Pasta i spinatsauce er både nem og hurtig aftensmad med pastapenne, der smager super godt. Pastaretten serveres med skiver af smørstegt kyllingebryst.
Opskriften på pasta i spinatsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.
Pastapenne kan udskiftes med andre typer af pasta, herunder selvfølgelig pastaskruer og lignende.
Indhold
Pasta i spinatsauce med smørstegt kyllingebryst
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- smør
- salt og friskkværnet peber
- basilikum (tørret)
- 400 g pastapenne
- 1 bundt forårsløg
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 200 g spinat (frisk)
- 1,5 dl grøntsagsbouillon
- 3 dl madlavningsfløde
- 0,5 citron
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Kyllingerbryst fileterne steges møre i rigeligt smør på en varm pande. Stegetiden er cirka 6-7 minutter på hver side, og kyllingefileterne vendes nogle gange undervejs, så de får en god stegeskorpe. Pas med ikke at stege ved så hård varme, at smørret branker! Krydres undervejs med salt, peber og basilikum.
- Kog pastapenne som anvist på pakken. Pasta koges i rigeligt vand tilsat lidt salt.
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, mens rødløget halveres og snittes i tynde skiver. Hvidløg skæres ligeledes i tynde skiver.
- Find en dyb stegepande/sauterpande frem, og kom en god sjat olie på. Steg nu forårsløg, rødløg og hvidløg ganske let, da de gerne må have noget friskhed.
- Kom den friske spinat på pande (køb gerne en spinat, der allerede er skyllet og klar til brug). Tilsæt også grøntsagsbouillon, og lad spinaten falde sammen.
- Kom madlavningsfløde i og lad det creme ind i et par minutter. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Vend de kogte pastapenne i sammen med finthakket persille, og lad din pasta i spinatsauce varme igennem i et par minutter under omrøring.
- Skær de stegte stykker kyllingebryst i skiver, og anret øverst.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Pasta i spinatsauce med smørstegt kyllingebryst serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt, italiensk focaccia.
Flere inspirerende opskrifter:






- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.