Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med citronsauce og laks

Pasta med citronsauce og laks

Pasta med citronsauce, laks og squash
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMS

Pasta med citronsauce og laks samt en masse dild og parmesan. Her er opskriften på den lækreste og mest sommerlige citronpasta.

Pasta med citronsauce, laks og squash smager af sommer, da den har den lækreste friske smag og så føles den ikke tung at spise.

Derfor er det min livret om sommeren, da man hellere ikke gider at kokkerere i lang tid.

Faktisk lavede jeg denne ret ved bare at kombinere alle de smage, jeg elsker, og dermed blev det den lækreste opskrift.

Der ud over er den let at lave, og når du har fulgt opskriften et par gange, er det let at huske den. Dermed kan det være en nem hverdagsret, når man ikke har tid til at finde en opskrift. Prøv i øvrigt også den nemme opskrift på pasta med hvidløg og olie (spaghetti aglio e olio).

Opskrift på pasta med citronsauce

Pasta med citronsauce og laks

Rakel Seneca
5 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Pasta med citronsauce, laks og squash med en masse dild og parmesan:. Her er opskriften på den lækreste og mest sommerlige ret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pasta gerne fettuccine
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk citronskal
  • 0,5 dl citronsaft ca en citron
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 squash
  • 1 tsk timian tørret
  • 100 g røget laks
  • 2 spsk dild frisk
  • 1 dl parmesan revet

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en stor gryde og fyld den med vand, sæt den nu til at koge.
  2. Når vandet koger, tilføjer du en spiseske salt til vandet og al pastaen. Afhængigt af pastatypen, skal den koge i cirka 7-10 minutter, eller indtil den er blød og stadig har en smule bid.
  3. I mens pastaen koger, laves resten af retten. Start med at skære squash i tynde skiver og hak hvidløg fint. Varm nu halvdelen af olivenolien på en pande og tilføj hvidløg, lad det stege i to minutter.
  4. Tilføj tørret timian og squashskiverne samt lidt salt og sort peber. Lad squashen stege i cirka fire minutter ved høj varme. Skru nu varmen ned til lav varme.
  5. Skær laksen i mundrette stykker og kom dem på panden, lad dem bare stege med i et lille minut.
  6. Tilføj creme fraiche og rør det grundigt sammen, tilføj derefter citronsaft og citronskal. Lad endelig ikke panden blive for varm. Smag til med salt og sort peber
  7. Tilføj nu den friskkogte pasta til sovsen og lad den blive på blusset i et par minutter, imens du rører det hele sammen.
  8. Tilsæt hakket frisk dild og server pasta med citronsauce og laks med revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier625kcalKulhydrater79gProtein29gFedt20gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol17mgNatrium3945mgKalium272mgKostfibre4gSukker5gVitamin A344IUVitamin C10mgCalcium342mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Både koldrøget og varmrøget laks fungerer rigtig godt i retten. Du kan også bruge laksefilet i stedet for røget laks, dog skal du så være opmærksom på, at den skal steges lidt længere.

Server gerne pasta med citronsauce til et lækkert brød som focaccia og en god salat som aspargessalat, der passer godt til laks.

Se også disse lækre pastaopskrifter:

Spaghetti Carbonara (den traditionelle italienske opskrift)

Pasta med kødsovs (klassisk spaghetti bolognese)

Lasagne (nem italiensk opskrift med oksekød)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marinus Andersen skriver

    maj 24, 2024 at 10:44 pm

    Grundlæggende god ide, men flere af mængderne virker helt skøre.
    2 spsk fulde revet citronskal og 0,5 deciliter citronsaft.
    Selvom jeg brugte væsentligt mindre citronsaft blev det meget surt, ingen balance.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required