Pasta med hvidvin, piskefløde og den lækre ost Grana Padano er fuld af smag og fylde. Og så tager den fantastiske ret kun en halv time at lave.
Pasta med hvidvin, piskefløde, citron og revet Grana Padano-ost er en af topfavoritterne i mit hjem.
Alt går op i en højere helhed, når man laver en cremet sauce af enkle kvalitetsingredienser, blander den med pasta og serverer den med stegt kyllingebryst.
Det smager simpelthen så godt, at man har lyst til at spise mere end en portion.
Men retten mætter på grund af den cremede sauce, så desværre er det sjældent muligt at spise mere end to portioner.
Se andre italiensk inspireret opskrifter:
Opskrift på pasta med hvidvin, kylling og Grana Padano
Pasta med hvidvin, kyllingebryst og Grana Padano
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst - uden lage
- 400 g linguine pasta
- 1.75 dl hvedemel
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- 0.5 dl olivenolie
- 4 spsk smør
- 1 stort skalotteløg - revet
- 5 fed hvidløg - presset
- 2 dl piskefløde
- 0.60 dl citron - saften
- 2.25 dl hvidvin
- 2 stk tomater - i tern
- 1.25 dl Grana Padano - fintrevet
- 1 potte ærteskud
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter pakkens anvisning. Linguine egner sig fortrinligt til denne ret, men du kan vælge at bruge almindelig spaghetti. Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra og sætter pastaen til side. Husk at gem et par dl. af pastavandet.
- Imens blander du en dl. mel med salt og peber, vender kyllingebrysterne i melet og steger dem derefter i jomfruolivenolien på en pande.
- Steg først tre-fire minutter på den ene side, og derefter tre-fire minutter på den anden ved medium varme. Når kyllingebrysterne er færdige, lægges de til side.
- Brug den samme pande du stegte kylling på til at lave saucen. Kom smør, løg og hvidløg på panden. Steg til løgene er lettere gennemsigtige.
- Tilsæt resten af melet og pisk det ind i løg- og olieblandingen.
- Tilsæt piskefløden, citronsaften, hvidvinen og revet Grana Padano. Varm og pisk det godt igennem, tilsæt pastavandet lidt efter lidt. Du skal max. bruge to dl. af pastavandet.
- Bland pasta samt halvdelen af tomattern i saucen på panden. Rør det godt sammen.
- Smag til med peber og salt.
- Læg kyllingebrysterne ovenpå pastaen og lad hele retten stå på varmen et par minutter.
- Top retten med den anden halvdel af tomatternene samt ærteskud efter behov. resten af dine ærteskud serverer du i potten, så folk kan spise af dem direkte fra planten.
- Riv Grana Padano og server i en skål ved siden af retten.
- Server hele retten som den er i panden - eller lav portionsanretninger.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kalorier eller ej. Når mad skal smage godt, skal den også laves af gode råvarer. Jeg foretrækker en rigtig god, italiensk Grana Padano til saucen, fordi det giver en fyldig, rund umami-smag.
Derfor bruger jeg også altid ægte smør i stedet for et blandingsprodukt og piskefløde i stedet for madlavningsfløde.
Pasta med hvidvin og kylling laves efter en tre trins-model: Kyllingebrysterne steges, pastaen koges, saucen laves.
Herefter er det bare at vende pasta og tomater i sauce, komme de stegte kyllingebryster på panden og servere retten i en rustik anretning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: