Poke Bowl med kylling stegt i en teriyaki-sauce, smager skønt. Her kan man se alle ingredienserne og smukt er det. Alt i alt en dejlig middagsret.
Poke Bowl med kylling er både en fryd for øjnene og for maven. Når man kan se alle ingredienserne, bliver det bare appetitligt at se på.
Og med teriyaki-marinerede kyllingefileter lover jeg, at det smager lige så godt, som det ser ud til.
Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad en poke bowl kan indeholde.
Her har jeg valgt grønt som avocado og frugt som mango, som supplerer hinanden godt - i konsistens såvel som smag. Dressingen er en krydret mayo, som binder retten sammen.
Opskrift på Poke Bowl med kylling
Poke Bowl med kylling, mango og grøntsager
Ingredienser
Kylling i teriyakisauce
- 300 g kyllingebryst - i tern
- 1 spsk olie
- 3 spsk teriyaki
- 1 spsk sojasauce
- 1 fed hvidløg - presset
- 2 spsk citronsaft
Poke Bowl
- 1 avocado - skiver
- 1 mango - i tern
- 1 paprikapeber - skiver
- 3 forårsløg
- 5 radiser - i skiver
- ½ blomkål - blendet el. groftrevet
- 3 spsk mayonnaise
- 0,5 tsk stødt chili
- salt og friskkværnet peber
- nigellafrø - el. sort sesam
Fremgangsmåde
Kylling
- Skær kyllingebrysterne i tern og steg dem i olie, til de har fået farve.
- Bland ingredienserne til teriyakisaucen. Hæld den på panden til kyllingestykkerne, og steg dem i 10 minutter for medium-lav varme.
Blomkålsris
- Del halvdelen af et blomkål i små buketter. Skyl dem.
- Riv dem på den grove side af rivejernet eller hak dem i en minihakker.
- Hæld kogende vand tilsat lidt salt over, og lad dem stå i vandet i et minut.
- Hæld dem over i en si og stil dem til afdrypning.
Poke Bowl med kylling
- Placer kyllingestykkerne i midten af en dyb tallerken eller skål.
- Nu laver du små portioner af de forskellige ingredienser rundt om kyllingestykkerne: En portion blomkålsris, forårsløg i en cm. skiver, paprikapeber i skiver, mangofrugt i tern, radiser i skiver og avocado i skiver.
- Rør mayonnaise med stødt chili, lidt salt og peber. Tilsæt eventuelt sød chilisauce.
- Dryp eller klem mayonnaisen henover din skål. Drys til sidst med sorte sesamfrø eller nigellafrø og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Poke Bowl er en traditionel ret på Hawaii, hvor de oftest består af ris, rå fisk i tern og grøntsager.
Her har jeg dog valgt kylling i stedet, og så har jeg udskiftet almindelige ris med blomkålsris, der indeholder flere vitaminer og kostfibre.
Lige som du kan vælge, hvilke grøntsager og eventuelle frugter du vil, kan du også udskifte kyllingen med fisk.
Her kan jeg anbefale rå tern af tun eller laks. Bruger du fisk, er det bedst at spise rigtige ris til i stedet for blomkålsris.
Her er en vegetarisk version med blandt andet vandmelon og peanut butter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: