Pasta suppe er en dejlig suppe med tomat og friske grøntsager, der koges et kvarters tid, inden du kommer pastaen ved. En lækker og sund italiensk suppe.
Dette er min opskrift på pasta suppe, som er direkte inspireret af supper jeg har nydt i Italien. Jeg håber du kan lide den, og at du vil give den en vurdering på en skala fra 1-5 stjerner lige under opskriften. På forhånd mange tak og god fornøjelse.
Pasta suppe er en variant af de klassiske italienske grøntsagssupper som blandt andet minestrone, og den har masser af smag og fylde.
Det er en god og nem suppe, som du både kan servere til forret og hovedret.
I denne opskrift har jeg anvendt pasta penne, med du kan også bruge suppepasta eller lignende.
Mængden af grøntsager kan også justeres, og forårsløg kan erstattes af almindelige løg.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til pasta suppe
4 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 mellemstore gulerødder
2 stængler bladselleri
1 stor teskefuld tørret basilikum
1 stor teskefulde tørret oregano
1,5 liter vand
3 bouillonterninger (grøntsag)
1 dåse hakkede tomater
2 spiseskefulde tomatpasta
1 lille teske sukker
1 stor bundt persille
Salt og friskkværnet peber
300 gram pasta
Fremgangsmåde
- Hvidløg hakkes fint og forårsløg skæres i skiver. Gulerødder og bladselleri skæres i tynde skiver.
- Kom lidt olivenolie i en stor gryde og sauter hvidløg og løg i et par minutter uden det tager farve.
- Kom så gulerødder og bladselleri ved , og lad det stege videre i et par minutter.
- Tilsæt basilikum og oregano sammen med vand, bouillonterninger, hakkede tomater, tomatpasta og sukker. Lad det koge i 15 minutter.
- Imens koger du pasta i letsaltet vand, men pastaen må ikke koges for længe. Den må højst være al dente, og gerne med lidt mere bid. Årsagen er, at pastaen skal koges lidt med i suppen.
- Lad pastaen dryppe af og kom den derefter i suppen, hvor den koges med et par minutter.
- Hak persillen groft og vend den i suppen, som derefter smages til med salt og peber.
Nyd den færdige pasta suppe med ciabattabrød til.
Se også mine opskrifter på:
Ole Vestergaard Andersen
Hej Holger
Pasta suppe med tomat og grøntsager…
Der er rod i teknikken du.
Den opskrift kan hverken gemmes og dermed ikke printes.
Ka du lige fikse det tak. Den ser jo lækker ud - i morgen skal den prøves.
Hilsen fra Ole
vedelsted
Kan den fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Carina
Det kan du tro - det kan pastasuppen sagtens 🙂
Bedste hilsner - og godt nytår
Holger