Her er en gammel og original opskrift på pleskner, der er småkager til julen. Pleskner er nemme og hurtige at bage. Tager kun 6 minutter.
Pleskner er en skøn småkage til jul, og her er mormors opskrift på dem.
De er både hurtige og nemme at bage.
Opskriften giver cirka 16 pleskner, men det afhænger naturligvis af, hvor store du laver dem.
Du skal bruge ca. 1 teskefuld dej til hver af kagerne.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på pleskner
Pleskner
Ingredienser
- 60 g sukker
- 1 æg
- 0,5 tsk vaniljesukker
- 60 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 225 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Kom sukker op i en skål, og slå ægget ud i skålen.
- Pisk sukker og æg meget luftigt og lyst med en el-pisker.
- I en anden skål blander du hvedemel og vaniljesukker, som du sigter ned i æggemassen. Gør det gradvist, mens du forsigtigt samler dejen. Det skal gøres med lempe, så du stadig har en let og luftig dej.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Med en teske sætter du nu kagerne over på pladen, men hold lidt afstand, da småkagerne flyder lidt ud. Jeg plejer at lave 16 pleskner ud af denne portion.
- Drys kagerne med en smule sukker (indgår ikke i opskriften).
- Plesknerne skal bages cirka 6 minutter ved 225 grader almindelig over- og undervarme, og de er færdige, når de let gyldne. De må endelig ikke overbages, da de så bliver tørre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte pleskner køle af inden du begynder at spise løs af de dejlige småkager.
Plesknerne er som sagt gode og traditionelle julesmåkager, som alle kan lide.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle
Jeg har været glad bruger af flere af jeres opskrifter men savner at kunne lægge dem over i Pinterest for at finde dem igen, da jeg har opskrifter fra andre sider også. Hvorfor er man stoppet med at kunne det?
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tak fordi du skriver, men du bør da kunne lægge dem over i Pinterest? Hvad er det konkret der er galt/ændret?
Så kigger jeg straks på det.
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Kan det passe, at der slet ikke er fedtstof i disse småkager?
Vh Jolanda
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Jep - så du kan (næsten) bare spise løs 🙂
God bagelyst - de er go'e.
BH Holger
Morten Dahl
Pleskner!!! hvor er det fantastisk at finde en opskrift på dem.
Og det er da ikke helt galt husket at det - ingrediensmæssigt - var den nemmest julesmåkage i min farmors sortiment 🙂 hun bagte dem dog UDEN bagepapir på pladen men hældte dejen direkte på en varm bageplade - det var vist noget med at det skulle gøre at man fik en lidt brun/brændt yderkant på småkagen og så den mere almindelige lyse småkage i midten.
Jeg må nok prøve begge dele.
Kris David Petersen
Er de mulige at lave med glutenfri mel?