Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Pot au feu

Pot au feu (fransk suppe med oksekød og grøntsager)

billederesultat for pot au feu suppe
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
34
DELINGER
Facebook34PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Fransk pot au feu suppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pot au feu
  • Tips
  • Kommentarer

Fransk pot au feu suppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Sådan laver du den bedste pot au feu, en fransk suppe med kød. Pot-au-feu betyder gryde over ild, og suppen er en populær ret i Frankrig.
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 l vand
  • 900 g oksespidsbryst
  • 1 stor porre (fintsnittet)
  • 1 skalotteløg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (pillede, knuste)
  • 2 gulerødder (i skiver)
  • 1 persillerod (i skiver)
  • 1 stykke knoldselleri (ca. en kvart, i tern)
  • 3 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian
  • 20 peberkorn (hele, sorte)
  • 2 spsk flagesalt
Fyld i færdig suppe
  • 3 mellemstore kartofler (skrællet, i tern)
  • 3 gulerødder (i tern)
  • 2 små porrer (i skiver)
  • 1 stykke knoldselleri (i mindre tern)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille (hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kom godt halvdelen af 2,5 l vand i et suppegryde eller anden stor gryde, og læg 900 g oksespidsbryst i. Jeg plejer lige at trimme det meste af fedtet af, men det er en smagssag.
  2. Lad det koge op og skum grundigt af.
  3. Klargør 1 stor porre, 1 skalotteløg, 4 fed hvidløg, 2 gulerødder, 1 persillerod og 1 stykke knoldselleri som beskrevet og kom det i gryden sammen med 3 laurbærblade, 1 håndfuld timian, 20 peberkorn og 2 spsk flagesalt.
  4. Hæld resten af vandet i, så både kød og grøntsager godt dækket med vand.
  5. Lad din pot au feu koge op, skru derefter ned for varmen. Nu skal den franske suppe med kød og grøntsager simre i ca 2,5 timer under låg.
  6. Efter de tre timer tages kødet forsigtigt op på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og kassér dem. Du kan eventuelt sigte suppen over i en skål, og derefter hælde suppen tilbage i gryden.
  7. Kog nu suppen op og lad den koge lidt ind.
  8. Kom så fyldet i som beskrevet under ingredienser, altså 3 mellemstore kartofler, 3 gulerødder, 2 små porrer og 1 stykke knoldselleri. Lad det koge ca. 10 minutter indtil det er mørt,
  9. Smag din pot au feu til med salt og friskkværnet peber.
  10. Skær kødet i mindre stykker og kom det i gryden, hvor det varmes med. Vend 1 håndfuld persille i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier720kcalKulhydrater84gProtein57gFedt18gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gKolesterol140mgNatrium4685mgKalium2947mgKostfibre15gSukker15gVitamin A13958IUVitamin C80mgCalcium283mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pot au feu

Pot au feu lyder måske som en underlig ret, men den er fransk og det betyder blot gryde over ild.

Pot-au-feu laves på mange forskellige måder i Frankrig, hvor der også er lokale forskelle på kødsuppen.

Fælles for den er dog, at der er tale om en suppe lavet på kød, typisk oksekød eller kylling. Ofte kommes der flere forskellige slags kød i gryden, og her kan der også anvendes kalvekød.

Jeg plejer at bruge et stykke oksespidsbryst, men du kan også sagtens lave den franske kødsuppe med eks. et stykke cuvette, bov, skank eller lignende. Det er op til dig.

Mængden af indholdet af grøntsager kan også varieres som man synes, men her er min opskrift, som jeg synes en pot au feu skal laves og smage.

Den franske kødsuppe tager selvfølgelig nogle timer at koge, men den passer jo mest sig selv.

Se flere opskrifter:

  • Coq au vin
  • Boeuf Bourguignon
  • Fransk kylling
  • Cassoulet

Tips

Den færdige pot au feu serveres i skåle eller dybe tallerkner, hvor der kommes både suppe, grøntsager og kød i.

Nydes gerne med et stykke flute til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bondesuppe.
    Bondesuppe med bacon, kartofler, gulerødder og grønkål
  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required