Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Perlebyg med græskar (bygotto med hønsefond)

Perlebyg med græskar (bygotto med hønsefond)

Perlebyg med græskar (bygotto med hønsefond)
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Bygotto er en klassisk italiensk ret med perlebyg med græskar, hvor butternut græskar koges sammen med perlebyggen i en god hønsefond.

Perlebyg med græskar er sundt og nærende tilbehør til mange retter med kød.

Perlebyggen er en fin afløser for kartofler, ris og pasta, og den smager meget som den måske mere velkendte perlespelt.

Og så den nem og hurtig at tilberede - her får den selskab af lidt butternut græskar.

Opskrift på perlebyg med græskar

Opskriften er beregnet til fire personer. De 8 deciliter hønsefond kan du nemt lave af 8 deciliter vand og 2 terninger hønsebouillon.

Perlebyg med græskar (bygotto med hønsefond)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Bygotto er en klassisk italiensk ret med perlebyg med græskar, hvor butternut græskar koges sammen med perlebyggen i en god hønsefond.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g græskar butternut
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk soja
  • 300 g perlebyg
  • 8 dl hønsefond
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær græskarret over, og fjern kernerne. Skræl den, og skær græskarret i små tern.
  2. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde, og svits nu græskarstykkerne i 2-3 minutter. Græskarstykkerne skal nærmest koges helt ud i den færdige bygotto, så vær ikke bekymret over at de flyder ud under turen i gryden.
  3. Kom også soja ved, og tilsæt derefter perlebyg. Lad byggen svitse med et par minutter, og tilsæt nu halvdelen af hønsefonden.
  4. Lad det koge op, og skru igen ned for varmen, så perlebyggen står og småkoger.
  5. Nu skal det småkoge i 18-20 minutter, hvor du undervejs gradvist tilfører mere hønsefond.
  6. Hvis bygottoen ikke er helt mør efter du har brugt alle otte deciliter hønsefond, ja så tilfører du en smule mere vand til retten.
  7. Når perlebyggen er mør, smager du den til med salt (pas på med saltet, da hønsefonden også er meget saltet) og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier428kcalKulhydrater60gProtein8gFedt18gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gNatrium266mgKalium306mgKostfibre12gSukker1gVitamin A2145IUVitamin C2mgCalcium28mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Vend også en håndfuld friskhakket persille i, og servér straks til grillede koteletter eller andet godt kød.

En dejlig melonsalat passer også godt til både koteletter og bygotto. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Perlebyg med grønkål

Perlebygsalat med spinat

Perlespelt med spidskål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 07, 2024 at 9:02 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din bedømmelse af den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required