Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Pomelo - fakta, tips og næringsindhold

Pomelo - fakta, tips og næringsindhold

Billede med pomelo frugt.
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS

Pomelo er den største citrusfrugt i verden. Og en af de ældste. Her kan du se, hvor sund den er og få inspiration til at bruge den store vitaminbombe.

Indhold
  • Pomelo er den største citrusfrugt i verden. Og en af de ældste. Her kan du se, hvor sund den er og få inspiration til at bruge den store vitaminbombe.
  • Udskæring
  • Næringsindhold
  • Opbevaring
  • Anvendelse
  • Kommentarer

Pomelo hedder meget passende Pomelo Maximus på latin. Og max det er den, som den største citrusfrugt overhovedet.

Og så menes den at være moderfrugt til en række citrusfrugter, for eksempel stammer citroner og grapefrugter fra en hybrid mellem mandariner og pomelo.

Frugten stammer fra Asien, hvor den er blevet brugt dels til at spise, dels i ceremonier.

Den vokser på træer og kan blive op til 25 centimeter i diameter, men herhjemme er det sjældent vi ser sådan nogle pragteksemplarer.

Både appelsiner og citroner har et højt indhold af C-vitaminer, men pomeloen slår dem med flere længder.

Den lettere bitre frugt indeholder så mange C-vitaminer, at det svarer til flere dages anbefalede behov.

Udskæring

Pomeloen består af både lige som sine slægtninge. I modsætning til grape, citron og appelsin kan hinderne, der omgiver frugtkødet, ikke spises, da det er sejt og bittert.

Kødet derimod er sur-sødt med en lille bitterhed, så det er et godt kompromis at spise pomelo, hvis grapefrugter synes for bitre.

Sådan skræller du frugten:

Skær top og bund af pomeloen.

Skær igennem skrællen fra top til bund i stykker på ca. tre centimeter.

Nu kan du fjerne dine skræl-både en for en.

Del frugten i to ved at stikke tommeltotterne ned i midten og hiv frugten fra hinanden.

De store pomelobåde befries fra hinden med fingerne eller en kniv.

Næringsindhold

Pomeloen er bugnende fuld af C-vitaminer, kalium, L-ascorbinsyre, kalcium og folat, et B-vitamin, der er vigtig for de røde blodlegemer og kroppens celledelinger.

Her er energifordelingen på 100 gram pomelo.

Energi: 242 kJ/57 kalorier.
Proteiner: 1 gram.
Kulhydrater: 10,2 gram.
Fedt: 0,7 gram.

Opbevaring

Pomeloen kan holde sig op til 14 dage i køleskabet, men smagen er stærkest, hvis du opbevarer den udenfor køleskabet.

Her kan den holde sig i en uges tid.

Anvendelse

Pomelo spises som den er. De store frugtbåde smager skønt, er sunde og flotte at se på.

Man kan sagtens bruge stykker af frugten i en frugtsalat, så den giver modspil til det søde flødeskum og de andre frugter.

Men pomeloen fungerer også fremragende i en grøn salat eller en skaldyrsalat og i en rejecocktail. Jeg har endda oplevet en kok, der havde brugt pomelo i en risalamande.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.