Her får du min opskrift på en sund og nem perlespeltsalat med broccoli og æble. Salaten passer godt som tilbehør til eks. kylling og fisk.
Perlespeltsalat med broccoli og æble er lækkert tilbehør, der samtidig er nemt at lave.
Her koges speltkernerne i bouillon, og det tager typisk 25 minutter. Derefter vendes små buketter af broccoli i de kogte speltkerner sammen med æble.
Brug den som tilbehør til kylling, laks, torsk og andre lyse retter, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på perlespeltsalat med broccoli

Perlespeltsalat med broccoli og æble
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til perlespeltsalat med broccoli og æble starter du med, at svitse løg og hvidløg i lidt olie. Svitses ca. 5 minutter i en tykbundet gryde, men uden at tage farve.
- Skyl perlespelt i en sigte og under koldt vand, og kom dem i gryden til løgene. Vend rundt og lad kernerne riste med i et minuts tid.
- Tilsæt vand og terning klar bouillon, og lad nu speltkernerne koge under låg ved svag varme i 25 minutter, så de er kogt næsten møre.
- Imens klargøres broccoli og æble som anvist.
- Vend de små broccolibuketter i de næsten møre speltkerner, og lad dem koge med i et par minutter. Derefter vendes æbleternene i.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige perlespeltsalat med broccoli og æble anrettes smukt i en passende skål.
Som sagt passer den godt som mættende tilbehør til eks. ovnstegt kylling eller ovnbagt laks. Og mange andre lyse retter.
Se også mine opskrifter med perlespelt på:
Perlespelt med spidskål og tranebær
Kylling i fad med grøntsager og perlespelt
Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær
Bøf med perlespelt og det lækreste tilbehør
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments