• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Pastinakker i ovn

Pastinakker i ovn

billede med pastinakker i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. juni 2022 - Udgivet: 19. marts 2019

Her kan du se, hvordan du nemt laver pastinakker i ovn. De hvide rødder vendes med olie og bages derefter i et fad i cirka 30 minutter. Sundt og lækkert tilbehør.

Pastinakker i ovn er meget nemme at lave, og passer til mange retter. Her får du fremgangsmåden, og som du kan se, er det superlet.

Pastinakkerne skal ikke skrælles, blot skylles og vendes med olie. Og de passer perfekt som tilbehør til mange retter med kød.

Brug dem til culottesteg eller en lækker tournedos med bearnaise.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bagte rodfrugter
  • Hasselback pastinakker
  • Bagte rødbeder

Opskrift på pastinakker i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pastinakker i ovn på - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 203
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 750 g pastinakker
  • olivenolie
  • timian
  • flagesalt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Pastinakkerne vaskes og skrubbes, men det er ikke nødvendigt at skrælle dem. Husk på, at der sidder mange vigtige vitaminer og næringsstoffer i forbindelse med skrællen, så lad den sidde på.
  3. Skær toppen og eventuelt bunden af pastinakkerne, hvorefter de halveres på langs. Herfra du så skære ud i to eller tre stænger, afhængig af størrelsen. Så almindelige pastinakker deles i kvarte, mens meget store pastinakker deles i seks stykker.
  4. Kom pastinakkerne i et ildfast fad, og vend dem godt rundt med en god sjat olivenolie.
  5. Timian plukkes eller hakkes groft og vendes med.
  6. Krydr til sidst med salt.
  7. Stil fadet ind i ovnen, og pastinakker i ovn skal have cirka 25-30 minutter, hvor stegetiden afhænger af hvor meget bid du ønsker i dem. Jeg kan godt lide når de er møre, og det passer med cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 203kcalKulhydrater: 34gProtein: 2gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 600mgKalium: 703mgKostfibre: 9gSukker: 9gVitamin C: 32mgCalcium: 68mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering og opskrifter

De møre og færdigbagte pastinakker er som sagt lækre som tilbehør til kødretter.

Drys dem gerne med friskhakket persille eller andre friske krydderurter lige før servering.

Prøv dem blandt andet til disse de langtidsstegte herregårdskoteletter, hvor de kan erstatte kartofler eller ris.

Hvad er pastinakker?

Pastinakker er en smagfuld rodfrugt, der kan tilberedes på et utal af måder.

Her fik du opskriften på pastinakker a la creme, men du kan også bare koge dem, frittere dem som kartofler - eller bare bage dem rå.

Pastinakkerne kan det hele, og den er også fint at bruge kogt i en kartoffelmos.

Pastinakkerne og persillerødder ligner hinanden til forveksling. Men dels kan du kende pastinakkerne ved at de nærmest buer lidt ind i topper - og så er de mere søde i lugt og smag.

Pastinakkerne er meget sunde, og indeholder blandt andet B- og C-vitaminer, men også zink, kalcium og jern.

Og hvordan opbevarer man så bedst pastinakkerne? Jo, kom dem i køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig i 14 dage, ofte lidt længere.

Hvis du lader dem ligge fremme i køkkenet, ja så holder de ikke mange dage. Så ind i køleskabet med dem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required