• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pølsemix i ovn med pølser, kartofler og løg

Pølsemix i ovn med pølser, kartofler og løg

billede med pølsemix i ovn
4.9 fra 51 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  23. juli 2023

Pølsemix kender de fleste nok fra den lokale grillbar, men du kan nemt lave din egen version hjemme i ovnen.

Her er fordelen, at du sparer en del på fedtstoffet, da den hjemmelavede pølsemix ikke skal i en fed frituregryde, men blot steges en times tid i ovnen.

Retten er meget børnevenlig, og den kan sagtens laves af børnene alene.

Omkring grillpølserne skal du købe pølser af en god kvalitet, for det gør kun pølsemixen endnu bedre.

Pynt den færdige ret med friskklippet persille. Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Piratens pølsegryde
  • Kogning af pølser
  • Svensk pølseret

Opskrift

billede med pølsemix i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pølsemix i ovn

4.87 fra 51 stemmer
Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 787
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 6 pølser - gerne grillpølser
  • 4 løg
  • 1,5 kg kartofler
  • olivenolie
  • 4 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Find et ildfast fad frem og smør det med lidt olie.
  2. Grillpølser skæres i mindre og mundrette stykker, der kommes i fadet.
  3. Zittauerløg pilles og skæres i grove stykker, der ligeledes lægges i fadet.
  4. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern, der vendes sammen med pølser og løg.
  5. Hæld en god sjat olivenolie over, krydr med paprika og karry, og vend pølsemixen godt sammen. Krydr til sidst med lidt groft salt.
  6. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have en times tid. Eller indtil kartoflerne er sprøde og lækre - måske kan du nøjes med lidt kortere tilberedningstid.
  7. Efter hver 15 minutter vendes indholdet forsigtigt rundt, så du får stegt pølsemixen mere sprød.

Næringsindhold

Kalorier: 787kcalKulhydrater: 77gProtein: 28gFedt: 41gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.3gKolesterol: 92mgNatrium: 839mgKalium: 2081mgKostfibre: 11gSukker: 8gVitamin A: 270IUVitamin C: 89mgCalcium: 87mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige pølsemix i ovn serveres med en hjemmelavet tomatketchup. Eller en færdigkøbt. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rie Bille-Søe

    august 13, 2024 at 4:01 pm

    Bedste pølemix og hurtig tilberede, alle kan li den

    Svar
  2. Kirsten

    maj 03, 2022 at 9:00 am

    Det er dog en dejlig nem opskrift som tilmed smager rigtig godt. Jeg vil dog bruge halvt så meget krydderi næste gang, da det var lidt for stærkt for min familie 😉 45 min i ovnen passede fint.

    Svar
  3. Marianne

    oktober 08, 2018 at 7:32 pm

    Pølser i ovnen i 1 time!
    Efter 40 minutter var de meget sorte.

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 08, 2018 at 8:10 pm

      Hej Marianne

      Øv da osse - har du vendt pølserne undervejs? For jeg har lavet retten mange gange, men pølserne er aldrig blevet sorte. Måske har du også en ovn, der varmer godt igennem.

      Jeg har dog lige rettet opskriften lidt til, så det er klart, at pølsemixen selvfølgelig kan tages ud af ovnen når kartoflerne er klar og pølserne er sprøde.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar
  4. jimmi

    april 23, 2018 at 4:47 pm

    Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern, der vendes sammen med pølser og løg.

    Det er punkt 4. derefter bliver der skrevet i en kommentar, at Kartoflerne ikke skal skrælles ?

    Nej, de skal ikke skrælles. Kartoflerne bages færdige i ovnen, og derfor er denne opskrift på pølsemix meget nem ?

    bah giver jo ingen mening !

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 24, 2018 at 8:09 am

      Hej Jimmi

      Nej, det har du da ret i. Jeg mente selvfølgelig, at de ikke skal KOGES, men selvfølgelig skrælles. Det er hermed rettet 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar
  5. Katja

    marts 13, 2018 at 4:35 pm

    Skal man ikke koge kartoflerne før de kommer i ovnen???eller skal de være rå???

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 13, 2018 at 5:09 pm

      Hej Katja

      Nej, de skal ikke koges. Kartoflerne bages færdige i ovnen, og derfor er denne opskrift på pølsemix meget nem 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  6. Mia

    december 04, 2017 at 7:43 pm

    Kan man montro lave denne ret med pommes fritter istedet for kartofler?

    Svar
    • Madensverden.dk

      december 05, 2017 at 7:49 am

      Hej Mia
      Du tænker med frosne pommes frites? Det tror jeg sagtens du kan, men kartoffeltern er lidt sundere, da de jo ikke har været i olie inden 🙂
      Men prøv dig endelig frem.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required