Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Plankebøf

Plankebøf med kartoffelmos (nem og lækker opskrift)

billederesultat for plankebøf med kartoffelmos
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
777
SHARES
FacebookMessenger777PinterestEmailSMS
Indhold
  • Plankebøf
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på plankebøf
  • Tips
  • Kommentarer

Plankebøf

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Plankebøf stammer oprindeligt fra Ungarn, og min opskrift er en hakkebøf, der steges i ovn med en rand af kartoffelmos og fyld. God gæstemad!
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød med 10% fedt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g kartofler skrællede
  • 40 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 forårsløg
  • 0,25 rød peberfrugt
  • 2 grønne asparges
  • 1 spsk kalvefond koncentreret
  • 3 spsk piskefløde
  • 3 spsk persille finthakket

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skæres i tern og koges møre i usaltet vand. Det tager cirka 15-20 minutter. Brug gerne kartofler, der er gode til mos.
  2. Hakket oksekød æltes grundigt med paprika, løgpulver, salt og friskkværnet peber.
  3. Formes til to stykker hakkebøffer på hver ca. 200 gram, som hakkes med bagsiden af en kniv. Bøfferne skal være ca. en centimeter høje.
  4. Steges ved høj varme i lidt smør og olie - cirka to minutter på hver side. Lægges derefter på planke eller støbejernstallerken.
  5. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos dem med smør og pasteuriserede æggeblommer. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
  7. Kom mosen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt en god rand rundt på hver hakkebøf. Gerne i to lag.
  8. Forårsløg, peberfrugt og asparges snittes i små tern, og sauteres af i en lille gryde i en klat smør. Steges ca. et minut, hvorefter der tilsættes lidt koncentreret kalvefond og piskefløde. Koges næsten helt ind og smages til med lidt peber.
  9. Fordel fyldet i midten af kartoffelmosen - afslut eventuelt med et stykke asparges på toppen.
  10. Plankebøf med kartoffelmos stilles ind på en rist midt i ovnen, og her skal de have 15 minutter, så mosen når at få en smule farve.

Næringsindhold

Kalorier1016kcalKulhydrater41gProtein46gFedt74gMættet fedt34gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt28gTransfedt3gKolesterol599mgNatrium1496mgKalium1605mgKostfibre6gSukker4gVitamin A2673IUVitamin C74mgCalcium155mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på plankebøf

Plankebøf med kartoffelmos er faktisk en af de retter, som jeg altid har holdt meget af.

Konceptet stammer oprindeligt fra Ungarn tilbage fra starten af 1900-tallet, og her går den stadig under navnet fatányéros.

Helt konkret blev plankebøffen opfundet på restauranten Gundels, der ligger i Budapest, men siden har man mange steder jorden rundt taget retten til sig.

Plankebøf kan laves på mange forskellige måder, men typisk er det med hakket oksekød (som hakkebøf) - gerne krydret med paprika. Det er jo en ungarsk ret. Den kan dog også laves med oksebøffer af eks. oksefilet.

Sikkert er det, at plankebøffen får en rand af kartoffelmos rundt om eller på kødet, og i midten kan man så komme lidt fyld - inkl. sovs. Men ikke for meget.

Her har jeg lavet plankebøffen på en støbejernstallerken, men det er præcist samme fremgangsmåde på en planke.

Opskriften her er beregnet til to personer, men du kan jo meget nemt gange op til fire eller flere. Plankebøfferne kan selvfølgelig også laves mindre, men jeg synes denne størrelse er ret perfekt.

Se også disse opskrifter:

  • Plankekylling
  • Mørbrad med mos
  • Pariserbøf
  • Brændende kærlighed
fyld til plankebøf

Tips

Plankebøf med kartoffelmos serveres straks - gerne med kogte grønne bønner som tilbehør. En bønnesalat kan også bruges.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia skriver

    juli 07, 2025 at 10:29 am

    Bliver hakkebøffen ikke tør ved 15 min i ovnen efter at have været brunet på panden først ??

    Svar
  2. Ilse skriver

    marts 15, 2023 at 3:31 pm

    Hej,
    Hvad skal persillen bruges til?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 15, 2023 at 3:41 pm

      Hej Ilse
      Den er bare til pynt 🙂
      Og kan udelades.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Johnny Michael Krøyer Berthelsen skriver

    oktober 06, 2022 at 3:57 pm

    Ang. Plankebøf
    Støbejerns tallerken med træbund
    ( som billede )
    Hvor kan man købe dem ?
    Mvh. Johnny

    Svar
  4. Henning Palm skriver

    oktober 01, 2020 at 1:46 pm

    Under Ingredienser skriver du "200 gram hakket oksekød " men under fremgangsmåde skriver du "Formes til to stykker hakkebøffer på hver ca. 200 gram"
    Det han ikke helt få til at hænge sammen? Tænker det er 400 kr hakket oksekød!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 01, 2020 at 3:03 pm

      Hej Henning
      Tak for det - og du har fuldstændig ret: Ialt 400 gram fordelt på to bøffer. Eller hvor store du nu ønsker dine plankebøffer 🙂
      Jeg har rettet den til.
      God fornøjelse - det er en kongeret!
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required