Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sådan steger du Presa nakkefilet

Sådan steger du Presa nakkefilet

billede med Presa nakkefilet
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på stegning af Presa nakkefilet, der er et super mørt og lækkert stykke kød, som du kan stege i ovn eller på grillen.

Presa nakkefilet er et meget mørt stykke kød, og det er nemt at tilberede i ovnen eller grillen.

Her er den bedste fremgangsmåde, og til fire personer skal du bruge ca. 700 gram kød.

Længere nede kan du se, hvordan du griller nakkefileten, der er forslag til tilbehør og lidt mere fakta om det spanske svinekød.

Se også disse opskrifter:

Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin

Ibérico Presa - kød fra spansk sortfodsgris

Husarsteg - opskrift på fyldt nakkefilet i ovn

Teres major

Opskrift på Presa nakkefilet

Presa nakkefilet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her er min opskrift på stegning af Presa nakkefilet, der er et super mørt og lækkert stykke kød, som du kan stege i ovn eller på grillen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 700 g nakkefilet (af Presa)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 125 grader varmluft.
  2. Varm en pande op ved høj varme og olivenolie på.
  3. Læg din Presa nakkefilet på panden, og brun nu kødet grundigt hele vejen rundt. Det skal havce en god stegeskorpe.
  4. Krydr med salt og peber på alle sider.
  5. Læg kødet i et ildfast fad, og krydr også med lidt timian og hvidløgspulver.
  6. Steges nu ca. 40 minutter i ovnen - eller indtil kernetemperaturen er på 75 grader. Det er altså en god at anvende et stegetermometer.

Næringsindhold

Kalorier223kcalKulhydrater1gProtein21gFedt15gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gKolesterol72mgNatrium663mgKalium376mgKostfibre0.1gSukker0.02gVitamin A30IUVitamin C2mgCalcium18mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigstegte Presa nakkefilet tages ud af ovnen, og nu må den gerne hvile i ca. 10 minutter inden udskæring.

Tilbehør kan være som på billedet, hvor jeg har serveret den med perlespelt med knoldselleri og dampede pak choy.

Presa nakkefilet i grill

Du kan også nemt grille kødet med et godt resultat.

Her brunes kødet først af ved direkte varme, hvorefter det steges færdigt ved indirekte varme indtil det har en kernetemperatur på 75 grader.

Det kan være svært at holde en temperatur på 125 grader i grillen, men grill kødet ved så lav temperatur som muligt. Derfor er tilberedningstiden også lidt kortere end i ovnen, men det er altså kernetemperaturen der afgør hvornår stegen er færdig.

Fakta om Presa svinekød

Presa kød er en type kød, der stammer fra en specifik race af gris, kendt som Iberico-grisen eller Iberico-svinet.

Denne race stammer oprindeligt fra den Iberiske halvø i Spanien og Portugal.

Presa kød er kendt for sin unikke smag og tekstur, som er resultatet af grisens fritgående livsstil og den specielle diæt, bestående af majs og græs.

Presa kød er meget mørt og saftigt og har en dyb, naturlig smag. Det er ofte anvendt i klassiske spanske retter som chorizo og jamón ibérico. Kødet er også populært som en delikatesse i mange andre lande.

Det er vigtigt at bemærke, at presa kød kan være dyrere end almindelig grisekød, da Iberico-grisene kun producerer et begrænset antal kilo kød om året, og fordi produktionen kræver en højere grad af faglig viden og opmærksomhed.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Eriksen skriver

    maj 30, 2024 at 10:52 pm

    Hvordan kan det være at du giver kødet en kernetemp. på 75 gr. når næsten alle andre opskrifter ligger på fra 54 gr og op til ca. 60 gr. Kødet skal være svagt rosa og det er det ihertfald ikke ved 75 gr.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required