Indhold
Fransk pot au feu suppe
Ingredienser
- 2,5 l vand
- 900 g oksespidsbryst
- 1 stor porre (fintsnittet)
- 1 skalotteløg (hakket)
- 4 fed hvidløg (pillede, knuste)
- 2 gulerødder (i skiver)
- 1 persillerod (i skiver)
- 1 stykke knoldselleri (ca. en kvart, i tern)
- 3 laurbærblade
- 1 håndfuld timian
- 20 peberkorn (hele, sorte)
- 2 spsk flagesalt
- 3 mellemstore kartofler (skrællet, i tern)
- 3 gulerødder (i tern)
- 2 små porrer (i skiver)
- 1 stykke knoldselleri (i mindre tern)
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille (hakket)
Fremgangsmåde
- Kom godt halvdelen af 2,5 l vand i et suppegryde eller anden stor gryde, og læg 900 g oksespidsbryst i. Jeg plejer lige at trimme det meste af fedtet af, men det er en smagssag.
- Lad det koge op og skum grundigt af.
- Klargør 1 stor porre, 1 skalotteløg, 4 fed hvidløg, 2 gulerødder, 1 persillerod og 1 stykke knoldselleri som beskrevet og kom det i gryden sammen med 3 laurbærblade, 1 håndfuld timian, 20 peberkorn og 2 spsk flagesalt.
- Hæld resten af vandet i, så både kød og grøntsager godt dækket med vand.
- Lad din pot au feu koge op, skru derefter ned for varmen. Nu skal den franske suppe med kød og grøntsager simre i ca 2,5 timer under låg.
- Efter de tre timer tages kødet forsigtigt op på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og kassér dem. Du kan eventuelt sigte suppen over i en skål, og derefter hælde suppen tilbage i gryden.
- Kog nu suppen op og lad den koge lidt ind.
- Kom så fyldet i som beskrevet under ingredienser, altså 3 mellemstore kartofler, 3 gulerødder, 2 små porrer og 1 stykke knoldselleri. Lad det koge ca. 10 minutter indtil det er mørt,
- Smag din pot au feu til med salt og friskkværnet peber.
- Skær kødet i mindre stykker og kom det i gryden, hvor det varmes med. Vend 1 håndfuld persille i lige inden servering.
Opskrift på pot au feu
Pot au feu lyder måske som en underlig ret, men den er fransk og det betyder blot gryde over ild.
Pot-au-feu laves på mange forskellige måder i Frankrig, hvor der også er lokale forskelle på kødsuppen.
Fælles for den er dog, at der er tale om en suppe lavet på kød, typisk oksekød eller kylling. Ofte kommes der flere forskellige slags kød i gryden, og her kan der også anvendes kalvekød.
Jeg plejer at bruge et stykke oksespidsbryst, men du kan også sagtens lave den franske kødsuppe med eks. et stykke cuvette, bov, skank eller lignende. Det er op til dig.
Mængden af indholdet af grøntsager kan også varieres som man synes, men her er min opskrift, som jeg synes en pot au feu skal laves og smage.
Den franske kødsuppe tager selvfølgelig nogle timer at koge, men den passer jo mest sig selv.
Se flere opskrifter:
Tips
Den færdige pot au feu serveres i skåle eller dybe tallerkner, hvor der kommes både suppe, grøntsager og kød i.
Nydes gerne med et stykke flute til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Comments
No Comments