Skøn pasta med salvie, hvidløg og bacon. En klassisk ret fra Italien, der er nem at lave, og som samtidig smager helt fantastisk.
Pasta med salvie er populært hos både børn og voksne, og kan laves på et utal af måder.
Her er en lækker pastaret med friskhakket salvie, hvidløg og bacon. Så bliver det næsten ikke mere italiensk.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på pasta med salvie
500 gram god pasta
1 håndfuld frisk salvie
5 fed hvidløg
1 stort bundt forårsløg
300 gram bacon
75 gram smør
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde med letsaltet vand over til pastaen.
- Varm en pande op og rist bacontern så de netop er sprøde. Læg til side til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Hvidløgsfed pilles og snittes i tynde skiver, mens salvie skæres i tynde strimler.
- Forårsløg snittes i cirka en centimeter lange stykker.
- Selve salvie/hvidløg/forårsløg-blandingen tager omkring fem minutter at lave - og det er vigtigt, at du sørger for at din pasta og blandingen er klar samtidig. Sæt derfor pastaen over før, du går i gang med blandingen.
- Smelt smørret ved ikke for høj varme (lidt under middel) i en ren sautérpande. Svits forårsløg og hvidløg i et par minutter og tilsæt herefter salvien og svits dette med i to-tre minutter. Nu breder der sig en fantastisk duft i køkkenet som på en italiensk restaurant.
- Når din pasta er næsten færdig, tilsættes den og baconen, og det hele vendes rundt på panden i et par minutter.
- Et godt trick med pastaretter er, at gemme lidt af pastavandet fra kogningen, og tilsætte lidt af det mens pastaen simrer i panden. På den måde undgår du, at pastaen steger tør. Så tilsæt gerne lidt af kogevandet.
- Krydr med masser af peber og lidt salt. Pas på med saltet, da bacon og smør jo indeholder salt.
Pastaretten serveres straks som den er, eller sammen med en
Om bacon
Du skal bruge bacontern i opskriften, og du kan sagtens købe de færdige bacontern i supermarkedet.
Vær dog opmærksom på, at de smider en hel vand under stegningen, og derfor skrumper indholdet ind.
Eller du kan købe et stykke tørsaltet bacon, og skære det ud i tern. Det giver en langt bedre smag til retten.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på den ægte pasta bolognese og den bedste lasagne opskrift.
Lone Hygum Valsted
"Selve salvie/hvidløg/rødløgs-blanding tager 5 min. at lave" hvor mange rødløg skal der i?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Tak for det - det er naturligvis forårsløg - og ikke rødløg.
Det er nu rettet. Tak 🙂
Alt det bedste
Holger