• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med citronsauce og laks

Pasta med citronsauce og laks

Pasta med citronsauce, laks og squash
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  17. maj 2024

Pasta med citronsauce og laks samt en masse dild og parmesan. Her er opskriften på den lækreste og mest sommerlige citronpasta.

Pasta med citronsauce, laks og squash smager af sommer, da den har den lækreste friske smag og så føles den ikke tung at spise.

Derfor er det min livret om sommeren, da man hellere ikke gider at kokkerere i lang tid.

Faktisk lavede jeg denne ret ved bare at kombinere alle de smage, jeg elsker, og dermed blev det den lækreste opskrift.

Der ud over er den let at lave, og når du har fulgt opskriften et par gange, er det let at huske den. Dermed kan det være en nem hverdagsret, når man ikke har tid til at finde en opskrift. Prøv i øvrigt også den nemme opskrift på pasta med hvidløg og olie (spaghetti aglio e olio).

Opskrift på pasta med citronsauce

Pasta med citronsauce, laks og squash
Rakel Seneca

Pasta med citronsauce og laks

5 fra 11 stemmer
Pasta med citronsauce, laks og squash med en masse dild og parmesan:. Her er opskriften på den lækreste og mest sommerlige ret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 625
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pasta - gerne fettuccine
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk citronskal
  • 0,5 dl citronsaft - ca en citron
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 squash
  • 1 tsk timian - tørret
  • 100 g røget laks
  • 2 spsk dild - frisk
  • 1 dl parmesan - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en stor gryde og fyld den med vand, sæt den nu til at koge.
  2. Når vandet koger, tilføjer du en spiseske salt til vandet og al pastaen. Afhængigt af pastatypen, skal den koge i cirka 7-10 minutter, eller indtil den er blød og stadig har en smule bid.
  3. I mens pastaen koger, laves resten af retten. Start med at skære squash i tynde skiver og hak hvidløg fint. Varm nu halvdelen af olivenolien på en pande og tilføj hvidløg, lad det stege i to minutter.
  4. Tilføj tørret timian og squashskiverne samt lidt salt og sort peber. Lad squashen stege i cirka fire minutter ved høj varme. Skru nu varmen ned til lav varme.
  5. Skær laksen i mundrette stykker og kom dem på panden, lad dem bare stege med i et lille minut.
  6. Tilføj creme fraiche og rør det grundigt sammen, tilføj derefter citronsaft og citronskal. Lad endelig ikke panden blive for varm. Smag til med salt og sort peber
  7. Tilføj nu den friskkogte pasta til sovsen og lad den blive på blusset i et par minutter, imens du rører det hele sammen.
  8. Tilsæt hakket frisk dild og server pasta med citronsauce og laks med revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier: 625kcalKulhydrater: 79gProtein: 29gFedt: 20gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 17mgNatrium: 3945mgKalium: 272mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 344IUVitamin C: 10mgCalcium: 342mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Både koldrøget og varmrøget laks fungerer rigtig godt i retten. Du kan også bruge laksefilet i stedet for røget laks, dog skal du så være opmærksom på, at den skal steges lidt længere.

Server gerne pasta med citronsauce til et lækkert brød som focaccia og en god salat som aspargessalat, der passer godt til laks.

Se også disse lækre pastaopskrifter:

Spaghetti Carbonara (den traditionelle italienske opskrift)

Pasta med kødsovs (klassisk spaghetti bolognese)

Lasagne (nem italiensk opskrift med oksekød)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marinus Andersen

    maj 24, 2024 at 10:44 pm

    Grundlæggende god ide, men flere af mængderne virker helt skøre.
    2 spsk fulde revet citronskal og 0,5 deciliter citronsaft.
    Selvom jeg brugte væsentligt mindre citronsaft blev det meget surt, ingen balance.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required