Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Perlehønebryst (saltsprængt og ovnstegt)

Perlehønebryst (saltsprængt og ovnstegt)

Saftig og mør perlehønebryst, der er saltsprængt og derefter stegt færdig i ovnen. På den måde får du virkelig lækkert stykke kød. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Saltsprængt perlehønebryst, der bliver virkelig mørt og med masser af smag. Perlehønekødet lægges i saltvand i 10 minutter og steges i ovnen.

Opskriften på perlehønebryst er beregnet til fire personer.

Ingredienser til perlehønebryst

4 stykker perlehønebryst på cirka 175 gram stykket
Frisk timian

Saltlage

1 liter vand fra hanen
100 gram salt
1 løg
2 laurbærblade
25 sorte peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Hak løget groft, og kom det op i en gryde sammen med vand, salt, laurbærblade og peberkorn,
  2. Kog saltlagen op, og når den bulderkoger, kommer du forsigtig de fire stykker perlehønebryst ned i lagen.
  3. Lad det koge 10 sekunder (!!!) mere, og fjern så gryden fra blusset.
  4. Lad nu perlehønebrysterne trække i saltlagen i 10 minutter.
  5. Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun nu perlehønebrysterne på begge sider, så de netop får farve.
  6. Læg dem i et ildfast fad, og hæld skyen over dem.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 15 minutter.
  8. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile i fem minutter i fadet.
  9. Pynt med lidt frisk timian og server til persillekartofler og tomatsalat.

Du kan servere en lækker risotto med broccoli til.

Note: Hvis ikke du kan få fingre i fransk perlehønebrsyt, kan du i stedet erstatte med almindeligt kyllingebryst. Også kalkunfilet kan bruges.

Se også mine opskrifter på:

Spansk kylling

Kylling i fad med kartofler

Lørdagskylling

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.