Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pirogger med oksekød til middag og madpakken

Pirogger med oksekød til middag og madpakken

Pirogger
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS

Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.

Pirogger er mættende og nemme at håndtere til frokost eller på en skovtur. Også for børn, som sagtens kan have en med i madpakken, der giver energi til resten af skoledagen.

Jeg har valgt at lave et fyld med oksekød og krydderier a la Mexico, så der er godt med smag i disse pirogger.

Det er pærelet at lave selve fyldet. Det mest tidskrævende ved retten er rulle dejen ud og forme pirogger.

Her skal man holde tungen lige i munden, så det bliver delikate pakker i stedet for en klump brød med lidt kød i.

Opskrift på pirogger med oksekød

Pirogger med oksekød - til aftensmad eller madpakken

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.
Antal: 12 stk
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk el. skyr
  • 2 spsk olivenolie
  • 350 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
Fyld
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk paprika røget
  • 1 løg hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 100 g champignon hakket
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dl hvidvin
  • 2 spsk jalapenos hakket
  • 1 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej
  1. Kog vand og bland den kold mælk i. Når det er lillefingervarmt, blandes gæren i.
  2. Tilsæt derefter salt, olivenolie og grahamsmel. Rør rundt og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
  3. Hæld blandingen ud på et bord og ælt, tilføj eventuelt hvedemel, til dejen ikke klistrer.
  4. Form dejen som en kugle og lad den hæve i en halv time.
Fyld
  1. Hak løg, hvidløg og jalapenos og skær champignons i tern.
  2. Steg løg, hvidløg, paprika og chili i olivenolie..
  3. Tilsæt oksefars og steg, til det har fået farve.
  4. Tilsæt champignons og rør rundt i et par minutter.
  5. Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
  6. Hæld vin, jalapenos og kapers i panden og lad retten simre ca. 15 minutter.
  7. Kødblandingen skal afkøles, før du kommer den i dine pirogger.
Pirogger
  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  2. Tag den hævede dej og rul den flad. Jo tyndere, desto bedre.
  3. Del dejen i ca. 12 firkanter. Fyld herefter to spiseskefulde kød op på halvdelen af en firkant - de skal formes som trekantede pirogger. Fold resten af dejen ned over kødet og luk sammenføjningerne med en gaffel.
  4. Gentag med alle de andre. Lad dem hvile i 10 minutter og pensl med et sammenpisket æg.
  5. Bag piroggerne i ovnen i 20 minutter. Er de ikke gyldne, skal de have fem minutter ekstra.

Næringsindhold

Kalorier188kcalKulhydrater31gProtein6gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.002gKolesterol15mgNatrium422mgKalium164mgKostfibre3gSukker2gVitamin A140IUVitamin C5mgCalcium22mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Ekstra tips

Du kan sagtens undlade de syltede jalapenos i pirogger, hvis de skal serveres for nogen, der ikke bryder sig om stærk mad. Og så kan du sådan set vælge at komme alt muligt i dit oksekød.

Bønner, majs, revet gulerod - ja, hvad du har lyst til. Eneste regel er, at du ikke skal lave blandingen for våd.

Hvis der er for meget væde, bliver brødet blødt og sjasket i bunden, og det bliver mindre appetitligt. Plus de ikke kan bruges i en madpakke eller picnickurv.

Jeg har også eksperimenteret med en tartelet-agtig udgave, hvor jeg steger kyllingetern, grønne asparges og champignons, og kommer dem i pirogger med revet ost.

De smager lige så godt, og er måske en anelse mere børnevenlige på grund af den milde smag.

Prøv også en af disse opskrifter:

Sprøde samosa fra Indien

Banh mi - populære sandwichs fra Vietnam

Pizza Stromboli - rullepizza fra Napoli

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mie skriver

    februar 12, 2021 at 10:37 am

    kommer du ikke æg i dejen

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      februar 12, 2021 at 4:53 pm

      Nej, jeg pensler blot med et sammenpisket æg. Mvh Karen

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required