Her får du min opskrift på kyllingeboller i tomatsovs, der er en nem og lækker hovedret. Kyllingebollerne steges i ovnen, og hele retten serveres med pasta.
Kyllingekødboller med tomatsovs er en lækker ret til aftensmad, der serveres sammen med pasta.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og den er nem at lave.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kyllingeboller
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- 1 lille rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 håndfuld persille
- 30 gram pinjekerner
- salt og friskkværnet peber
Tomatsovs
- 700 gram cherrytomater
- 3 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld persille
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 500 gram pasta - efter eget valg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom cherrytomaterne i et lille ildfast fad, og stil dem i ovnen, hvor de skal bages i 40 minutter.
- Imens laver du farsen til dine kyllingeboller, og start med at riste pinjekernerne let på en pande.
- Bland derefter det hakkede kyllingekød sammen med meget finthakket rødløg og hvidløg, æg, finthakket persille og de ristede pinjekerner. Krydr også med salt og peber. Du skal bruge en stor teskefuld salt til denne portion. Rør farsen godt igennem, så den er lind og jævn.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt nu kyllingebollerne på pladen med en teske, så de ikke bliver for store. Du skal bruge en god teskefuld kyllingefars til hver kyllingebolle, og du får ca. 20-25 stk. af denne portion.
- Når cherrytomaterne har været i ovnen i 25 minutter stilles pladen med kyllingebollerne ind i ovnen, hvor de steges med de sidste 15 minutter.
- Og imens finder du en lille gryde frem, og sauterer finthakket rødløg og hvidløg i en god sjat olie. Kom også en spiseskefuld balsamicoe ved, men løgene skal ikke brunes, så steg ved en middel varme i cirka 4-5 minutter.
- Husk også at koge pastaen al dente.
- Når cherrytomaterne er færdigbagte kommes de i gryden, hvor de moses godt ud til en grov tomatsovs.
- Kom finthakket persille i sammen med en håndfuld basilikumsblade, og rør rundt. Smag tomatsovsen til med lidt sukker, salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Servering af kyllingeboller
Anret tomatsovsen nederst i et passende fad, og fordel de lækre kyllingeboller ovenpå. Pynt også gerne med friske basilikumsblade og krydr med lidt mere friskkværnet peber.
Serveres med en god pasta til, eventuelt en fettucine.
Relaterede opskrifter
Din vurdering
-
Kyllingeboller i tomatsovs
Del dine ideer og tanker med os andre her: