• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)

Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)

pasta med laks og fløde
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
325
SHARES
FacebookMessenger325PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  3. oktober 2023

Her er min opskrift på pasta med laks og fløde. En nem og lækker pastaret med masser af smag, og en god hverdagsret til hele familien.

Pasta med laks og fløde er en indbydende og nem pastaret til aftensmad, og det er en ret, som de fleste vil elske.

Også dem, der ellers ikke er ellevilde med fisk, for denne lakseret er altså velsmagende. Og så er laksen naturligvis uden ben. Tjek evt. din laks efter, og fjern eventuelle ben med en pincet.

Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Samtidig er retten rimelig hurtig at lave, og derfor er det perfekt hverdagsmad.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på pasta med laks og fløde

pasta med laks og fløde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta med laks og fløde (nem og lækker pastaret)

4.85 fra 13 stemmer
Her er min opskrift på pasta med laks og fløde. En nem og lækker pastaret med masser af smag, og en god hverdagsret til hele familien.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Kalorier: 831
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pandestegt laks
  • 4 stykker laks - på ca. 150-175 gram/stk.
  • smør - og olie til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Flødesovs
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 1 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 3 spsk soltørrede tomater - i olie, fra glas, hakket
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 200 g ærter - evt. fra frost, overhældes med kogende vand
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld persille
Pasta
  • 400 g pasta - evt. pastarør eller penne

Fremgangsmåde
 

  1. Pasta: Kog pasta i letsaltet vand, men så pastaen stadig har lidt bid. Det betyder gerne, at pastaen skal koges lidt kortere tid end angivet på pakken.
  2. Laks: Varm en pande op ved en god varme, og kom smør og olie på. Lad smørret bruse af.
  3. Læg laksestykkerne på panden med skindsiden nedad, og lad dem stege ca. 5-7 minutter. Skru evt. en smule ned for varmen. Dryp laksebøfferne med friskpresset citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Til sidst vendes laksebøfferne om, og steges et minuts tid på kødsiden. Lægges til side.
  5. Flødesovs til pasta med laks og fløde: Skyl hurtigt panden af, og kom en spiseskefuld smør på. Lad det bruse af.
  6. Sauter så løg og hvidløg et lille minuts tid, og kom soltørrede tomater ved. Jeg bruger soltørrede tomater på glas, og de er allerede hakket. Brug cirka tre spiseskefulde, og lad gerne lidt af olien følge med.
  7. Hæld hvidvin ved, og lad det koge lidt ind. Derefter kommes fløden ved sammen med ærter. Lad flødesovsen creme lidt ind. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Kom den kogte pasta i flødesovsen, og vend rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 831kcalKulhydrater: 72gProtein: 47gFedt: 38gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.1gKolesterol: 234mgNatrium: 1304mgKalium: 1334mgKostfibre: 5gSukker: 8gVitamin A: 1639IUVitamin C: 40mgCalcium: 113mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Pasta med laks og fløde serveres straks, hvor et stykke laks anrettes sammen med pasta og lidt salat på en flot tallerken.

Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden servering, da den er nem at tage af. Og så er pastaretten nem at spise.

Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Monica

    februar 28, 2023 at 5:18 pm

    I ingredienser står der:
    1 dusk dild
    1 dusk persille
    Men i opskriften "sådan gør du", nævnes der intet sted om persille eller dild?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required