Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Perlespeltsalat med broccoli og æble

Perlespeltsalat med broccoli og æble

perlespeltsalat med broccoli og æble
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en sund og nem perlespeltsalat med broccoli og æble. Salaten passer godt som tilbehør til eks. kylling og fisk.

Perlespeltsalat med broccoli og æble er lækkert tilbehør, der samtidig er nemt at lave.

Her koges speltkernerne i bouillon, og det tager typisk 25 minutter. Derefter vendes små buketter af broccoli i de kogte speltkerner sammen med æble.

Brug den som tilbehør til kylling, laks, torsk og andre lyse retter, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på perlespeltsalat med broccoli

Perlespeltsalat med broccoli og æble

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du min opskrift på en sund og nem perlespeltsalat med broccoli og æble. Salaten passer godt som tilbehør til eks. kylling og fisk.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (knust og hakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 g perlespelt
  • 5 dl vand (gerne kogende)
  • 1 bouillonterning (gerne klar bouillon)
  • 200 g broccoli (i små buketter)
  • 1 æble (i små tern)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til perlespeltsalat med broccoli og æble starter du med, at svitse løg og hvidløg i lidt olie. Svitses ca. 5 minutter i en tykbundet gryde, men uden at tage farve.
  2. Skyl perlespelt i en sigte og under koldt vand, og kom dem i gryden til løgene. Vend rundt og lad kernerne riste med i et minuts tid.
  3. Tilsæt vand og terning klar bouillon, og lad nu speltkernerne koge under låg ved svag varme i 25 minutter, så de er kogt næsten møre.
  4. Imens klargøres broccoli og æble som anvist.
  5. Vend de små broccolibuketter i de næsten møre speltkerner, og lad dem koge med i et par minutter. Derefter vendes æbleternene i.
  6. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier309kcalKulhydrater42gProtein14gFedt12gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt6gNatrium783mgKalium742mgKostfibre10gSukker8gVitamin A343IUVitamin C64mgCalcium69mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige perlespeltsalat med broccoli og æble anrettes smukt i en passende skål.

Som sagt passer den godt som mættende tilbehør til eks. ovnstegt kylling eller ovnbagt laks. Og mange andre lyse retter.

Se også mine opskrifter med perlespelt på:

Perlespelt med spidskål og tranebær
Se hvordan du laver en sund og lækker salat med perlespelt med spidskål. Perlespelt er god og nærende i salat, da den mætter godt.
Se opskriften her
billede med perlespelt med spidskål og tranebær
Kylling i fad med grøntsager og perlespelt
Opskrift på kylling i fad med grøntsager og perlespelt, der er en dejlig og samlet ret, som nemt laves i ovnen.
Se opskriften her
En dejlig kylling i fad med grøntsager og perlespelt, der steges en time i ovnen, og hvor hele retten tilberedes i fadet. Foto: Madensverden.dk.
Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær
Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.
Se opskriften her
Speltsalat med bagte gulerødder
Bøf med perlespelt og det lækreste tilbehør
Denne opskrift på bøf med perlespelt er en anderledes og mere sund måde at servere møre bøffer på. Uden sovs, men den behøves heller ikke.
Se opskriften her
bøf med perlespelt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required