Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med hvidvin, kyllingebryst og ost

Pasta med hvidvin, kyllingebryst og ost

Pasta med hvidvin og ost
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook73PinterestSMSEmailMessenger
73
DELINGER

Pasta med hvidvin, piskefløde og den lækre ost Grana Padano er fuld af smag og fylde. Og så tager den fantastiske ret kun en halv time at lave.

Pasta med hvidvin, piskefløde, citron og revet Grana Padano-ost er en af topfavoritterne i mit hjem.

Alt går op i en højere helhed, når man laver en cremet sauce af enkle kvalitetsingredienser, blander den med pasta og serverer den med stegt kyllingebryst.

Det smager simpelthen så godt, at man har lyst til at spise mere end en portion.

Men retten mætter på grund af den cremede sauce, så desværre er det sjældent muligt at spise mere end to portioner.

Se andre italiensk inspireret opskrifter:

  • Pasta med kødsovs
  • Stromboli - italiensk rullepizza
  • Klassisk lasagne
  • Italiensk pizzadej

Opskrift på pasta med hvidvin, kylling og Grana Padano

Pasta med hvidvin, kyllingebryst og Grana Padano

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Pasta med hvidvin, piskefløde og den lækre ost Grana Padano er fuld af smag og fylde. Og så tager den fantastiske ret kun en halv time at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst (uden lage)
  • 400 g linguine pasta
  • 1.75 dl hvedemel
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivenolie
  • 4 spsk smør
  • 1 stort skalotteløg (revet)
  • 5 fed hvidløg (presset)
  • 2 dl piskefløde
  • 0.60 dl citron (saften)
  • 2.25 dl hvidvin
  • 2 stk tomater (i tern)
  • 1.25 dl Grana Padano (fintrevet)
  • 1 potte ærteskud

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Linguine egner sig fortrinligt til denne ret, men du kan vælge at bruge almindelig spaghetti. Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra og sætter pastaen til side. Husk at gem et par dl. af pastavandet.
  2. Imens blander du en dl. mel med salt og peber, vender kyllingebrysterne i melet og steger dem derefter i jomfruolivenolien på en pande.
  3. Steg først tre-fire minutter på den ene side, og derefter tre-fire minutter på den anden ved medium varme. Når kyllingebrysterne er færdige, lægges de til side.
  4. Brug den samme pande du stegte kylling på til at lave saucen. Kom smør, løg og hvidløg på panden. Steg til løgene er lettere gennemsigtige.
  5. Tilsæt resten af melet og pisk det ind i løg- og olieblandingen.
  6. Tilsæt piskefløden, citronsaften, hvidvinen og revet Grana Padano. Varm og pisk det godt igennem, tilsæt pastavandet lidt efter lidt. Du skal max. bruge to dl. af pastavandet.
  7. Bland pasta samt halvdelen af tomattern i saucen på panden. Rør det godt sammen.
  8. Smag til med peber og salt.
  9. Læg kyllingebrysterne ovenpå pastaen og lad hele retten stå på varmen et par minutter.
  10. Top retten med den anden halvdel af tomatternene samt ærteskud efter behov. resten af dine ærteskud serverer du i potten, så folk kan spise af dem direkte fra planten.
  11. Riv Grana Padano og server i en skål ved siden af retten.
  12. Server hele retten som den er i panden - eller lav portionsanretninger.

Næringsindhold

Kalorier722kcalKulhydrater41gProtein18gFedt50gMættet fedt26gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt19gTransfedt0.5gKolesterol108mgNatrium1192mgKalium204mgKostfibre2gSukker3gVitamin A1349IUVitamin C6mgCalcium430mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kalorier eller ej. Når mad skal smage godt, skal den også laves af gode råvarer. Jeg foretrækker en rigtig god, italiensk Grana Padano til saucen, fordi det giver en fyldig, rund umami-smag.

Derfor bruger jeg også altid ægte smør i stedet for et blandingsprodukt og piskefløde i stedet for madlavningsfløde.

Pasta med hvidvin og kylling laves efter en tre trins-model: Kyllingebrysterne steges, pastaen koges, saucen laves.

Herefter er det bare at vende pasta og tomater i sauce, komme de stegte kyllingebryster på panden og servere retten i en rustik anretning.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required