• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Perlespelt med spidskål og tranebær

Perlespelt med spidskål og tranebær

billede med perlespelt med spidskål og tranebær
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2020 - Udgivet: 20. juni 2020

Se hvordan du laver en sund og lækker salat med perlespelt med spidskål. Perlespelt er god og nærende i salat, da den mætter godt.

Her er en hurtig opskrift på en skøn sommersalat med perlespelt med spidskål og tørrede tranebær.

Smagt til med en dejlig citrondressing, og den passer perfekt som tilbehør til mad fra grillen.

Opskrift på perlespelt med spidskål

billede med perlespelt med spidskål og tranebær
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Perlespelt med spidskål og tranebær

4.50 fra 6 stemmer
Se hvordan du laver en sund og lækker salat med perlespelt med spidskål. Perlespelt er god og nærende i salat, da den mætter godt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 160
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 dl perlespelt - gerne økologisk
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns eller grønsag
  • 1 lille spidskål - eller en halv lidt større spidskål
  • 70 g tranebær - tørrede
  • 2-3 forårsløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand, bouillonterning, en lille smule salt og perlespelten op i en kasserolle, og kog nu perlespelten mør ved en svag varme. Normalt tager det 15-20 minutter, men kig på pakken.
  2. Fjern imens de yderste blade på spidskålen, og skær den i helt tynde strimler fra spidsen og ind. Du skal bruge cirka en halv spidskål - selvfølgelig afhængig af størrelsen. Læg den strimede spidskål i en stor og flot skål.
  3. Snit forårsløgene helt fint, og kom dem i skålen.
  4. Put også de tørrede tranebær i salaten.
  5. I en lille skål blander du olivenolie, citronsaft og en smule salt og friskkværnet peber, og rører det ud. Hæld det ud over salaten i skålen.
  6. Så kommer du perlespelten op i salatskålen. Tjek at perlespelten har opsuget al væske, og hæld den i skålen.
  7. Bland den nu forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser, og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 160kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Perlespelt med spidskål passer perfekt til mange retter med kød, men er også god til grillede fisk.

Hvis du tilfører salaten grove tern af grillet kylling, kan den endda gå som et hovedmåltid, og så har du en nem aftensmad eller frokostret.

Se også disse salater:

Spidskål med bacon og ærter (nem og lækker opskrift)

4.6 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på spidskål med bacon, der er en nem og fyldig salat, hvor der også tilsættes ærter. Brug spidskålssalaten som tilbehør til kød.
Gå til opskrift
billede med spidskål med bacon og ærter

Spidskålssalat med æble og avocado

4.9 fra 70 stemmer
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Gå til opskrift
billede med spidskålssalat med æble og avocado
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required