Her får du min opskrift på pastaskruer med broccoli, der tilberedes på panden sammen med kylling brystfilet og lidt fløde. Nem aftensmad, som alle elsker.
Pastaskruer med broccoli er en ret, der er ret hurtig at tilberede når først man er gået i gang.
Opskriften her er til to personer, men skal du bruge mere er den nem at gange op.
Jeg har her anvendt pastaskruer fra Rummo (kan blandt andet købes i SuperBrugsen), fordi jeg synes det er god pasta. Du kan selvfølgelig også bruge andre pastaskruer.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på pastaskruer med broccoli
Pastaskruer med broccoli, kylling og flødesauce
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
- 300 g broccoli - buketter, dampes
- 400 g pastaskruer
- 1 rødløg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 2 dl hønsefond - af 2 dl. vand og 1 bouillonterning
- 1 dl fløde
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
- Gør kylling brystfileterne rene for fedt for snavs, og del dem på langs, så hver filet bliver til to stykker kylling. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom en god klat smør på panden, og steg ny kyllingekødet i ca. 4 minutter på hver side - i alt cirka 8 minutter. Steg ved middel varme, så du ikke branker kød og smør, da du skal bruge fedtstoffet i retten om lidt.
- Kog pastaskruerne som anvist på pakken, og hæld vandet fra. Gem gerne lidt af pastavandet til saucen.
- Broccolibukketterne skal blot dampes i et halvt minut i letsaltet vand. Hæld vandet gennem et dørslag, og kom koldt vand på broccolien, så du stopper kogningen.
- Tag kyllingefileterne op af panden, og læg dem på et skærebræt. Kom løg og hvidløg i panden, og lad det svitse ved middel varme i et par minutter.
- Tilsæt så hønsefond og fløde, og lad det creme lidt ind i fem minutter.
- Skær de halverede brystfileter ud i mundrette stykker, og kom dem i pastasaucen sammen med pastaskruerne og den dampede broccoli. Du kan også tilsætte lidt af pastavandet, da det gør saucen mere cremet.
- Tilsæt også et par teskefulde tørret oregano, og smag til pastaretten til med salt og friskkværnet peber. Der skal formentlig ikke mere salt i, da hønsefonden jo er godt saltet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad retten simre et par minutter, så smagen når at sætte sig, og servér pastaskruer med broccoli i dybe tallerkener.
Serveres gerne med et stykke hjemmebagt focaccia brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kaiser18
Det er lidt forvirrende, øverst i opskriften står der til to personer, længere nede står der beregnet til 4 Pers.? Men bortset fra det en super god mad.