Her er min opskrift på paneret kylling i ovn. Det kylling inderfilet, som du panerer med rasp, paprika og karry. Steges helt uden fedt.
Paneret inderfilet er lækre stykker kylling, der nemt laves i din ovn.
Paneringen laves selvfølgelig med rasp, og her vender du både paprika og karry i, hvilket giver de krydrede inderfileter, der smager himmelsk godt.
Det er sådan set ligesom nuggets, og du kan servere dem sammen med pommes frites og en lækker spidskålssalat. Det er altså skøn aftensmad, som hele familien vil synes om.
Bemærk: De panerede inderfileter er lavet helt uden fedtstof.
Se flere opskrifter:
Opskrift på paneret inderfilet
Paneret inderfilet
Ingredienser
- 600 g kylling - inderfilet
- 2 æg
- rasp
- 2 tsk paprika
- 2 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Pisk to æg sammen i en dyb tallerken eller lignende. Du kan evt. også piske en smule mælk i.
- I en anden tallerken kommes rasp, som blandes sammen med paprika og karry. Jeg plejer at bruge ca. 200 gram rasp, men det kommer sig ikke så nøje. Der skal bare være rasp nok. Kom også rigeligt med salt og friskkværnet i raspen, og vend det rundt.
- Rengør inderfileterne, så der ikke urenheder når du skal serveres paneret inderfilet. Det er nemlig ikke så lækkert.
- Vend nu først kyllinge inderfileterne i æg, og derefter i den krydrede rasp.
- Læg de panerede inderfileter på bagepladen, og lad dem bare lige tørre i 5-10 minutter.
- Bages derefter midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, så paneringen er sprød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Paneret inderfilet fra kylling serveres straks som sprøde og lækre nuggets.
Her altså lavet i ovn, men er du ikke så fedtforskrækket, kan de også laves på et par andre måder.
Inden du kommer de panerede kyllingefileter i ovnen, kan de sprayes med lidt olie, hvilket gør dem lidt mere sprøde.
Du kan også tilberede paneret inderfilet i olie i en gryde eller dyb pande, hvor de nærmeste frituresteges.
Her kommes olie i og varmes op, hvorefter du steger kyllingestykkerne indtil de er sprøde - typisk 3-4 minutter på hver side, men tiden afhænger af hvor varm din olie er.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: