Her får du min opskrift på kyllingeboller i tomatsovs, der er en nem og lækker hovedret. Kyllingebollerne steges i ovnen, og hele retten serveres med pasta.
Opskriften på kyllingeboller i tomatsovs er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til kyllingeboller
400 gram hakket kylling
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
1 æg
1 lille dusk persille
30 gram pinjekerner (en lille pose)
Salt og friskkværnet peber
Tomatsovs
700 gram cherrytomater
3 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 spiseskefuld balsamico
1 håndfuld frisk basilikum
1 lille dusk persille
1 teskefuld sukker
Salt og friskkværnet peber
500 gram pasta efter eget valg
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom cherrytomaterne i et lille ildfast fad, og stil dem i ovnen, hvor de skal bages i 40 minutter.
- Imens laver du farsen til dine kyllingeboller, og start med at riste pinjekernerne let på en pande.
- Bland derefter det hakkede kyllingekød sammen med meget finthakket rødløg og hvidløg, æg, finthakket persille og de ristede pinjekerner. Krydr også med salt og peber. Du skal bruge en stor teskefuld salt til denne portion. Rør farsen godt igennem, så den er lind og jævn.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt nu kyllingebollerne på pladen med en teske, så de ikke bliver for store. Du skal bruge en god teskefuld kyllingefars til hver kyllingebolle, og du får ca. 20-25 stk. af denne portion.
- Når cherrytomaterne har været i ovnen i 25 minutter stilles pladen med kyllingebollerne ind i ovnen, hvor de steges med de sidste 15 minutter.
- Og imens finder du en lille gryde frem, og sauterer finthakket rødløg og hvidløg i en god sjat olie. Kom også en spiseskefuld balsamicoe ved, men løgene skal ikke brunes, så steg ved en middel varme i cirka 4-5 minutter.
- Husk også at koge pastaen al dente.
- Når cherrytomaterne er færdigbagte kommes de i gryden, hvor de moses godt ud til en grov tomatsovs.
- Kom finthakket persille i sammen med en håndfuld basilikumsblade, og rør rundt. Smag tomatsovsen til med lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
Servering af kyllingeboller
Anret tomatsovsen nederst i et passende fad, og fordel de lækre kyllingeboller ovenpå. Pynt også gerne med friske basilikumsblade og krydr med lidt mere friskkværnet peber.
Serveres med en god pasta til, eventuelt en fettucine.
Se også mine opskrifter på
Verdens bedste italienske kødsovs
Lækre kyllingefrikadeller med spinat
Din vurdering
-
Kyllingeboller i tomatsovs