• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Supper › Pasta suppe med tomat og grøntsager

Pasta suppe med tomat og grøntsager

En rigtig italiensk pasta suppe, der laves på en bund af hvidløg og forårsløg, samt gulerødder og bladselleri. Suppen koges med bouillon og tomat, inden pastaen til sidst vendes i sammen med persille. Nyd pasta suppen med friskbagt brød. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
163
SHARES
FacebookMessenger163PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. september 2022 - Udgivet: 30. januar 2018

Pasta suppe er en dejlig suppe med tomat og friske grøntsager, der koges et kvarters tid, inden du kommer pastaen ved. En lækker og sund italiensk suppe.

Dette er min opskrift på pasta suppe, som er direkte inspireret af supper jeg har nydt i Italien. Jeg håber du kan lide den, og at du vil give den en vurdering på en skala fra 1-5 stjerner lige under opskriften. På forhånd mange tak og god fornøjelse.

Pasta suppe er en variant af de klassiske italienske grøntsagssupper som blandt andet minestrone, og den har masser af smag og fylde.

Det er en god og nem suppe, som du både kan servere til forret og hovedret.

I denne opskrift har jeg anvendt pasta penne, med du kan også bruge suppepasta eller lignende.

Mængden af grøntsager kan også justeres, og forårsløg kan erstattes af almindelige løg.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til pasta suppe

4 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 mellemstore gulerødder
2 stængler bladselleri
1 stor teskefuld tørret basilikum
1 stor teskefulde tørret oregano
1,5 liter vand
3 bouillonterninger (grøntsag)
1 dåse hakkede tomater
2 spiseskefulde tomatpasta
1 lille teske sukker
1 stor bundt persille
Salt og friskkværnet peber
300 gram pasta

Fremgangsmåde

  1. Hvidløg hakkes fint og forårsløg skæres i skiver. Gulerødder og bladselleri skæres i tynde skiver.
  2. Kom lidt olivenolie i en stor gryde og sauter hvidløg og løg i et par minutter uden det tager farve.
  3. Kom så gulerødder og bladselleri ved , og lad det stege videre i et par minutter.
  4. Tilsæt basilikum og oregano sammen med vand, bouillonterninger, hakkede tomater, tomatpasta og sukker. Lad det koge i 15 minutter.
  5. Imens koger du pasta i letsaltet vand, men pastaen må ikke koges for længe. Den må højst være al dente, og gerne med lidt mere bid. Årsagen er, at pastaen skal koges lidt med i suppen.
  6. Lad pastaen dryppe af og kom den derefter i suppen, hvor den koges med et par minutter.
  7. Hak persillen groft og vend den i suppen, som derefter smages til med salt og peber.

Nyd den færdige pasta suppe med ciabattabrød til.

Se også mine opskrifter på:

Suppe med tomat og kikærter

Italiensk tomatsuppe

Sådan smages en tomatsuppe til

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim Lars Zinn Bertelsen

    november 26, 2024 at 8:59 am

    Hvorfor kan jeg ikke få udskrevet “pasta suppe” ?

    Svar
  2. Ole Vestergaard Andersen

    september 27, 2023 at 6:40 pm

    Hej Holger
    Pasta suppe med tomat og grøntsager…

    Der er rod i teknikken du.

    Den opskrift kan hverken gemmes og dermed ikke printes.
    Ka du lige fikse det tak. Den ser jo lækker ud - i morgen skal den prøves.

    Hilsen fra Ole

    Svar
  3. vedelsted

    januar 01, 2020 at 1:10 pm

    Kan den fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 01, 2020 at 7:14 pm

      Hej Carina
      Det kan du tro - det kan pastasuppen sagtens 🙂
      Bedste hilsner - og godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • billede med kartoffel porre suppe
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her