• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Polenta tilberedt af majsmel - klassisk italiensk opskrift

Polenta tilberedt af majsmel - klassisk italiensk opskrift

polenta opskrift
Polenta er nem og hurtigt tilbehør i stedet for pasta, kartofler eller ris. Polentaen er klar på fem minutter, og smager super godt. Foto: iStock.com/Bartosz Luczak.

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  6. oktober 2016

Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du polenta af majsmel. En hurtig opskrift på den lækre polenta, der røres ud i kogende vand og koger fem minutter.
  2. Opskrift på polenta
  3. Polenta tilberedt af majsmel - klassisk italiensk opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Polenta er glutenfri
  8. Det italienske køkken
Gå til opskrift

Sådan laver du polenta af majsmel. En hurtig opskrift på den lækre polenta, der røres ud i kogende vand og koger fem minutter.

Polenta er typisk tilbehør fra Italien, og den består af majsmel.

Den er nem at lave, og den tager kun fem minutter, hvorefter den kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på polenta

polenta opskrift

Polenta tilberedt af majsmel - klassisk italiensk opskrift

Sådan laver du polenta af majsmel. En hurtig opskrift på den lækre polenta, der røres ud i kogende vand og koger fem minutter.
Bedømmelse
5 fra 5 stemmer
RetTilbehør
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g polenta - af majsmel
  • 1,2 l vand
  • 1 tsk salt
  • parmesan

Fremgangsmåde

  • Der findes mange slags polenta på markedet, men jeg har her anvendt den økologiske fra Il Fornaio, der er lavet af forkogt , økologisk og groftmalet majsmel. Fordelen er en kort tilberedningstid på blot fem minutter, og den smager fremragende.
  • Kog 1,2 l vand op i en gryde, og det skal bulderkoge.
  • Rør så gradvist 300 g polenta ud i det kogende vand, skru ned for varmen, tilsæt 1 tsk salt, og kog så polentaen færdig under omrøring i fem minutter. Længere tid tager det ikke.
  • Er polentaen for tyk tilsættes lidt mere kogende vand. Smag til med yderligere salt, hvilket dog ikke burde være nødvendigt.
  • Til sidst kan der røres lidt parmesan ost i din polenta - dette kan dog sagtens også udelades.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
278
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
597
mg
26
%
Kalium
 
103
mg
3
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
161
IU
3
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Polenta er glutenfri

Polenta kan serveres til alt fra fisk til oksekød, og så er den glutenfri, hvilket naturligvis er godt for glutenallergikere.

Den laves udelukkende af majsmel, som altså ikke indeholder gluten.

Og så indeholder polentaen 7,6 gram protein pr. 100 gram.

Det italienske køkken

Polentaen kommer fra det italienske køkken, hvor den især spises i de nordlige og mellemste dele af støvlelandet.

Her har majsgrøden i generationer været et vigtigt supplement til pasta.

Den kan spises som den er, eller du kan rive parmesan eller en anden ost over. Polentaen er også yndet mad hos vegetarer.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet pasta med eller uden pastamaskine

Hjemmelavet gnocchi - autentisk italiensk opskrift

Risotto - grundopskrift på den italienske klassiker

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Holm-Olesen

    juni 12, 2022 at 12:30 pm

    jeg har læst at man kan sætte polentaen i blød natten over for at gøre den nemmere at lave

    Svar
  2. Louise

    november 03, 2021 at 5:57 pm

    Der er en fejl i opskriften, der skal bruges 1,2 liter vand, ikke 1,2 deciliter 🙃

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 04, 2021 at 5:24 am

      Hej Louise
      Mange tak - så er den rettet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required