Pulled beef er en anden variant af pulled pork, og som navnet siger er den lavet af oksekød. I dette tilfælde har jeg langtidsstegt en oksetykkam.
Pulled beef er en af mine favorittter. Mange elsker den smørmøre pulled pork, men du kan lave samme ret med oksekød.
Her har jeg taget fat i et stykke oksetykkam, der har fået lov til at stege lang tid ved lav varme i ovnen.
Og til sidst kan du med et par gafler trække kødet fra hinanden, og det smager helt fantastisk.
Denne steg har jeg lavet i ovnen, men den kan sagtens også laves i gasgrill eller kuglegrill. Her er det dog vigtigt, at du giver den så lav varme som muligt. Og du skal helst ned på ikke over 125 grader.
Grilltiden er også cirka syv timer, men netop fordi det kan være svært at styre varmen, skal du nok regne med, at du skal have stegen ud lidt før.
Du skal bruge - pulled beef til fire personer:
Cirka 1 kilo oksetykkam
2 spiseskefulde paprika
2 spiseskefulde salt
2 spiseskefulde olivenolie
0,5 deciliter mørkt øl
1 deciliter brun farin
Stegetid for pulled beef: Cirka syv timer ved 125 grader
Sådan laver du pulled beef:
Kom paprika, salt, brun farin, olie og mørkt øl i en skål, og rør det godt sammen, så den brune farin er rørt helt ud.
Smør nu marinaden godt ind i kødet. Ælt det grundigt ind, så stegen suger masser af smag til sig 🙂
Læg oksetykkammen i et ildfast fad med låg. Du kan bruge en gryde med låg, en stegeso eller hvad du nu har, men det er vigtigt, at den lukker tæt under stegningen i ovnen. Ellers bliver dit kød for tørt.
Nu skal kødet så stege ved lav varme i ovnen. Tænd den på 125 grader, og lad oksetykkammen hygge sig der i cirka syv timer.
Et par gange undervejs kan du skovle lidt sky op over stegen, men det er ikke nødvendigt.
Tag stegen ud når den er færdig, og lad den hvile i en halv times tid. Den skal ikke dækkes til.
Nu kan du trække kødet fra hinanden med et par gafler. Servér pulled beef med en varm bønnesalat og ovnbagte kartofler.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: