Pasta i spinatsauce er både nem og hurtig aftensmad med pastapenne, der smager super godt. Pastaretten serveres med skiver af smørstegt kyllingebryst.
Opskriften på pasta i spinatsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Pastapenne kan udskiftes med andre typer af pasta, herunder selvfølgelig pastaskruer og lignende.
Indhold
- Pasta i spinatsauce er både nem og hurtig aftensmad med pastapenne, der smager super godt. Pastaretten serveres med skiver af smørstegt kyllingebryst.
- Pasta i spinatsauce med smørstegt kyllingebryst
- Servering
- Pasta med pesto
- Laks med parmaskinke, stuvet spinat og pasta
- Nemme og ovnbagte kyllingeboller i tomatsovs
- Pasta med fennikel og rester af kylling
- Middelhavsgryde
- Pastaret med chorizo, kylling og broccoli
- Kommentarer
Pasta i spinatsauce med smørstegt kyllingebryst
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- smør
- salt og friskkværnet peber
- basilikum tørret
- 400 g pastapenne
- 1 bundt forårsløg
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 200 g spinat frisk
- 1,5 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl madlavningsfløde
- 0,5 citron
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Kyllingerbryst fileterne steges møre i rigeligt smør på en varm pande. Stegetiden er cirka 6-7 minutter på hver side, og kyllingefileterne vendes nogle gange undervejs, så de får en god stegeskorpe. Pas med ikke at stege ved så hård varme, at smørret branker! Krydres undervejs med salt, peber og basilikum.
- Kog pastapenne som anvist på pakken. Pasta koges i rigeligt vand tilsat lidt salt.
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens rødløget halveres og snittes i tynde skiver. Hvidløg skæres ligeledes i tynde skiver.
- Find en dyb stegepande/sauterpande frem, og kom en god sjat olie på. Steg nu forårsløg, rødløg og hvidløg ganske let, da de gerne må have noget friskhed.
- Kom den friske spinat på pande (køb gerne en spinat, der allerede er skyllet og klar til brug). Tilsæt også grøntsagsbouillon, og lad spinaten falde sammen.
- Kom madlavningsfløde i og lad det creme ind i et par minutter. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Vend de kogte pastapenne i sammen med finthakket persille, og lad din pasta i spinatsauce varme igennem i et par minutter under omrøring.
- Skær de stegte stykker kyllingebryst i skiver, og anret øverst.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Servering
Pasta i spinatsauce med smørstegt kyllingebryst serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt, italiensk focaccia.
Flere inspirerende opskrifter:
Pasta med pesto
Her er min opskrift på pasta med pesto, der er en nem italiensk hovedret. Lavet med pasta, pesto, parmaskinke og lidt rucola. Klar på 15 minutter.
Gå til opskrift
Laks med parmaskinke, stuvet spinat og pasta
Laks med parmaskinke er en nem og hurtig ret til aftensmad. Her er min opskrift, hvor den ovnbagte laks serveres med stuvet spinat og pasta.
Gå til opskrift
Nemme og ovnbagte kyllingeboller i tomatsovs
Her får du min opskrift på kyllingeboller i tomatsovs, der er en nem og lækker hovedret. Kyllingebollerne steges i ovnen, og hele retten serveres med pasta.
Gå til opskrift
Pasta med fennikel og rester af kylling
Få min nemme og lækre opskrift på pasta med fennikel og rester af kylling. En skøn måde at anvende restemad på, og retten er hurtig at lave.
Gå til opskrift
Middelhavsgryde
Her får du min opskrift på en skøn Middelhavsgryde med kylling og grøntsager. Gryderetten er simpel og hurtig at lave. Serveres med pasta.
Gå til opskrift
Pastaret med chorizo, kylling og broccoli
Opskrift på en lækker pastaret med chorizo, kylling og broccoli. En god og mættende aftensmad med pasta, som kan laves på under 30 minutter.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.