Saltsprængt perlehønebryst, der bliver virkelig mørt og med masser af smag. Perlehønekødet lægges i saltvand i 10 minutter og steges i ovnen.
Opskriften på perlehønebryst er beregnet til fire personer.
Ingredienser til perlehønebryst
4 stykker perlehønebryst på cirka 175 gram stykket
Frisk timian
Saltlage
1 liter vand fra hanen
100 gram salt
1 løg
2 laurbærblade
25 sorte peberkorn
Fremgangsmåde
- Hak løget groft, og kom det op i en gryde sammen med vand, salt, laurbærblade og peberkorn,
- Kog saltlagen op, og når den bulderkoger, kommer du forsigtig de fire stykker perlehønebryst ned i lagen.
- Lad det koge 10 sekunder (!!!) mere, og fjern så gryden fra blusset.
- Lad nu perlehønebrysterne trække i saltlagen i 10 minutter.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun nu perlehønebrysterne på begge sider, så de netop får farve.
- Læg dem i et ildfast fad, og hæld skyen over dem.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 15 minutter.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile i fem minutter i fadet.
- Pynt med lidt frisk timian og server til persillekartofler og tomatsalat.
Du kan servere en lækker risotto med broccoli til.
Note: Hvis ikke du kan få fingre i fransk perlehønebrsyt, kan du i stedet erstatte med almindeligt kyllingebryst. Også kalkunfilet kan bruges.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: