Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)

Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)

pasta med laks og fløde
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
350
SHARES
FacebookMessenger350PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på pasta med laks og fløde. En nem og lækker pastaret med masser af smag, og en god hverdagsret til hele familien.

Pasta med laks og fløde er en indbydende og nem pastaret til aftensmad, og det er en ret, som de fleste vil elske.

Også dem, der ellers ikke er ellevilde med fisk, for denne lakseret er altså velsmagende. Og så er laksen naturligvis uden ben. Tjek evt. din laks efter, og fjern eventuelle ben med en pincet.

Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Samtidig er retten rimelig hurtig at lave, og derfor er det perfekt hverdagsmad.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på pasta med laks og fløde

Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på pasta med laks og fløde. En nem og lækker pastaret med masser af smag, og en god hverdagsret til hele familien.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pandestegt laks
  • 4 stykker laks (på ca. 150-175 gram/stk.)
  • smør (og olie til stegning)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Flødesovs
  • 1 spsk smør (til stegning)
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 3 spsk soltørrede tomater (i olie, fra glas, hakket)
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 200 g ærter (evt. fra frost, overhældes med kogende vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld persille
Pasta
  • 400 g pasta (evt. pastarør eller penne)

Fremgangsmåde

  1. Pasta: Kog pasta i letsaltet vand, men så pastaen stadig har lidt bid. Det betyder gerne, at pastaen skal koges lidt kortere tid end angivet på pakken.
  2. Laks: Varm en pande op ved en god varme, og kom smør og olie på. Lad smørret bruse af.
  3. Læg laksestykkerne på panden med skindsiden nedad, og lad dem stege ca. 5-7 minutter. Skru evt. en smule ned for varmen. Dryp laksebøfferne med friskpresset citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Til sidst vendes laksebøfferne om, og steges et minuts tid på kødsiden. Lægges til side.
  5. Flødesovs til pasta med laks og fløde: Skyl hurtigt panden af, og kom en spiseskefuld smør på. Lad det bruse af.
  6. Sauter så løg og hvidløg et lille minuts tid, og kom soltørrede tomater ved. Jeg bruger soltørrede tomater på glas, og de er allerede hakket. Brug cirka tre spiseskefulde, og lad gerne lidt af olien følge med.
  7. Hæld hvidvin ved, og lad det koge lidt ind. Derefter kommes fløden ved sammen med ærter. Lad flødesovsen creme lidt ind. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Kom den kogte pasta i flødesovsen, og vend rundt.

Næringsindhold

Kalorier831kcalKulhydrater72gProtein47gFedt38gMættet fedt18gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.1gKolesterol234mgNatrium1304mgKalium1334mgKostfibre5gSukker8gVitamin A1639IUVitamin C40mgCalcium113mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Pasta med laks og fløde serveres straks, hvor et stykke laks anrettes sammen med pasta og lidt salat på en flot tallerken.

Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden servering, da den er nem at tage af. Og så er pastaretten nem at spise.

Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Monica skriver

    februar 28, 2023 at 5:18 pm

    I ingredienser står der:
    1 dusk dild
    1 dusk persille
    Men i opskriften "sådan gør du", nævnes der intet sted om persille eller dild?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required