Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Pot au feu

Pot au feu

billederesultat for pot au feu suppe
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMS

Sådan laver du den bedste pot au feu, en fransk suppe med kød. Pot-au-feu betyder gryde over ild, og suppen er en populær ret i Frankrig.

Pot au feu lyder måske som en underlig ret, men den er fransk og det betyder blot gryde over ild.

Pot-au-feu laves på mange forskellige måder i Frankrig, hvor der også er lokale forskelle på kødsuppen.

Fælles for den er dog, at der er tale om en suppe lavet på kød, typisk oksekød eller kylling. Ofte kommes der flere forskellige slags kød i gryden, og her kan der også anvendes kalvekød.

Jeg plejer at bruge et stykke oksespidsbryst, men du kan også sagtens lave den franske kødsuppe med eks. et stykke cuvette, bov, skank eller lignende. Det er op til dig.

Mængden af indholdet af grøntsager kan også varieres som man synes, men her er min opskrift, som jeg synes en pot au feu skal laves og smage.

Den franske kødsuppe tager selvfølgelig nogle timer at koge, men den passer jo mest sig selv.

Opskrift på pot au feu

Fransk pot au feu suppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Sådan laver du den bedste pot au feu, en fransk suppe med kød. Pot-au-feu betyder gryde over ild, og suppen er en populær ret i Frankrig.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 900 g oksespidsbryst
  • 2,5 l vand
  • 1 stor porre fintsnittet
  • 1 skalotteløg hakket
  • 4 fed hvidløg pillede, knuste
  • 2 gulerødder i skiver
  • 1 persillerod i skiver
  • 1 stykke knoldselleri ca. en kvart, i tern
  • 3 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian
  • 20 peberkorn hele, sorte
  • 2 spsk flagesalt
Fyld i færdig suppe
  • 3 mellemstore kartofler skrællet, i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 2 små porrer i skiver
  • 1 stykke knoldselleri i mindre tern
  • 1 potte persille hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom ca. 1,5 liter vand i et suppegryde eller anden stor gryde, og læg oksespidsbryst i. Jeg plejer lige at trimme det meste af fedtet af, men det er en smagssag.
  2. Lad det koge op og skum grundigt af.
  3. Kom så porre, skalotteløg, hvidløg, gulerødder, persillerod og knoldselleri i gryden sammen med laurbærblade, frisk timian, peberkorn og flagesalt.
  4. Hæld yderligere ca. 1 liter vand i, så både kød og grøntsager godt dækket med vand.
  5. Lad din pot au feu koge op, skru derefter ned for varmen. Nu skal den franske suppe med kød og grøntsager simre i ca 2,5 timer under låg.
  6. Efter de tre timer tages kødet forsigtigt op på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og kassér dem. Du kan eventuelt sigte suppen over i en skål, og derefter hælde suppen tilbage i gryden.
  7. Kog nu suppen op og lad den koge lidt ind.
  8. Kom så fyldet i, altså kartofler, gulerødder, porrer og knoldselleri. Lad det koge ca. 10 minutter indtil det er mørt,
  9. Smag din pot au feu til med salt og friskkværnet peber.
  10. Skær kødet i mindre stykker og kom det i gryden, hvor det varmes med. Vend lidt persille i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier720kcalKulhydrater84gProtein57gFedt18gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gKolesterol140mgNatrium4685mgKalium2947mgKostfibre15gSukker15gVitamin A13958IUVitamin C80mgCalcium283mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige pot au feu serveres i skåle eller dybe tallerkner, hvor der kommes både suppe, grøntsager og kød i.

Nydes gerne med et stykke flute til.

Se også disse opskrifter:

Coq au vin
Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.
Se opskriften her
Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Boeuf bourguignon - den bedste opskrift
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Se opskriften her
billede med boeuf bourguignon
Fransk kylling
Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
fransk kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required