Pasta med rucola er fra det italienske kรธkken, og her har jeg lavet det med friske tomater, champignon og tern af sprรธdstegt, tรธrsaltet bacon.
Pasta med rucola kan laves pรฅ 20-25 minutter, og er en pastaret, som bรฅde bรธrn og voksne kan lide.
Retten her er til fire personer.
Ingredienser til pasta med rucola
300 gram tรธrsaltet, rรธget bacon
2 rรธdlรธg
2-3 fed hvidlรธg
200 gram Datorino-tomater
150 gram champignon
50 gram rucola
1 deciliter hvidvin
1 deciliter flรธde
1 teskefuld tรธrret basilikum
1 teskefuld tรธrret oregano
Salt og peber
Lidt jomfru olivenolie
500 gram tรธrret pasta
Fremgangsmรฅde
- Kรธb gerne et helt stykke tรธrsaltet, rรธget bacon, da det giver den bedste smag til retten. Skรฆr baconen i skiver og skรฆr svรฆren af. Skรฆr resten af baconen i smรฅ mundrette stykker, som du svitser pรฅ en pande.
- Imens baconen steger, forbereder du alle grรธntsagerne. Rรธdlรธgene skรฆrer du i aflange stykker, hvidlรธgsfedene hakker du fint, de smรฅ Datorino-tomater deler du i halve eller kvarte efter stรธrrelsen og champignonerne skรฆrer du i skiver. Vask desuden rucolaen godt.
- Sรฆt vand over til pasta og kog den parallelt med at du laver sovsen. Det passer nogenlunde, hvis du har tรธrret pasta, der tager ca. 10 minutter at koge.
- Tag nu en sautรฉpande og varm olivenolien. Svits nu lรธg og hvidlรธg ved jรฆvn varme til de bliver glasklare.
- Tilsรฆt nu champignon og skru lidt op for varmen (7 pรฅ en skala fra 1 til 9), sรฅ de bliver svitset godt af.
- Tilsรฆt sรฅ tomaterne, krydderierne og hvidvin og lad det koge lidt ind.
- Tilsรฆt nu flรธden og lad det koge op igen. Smag til med salt og peber.
- Pastaen skal tages af lige inden den bliver al dente. Sรฅ kan du nemlig vende den i saucen og lade den trรฆkke det sidste minut eller to her. Det fรฅr sovsen til at trรฆkke ind i pastaen og giver ekstra smag.
Til allersidst vender du rucolaen rundt i retten og sรฅ er den klar til at blive serveret.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments