Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Perlespeltsalat med broccoli og æble

Perlespeltsalat med broccoli og æble

perlespeltsalat med broccoli og æble
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS
Opdateret: 22. november 2023 - Udgivet: 22. november 2023

Her får du min opskrift på en sund og nem perlespeltsalat med broccoli og æble. Salaten passer godt som tilbehør til eks. kylling og fisk.

Perlespeltsalat med broccoli og æble er lækkert tilbehør, der samtidig er nemt at lave.

Her koges speltkernerne i bouillon, og det tager typisk 25 minutter. Derefter vendes små buketter af broccoli i de kogte speltkerner sammen med æble.

Brug den som tilbehør til kylling, laks, torsk og andre lyse retter, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på perlespeltsalat med broccoli

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Perlespeltsalat med broccoli og æble

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 309
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g perlespelt
  • 5 dl vand - gerne kogende
  • 1 bouillonterning - gerne klar bouillon
  • 200 g broccoli - i små buketter
  • 1 æble - i små tern
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til perlespeltsalat med broccoli og æble starter du med, at svitse løg og hvidløg i lidt olie. Svitses ca. 5 minutter i en tykbundet gryde, men uden at tage farve.
  2. Skyl perlespelt i en sigte og under koldt vand, og kom dem i gryden til løgene. Vend rundt og lad kernerne riste med i et minuts tid.
  3. Tilsæt vand og terning klar bouillon, og lad nu speltkernerne koge under låg ved svag varme i 25 minutter, så de er kogt næsten møre.
  4. Imens klargøres broccoli og æble som anvist.
  5. Vend de små broccolibuketter i de næsten møre speltkerner, og lad dem koge med i et par minutter. Derefter vendes æbleternene i.
  6. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 309kcalKulhydrater: 42gProtein: 14gFedt: 12gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 783mgKalium: 742mgKostfibre: 10gSukker: 8gVitamin A: 343IUVitamin C: 64mgCalcium: 69mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige perlespeltsalat med broccoli og æble anrettes smukt i en passende skål.

Som sagt passer den godt som mættende tilbehør til eks. ovnstegt kylling eller ovnbagt laks. Og mange andre lyse retter.

Se også mine opskrifter med perlespelt på:

Perlespelt med spidskål og tranebær

4.5 fra 6 stemmer
Se hvordan du laver en sund og lækker salat med perlespelt med spidskål. Perlespelt er god og nærende i salat, da den mætter godt.
Gå til opskrift
billede med perlespelt med spidskål og tranebær

Kylling i fad med grøntsager og perlespelt

5 fra 2 stemmer
Opskrift på kylling i fad med grøntsager og perlespelt, der er en dejlig og samlet ret, som nemt laves i ovnen.
Gå til opskrift
En dejlig kylling i fad med grøntsager og perlespelt, der steges en time i ovnen, og hvor hele retten tilberedes i fadet. Foto: Madensverden.dk.

Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

4.5 fra 8 stemmer
Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.
Gå til opskrift
Speltsalat med bagte gulerødder

Bøf med perlespelt og det lækreste tilbehør

5 fra 3 stemmer
Denne opskrift på bøf med perlespelt er en anderledes og mere sund måde at servere møre bøffer på. Uden sovs, men den behøves heller ikke.
Gå til opskrift
bøf med perlespelt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required