er også cirka syv timer, men netop fordi det kan være svært at styre varmen, skal du nok regne med, at du skal have stegen ud lidt før.
Se flere opskrifter:
- Grydestegt oksetykkam - langtidsstegt med æbler
- Oksesteg stegt som vildt
- Gammeldags oksesteg (i ovn, stegeso eller gryde)
Servering
Tag stegen ud når den er færdig, og lad den hvile i en halv times tid. Den skal ikke dækkes til.
Nu kan du trække kødet fra hinanden med et par gafler. Servér pulled beef med en varm bønnesalat og ovnbagte kartofler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på pulled beef. Kom gerne med din mening om den her.
Pia Andersen skriver
Hej
Hvorfor kan jeg ikke gemme denne opskrift?
Hilsen Pia
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pia
Godt du skriver. Den lå i det gamle system, men nu har jeg opdateret den, Og dermed kan du printe den 🙂
Tak for hjælpen - sig endelig til hvis du falder over andre du ikke kan printe.
Alt det bedste
Holger