• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pirogger med oksekød til middag og madpakken

Pirogger med oksekød til middag og madpakken

Pirogger
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. september 2023 - Udgivet:  3. oktober 2022

Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.

Pirogger er mættende og nemme at håndtere til frokost eller på en skovtur. Også for børn, som sagtens kan have en med i madpakken, der giver energi til resten af skoledagen.

Jeg har valgt at lave et fyld med oksekød og krydderier a la Mexico, så der er godt med smag i disse pirogger.

Det er pærelet at lave selve fyldet. Det mest tidskrævende ved retten er rulle dejen ud og forme pirogger.

Her skal man holde tungen lige i munden, så det bliver delikate pakker i stedet for en klump brød med lidt kød i.

Opskrift på pirogger med oksekød

Pirogger
Karen SenecaKaren Seneca

Pirogger med oksekød - til aftensmad eller madpakken

5 fra 13 stemmer
Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 188
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk - el. skyr
  • 2 spsk olivenolie
  • 350 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
Fyld
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk paprika - røget
  • 1 løg - hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 100 g champignon - hakket
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dl hvidvin
  • 2 spsk jalapenos - hakket
  • 1 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Dej
  1. Kog vand og bland den kold mælk i. Når det er lillefingervarmt, blandes gæren i.
  2. Tilsæt derefter salt, olivenolie og grahamsmel. Rør rundt og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
  3. Hæld blandingen ud på et bord og ælt, tilføj eventuelt hvedemel, til dejen ikke klistrer.
  4. Form dejen som en kugle og lad den hæve i en halv time.
Fyld
  1. Hak løg, hvidløg og jalapenos og skær champignons i tern.
  2. Steg løg, hvidløg, paprika og chili i olivenolie..
  3. Tilsæt oksefars og steg, til det har fået farve.
  4. Tilsæt champignons og rør rundt i et par minutter.
  5. Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
  6. Hæld vin, jalapenos og kapers i panden og lad retten simre ca. 15 minutter.
  7. Kødblandingen skal afkøles, før du kommer den i dine pirogger.
Pirogger
  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  2. Tag den hævede dej og rul den flad. Jo tyndere, desto bedre.
  3. Del dejen i ca. 12 firkanter. Fyld herefter to spiseskefulde kød op på halvdelen af en firkant - de skal formes som trekantede pirogger. Fold resten af dejen ned over kødet og luk sammenføjningerne med en gaffel.
  4. Gentag med alle de andre. Lad dem hvile i 10 minutter og pensl med et sammenpisket æg.
  5. Bag piroggerne i ovnen i 20 minutter. Er de ikke gyldne, skal de have fem minutter ekstra.

Næringsindhold

Kalorier: 188kcalKulhydrater: 31gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.5gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.002gKolesterol: 15mgNatrium: 422mgKalium: 164mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 140IUVitamin C: 5mgCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tips

Du kan sagtens undlade de syltede jalapenos i pirogger, hvis de skal serveres for nogen, der ikke bryder sig om stærk mad. Og så kan du sådan set vælge at komme alt muligt i dit oksekød.

Bønner, majs, revet gulerod - ja, hvad du har lyst til. Eneste regel er, at du ikke skal lave blandingen for våd.

Hvis der er for meget væde, bliver brødet blødt og sjasket i bunden, og det bliver mindre appetitligt. Plus de ikke kan bruges i en madpakke eller picnickurv.

Jeg har også eksperimenteret med en tartelet-agtig udgave, hvor jeg steger kyllingetern, grønne asparges og champignons, og kommer dem i pirogger med revet ost.

De smager lige så godt, og er måske en anelse mere børnevenlige på grund af den milde smag.

Prøv også en af disse opskrifter:

Sprøde samosa fra Indien

Banh mi - populære sandwichs fra Vietnam

Pizza Stromboli - rullepizza fra Napoli

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mie

    februar 12, 2021 at 10:37 am

    kommer du ikke æg i dejen

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 12, 2021 at 4:53 pm

      Nej, jeg pensler blot med et sammenpisket æg. Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required