Pasta i spinatsauce er både nem og hurtig aftensmad med pastapenne, der smager super godt. Pastaretten serveres med skiver af smørstegt kyllingebryst.
Opskriften på pasta i spinatsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til pasta i spinatsauce
Ca. 500 gram kyllingebryst filet
Smør
Salt og friskkværnet peber
Tørret basilikum
400 gram pastapenne
1 bundt forårsløg
1 rødløg
2 fed hvidløg
200 gram frisk spinat
1,5 deciliter grøntsagsbouillon
3 deciliter madlavningsfløde
En halv citron
1 potte frisk persille
Fremgangsmåde
- Kyllingerbryst fileterne steges møre i rigeligt smør på en varm pande. Stegetiden er cirka 6-7 minutter på hver side, og kyllingefileterne vendes nogle gange undervejs, så de får en god stegeskorpe. Pas med ikke at stege ved så hård varme, at smørret branker! Krydres undervejs med salt, peber og basilikum.
- Kog pastapenne som anvist på pakken. Pasta koges i rigeligt vand tilsat lidt salt.
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens rødløget halveres og snittes i tynde skiver. Hvidløg skæres ligeledes i tynde skiver.
- Find en dyb stegepande/sauterpande frem, og kom en god sjat olie på. Steg nu forårsløg, rødløg og hvidløg ganske let, da de gerne må have noget friskhed.
- Kom den friske spinat på pande (køb gerne en spinat, der allerede er skyllet og klar til brug). Tilsæt også grøntsagsbouillon, og lad spinaten falde sammen.
- Kom madlavningsfløde i og lad det creme ind i et par minutter. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Vend de kogte pastapenne i sammen med finthakket persille, og lad din pasta i spinatsauce varme igennem i et par minutter under omrøring.
- Skær de stegte stykker kyllingebryst i skiver, og anret øverst.
Pasta i spinatsauce med smørstegt kyllingebryst serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt, italiensk brød.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: