Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Pasta med rucola, tomat og bacon

Pasta med rucola, tomat og bacon

pasta med rucola opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2021 - Udgivet: 28. december 2015

Pasta med rucola er fra det italienske køkken, og her har jeg lavet det med friske tomater, champignon og tern af sprødstegt, tørsaltet bacon.

Pasta med rucola kan laves på 20-25 minutter, og er en pastaret, som både børn og voksne kan lide.

Retten her er til fire personer.

Ingredienser til pasta med rucola

300 gram tørsaltet, røget bacon
2 rødløg
2-3 fed hvidløg
200 gram Datorino-tomater
150 gram champignon
50 gram rucola
1 deciliter hvidvin
1 deciliter fløde
1 teskefuld tørret basilikum
1 teskefuld tørret oregano
Salt og peber
Lidt jomfru olivenolie

500 gram tørret pasta

Fremgangsmåde

  1. Køb gerne et helt stykke tørsaltet, røget bacon, da det giver den bedste smag til retten. Skær baconen i skiver og skær sværen af. Skær resten af baconen i små mundrette stykker, som du svitser på en pande.
  2. Imens baconen steger, forbereder du alle grøntsagerne. Rødløgene skærer du i aflange stykker, hvidløgsfedene hakker du fint, de små Datorino-tomater deler du i halve eller kvarte efter størrelsen og champignonerne skærer du i skiver. Vask desuden rucolaen godt.
  3. Sæt vand over til pasta og kog den parallelt med at du laver sovsen. Det passer nogenlunde, hvis du har tørret pasta, der tager ca. 10 minutter at koge.
  4. Tag nu en sautépande og varm olivenolien. Svits nu løg og hvidløg ved jævn varme til de bliver glasklare.
  5. Tilsæt nu champignon og skru lidt op for varmen (7 på en skala fra 1 til 9), så de bliver svitset godt af.
  6. Tilsæt så tomaterne, krydderierne og hvidvin og lad det koge lidt ind.
  7. Tilsæt nu fløden og lad det koge op igen. Smag til med salt og peber.
  8. Pastaen skal tages af lige inden den bliver al dente. Så kan du nemlig vende den i saucen og lade den trække det sidste minut eller to her. Det får sovsen til at trække ind i pastaen og giver ekstra smag.

Til allersidst vender du rucolaen rundt i retten og så er den klar til at blive serveret.

Se også mine opskrifter på:

  • Pasta med grønkål og bagte tomater
  • Flødesovs med pasta og broccoli - let opskrift
  • Sådan steger du bacon i ovn (perfekt stegetid)
  • Grillede hakkebøffer med bacon og timian
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.