• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Opskrift på Pommes Duchesse - kartoffelret fra Frankrig

Opskrift på Pommes Duchesse - kartoffelret fra Frankrig

billederesultat for pommes duchesse
4.9 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
497
SHARES
FacebookMessenger497PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. september 2024 - Udgivet:  31. oktober 2020

Indhold

  1. Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.
  2. Opskrift på pommes duchesse
  3. Pommes duchesse
  4. Servering

Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.

Her får du min opskrift på pommes duchesse, der er en populær kartoffelret fra det franske køkken.

Der er tale om bagt kartoffelmos, der laves med æggeblommer, salt, peber og reven muskatnød.

Derefter sprøjtes mosen ud på en bageplade i smukke toppe, som bages gyldne i ovnen. Det er ganske nemt.

Opskriften på pommes duchesse er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk kartoffelmos
  • Pommes Anna
  • Hvidløgsmos
  • Kartoffeltårn

Opskrift på pommes duchesse

billederesultat for pommes duchesse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pommes duchesse

4.85 fra 40 stemmer
Pommes duchesse er en klassisk bagt kartoffelmos med æggeblommer, der laves i små toppe. Her er den bedste opskrift, hvor de ikke flyder ud.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Kalorier: 346
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kartofler - i tern, brug kartofler til mos eller bagekartofler
  • 4 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 2 bægre
  • 75 g smør
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Du kan som sagt med fordel anvende bagekartofler til pommes duchesse.
  2. Kog kartoffeltern i letsaltet vand til de er helt møre. Det tager cirka 15-20 minutter.
  3. Hæld vandet fra, og damp dem tørre i gryden. Kom de kogte kartoffeltern i en skål.
  4. Mos dem en kartoffelmoser eller et piskeris. Du kan også presse kartoflerne gennem en sigte.
  5. Skær smørret i små tern og rør det ind i mosen sammen med de pasteuriserede æggeblommer. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt reven muskatnød.
  6. Kom kartoffelmosen ned i en sprøjtepose, og sprøjt mosen ud i toppe på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Gerne med en stjernetylle.
  7. Du kan også bare bruge en teske, og sætte små toppe på bagepladen.
  8. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft indtil de har fået farve - det tager cirka 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 346kcalKulhydrater: 36gProtein: 7gFedt: 20gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 235mgNatrium: 723mgKalium: 866mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 732IUVitamin C: 39mgCalcium: 52mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De færdigbagte pommes duchesse serveres straks, og kan eventuelt anrettes på et fad.

Den bagte kartoffelmos passer godt som tilbehør til de fleste kødretter, og er flot at servere når du har gæster.

Se også: Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Sjødin

    oktober 31, 2024 at 11:42 am

    Hej Holger
    Kan man lave kartoffelmosen dagen før og så bage det op til middagen dagen efter? Vh Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 31, 2024 at 11:49 am

      Hej Birgitte
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Personligt ville jeg altid lave mosen på dagen, men hvis tiden er knap, kan du sagtens lave den dagen før.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Julie

    december 13, 2022 at 11:18 am

    Det ser lækkert ud!☺️ Kan de fryses? Overvejer at lave dem til julemiddagen, da mine gæster ikke er meget til almindelige kartofler.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required