• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Palmekål - fakta, tips og anvendelse af italiensk kål

Palmekål - fakta, tips og anvendelse af italiensk kål

Billede med palmekål.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. juli 2025 - Udgivet: 3. maj 2025

Palmekål minder om grønkål, men smager anderledes friskt. Den er særligt elsket i Italien, hvor den bruges i mange opskrifter, og her er fakta om kålen.

Palmekål har fået sit navn, fordi kålen gror ud til siderne som palmeblade. Det er det eneste eksotiske ved kålen, som oprindeligt stammer fra Italien.

Her bruges den lige så flittigt, som vi bruger grønkålen. Det er nemlig ikke mange år siden, at vi har taget palmekål til os.

Grønkål og palmekål er nært beslægtet, men der er forskelle. Vigtigst er strukturen - her er palmekålen mere grov og knudret end grønkålen - og smagen, hvor palmekål har flere nuancer end grønkålen.

Man kan ane en smag af nødder og spinat bag kålsmagen. Kålen her har også blålige blade i forhold til grønkålens klare grønne. Italienerne kalder den derfor "sort kål", cavalo nero.

Indhold på siden
  • Palmekål minder om grønkål, men smager anderledes friskt. Den er særligt elsket i Italien, hvor den bruges i mange opskrifter, og her er fakta om kålen.
  • Næringsindhold
  • Opbevaring
  • Anvendelse
  • Kommentarer

Næringsindhold

Kål er superfood, fordi de bugner med vitaminer og mineraler. Det gælder naturligvis også palmekål, som blandt andet har et højt indhold af D-vitaminer, kalcium og magnesium.

Udover det indeholder kål antioxydanterne glucosinolat og glucoraphanin, som skulle være kræfthæmmende.

Her er energifordelingen per 100 gram rå palmekål:

Energi: 50 kJ.
Kulhydrater: 10 gram.
Proteiner: 3,3 gram.
Fedt: 0,7 gram.

Opbevaring

Hvis du opbevarer kålen i en lufttæt pose i køleskabets grøntsagskuffe, kan den holde sig helt op til tre uger.

Du kan også fryse kålen, men husk at skylle den godt først.

Anvendelse

Palmekål er som skabt til wokmad. De grove stokke svitses et par minutter mere end selve bladene, der ikke skal i retten før de sidste par minutter på blusset.

Det er også lækkert at bruge palmekålblade i salater, eller du kan nemt lave stegt palmekål med hvidløg som tilbehør.

Du kan også gøre som italienerne: Hakke den og bruge den i risotto. Og til en skøn pastaret med palmekål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
kålkrebinetter med spidskål
Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)→ Se opskriften
Billede af chokoladekage med revner.
Derfor revner din chokoladekage→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
uge32-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb→ Se opskriften
Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.
Salat med rest af kylling og grønne bønner→ Se opskriften
Ugens madplan uge 32
Ugens madplan uge 32 giver dig lækker aftensmad alle ugens dage→ Se opskriften
Billede med ribsmuffins.
Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs→ Se opskriften
italiensk kalkungryde den sunde gryderet
Italiensk kalkungryde - den sunde gryderet→ Se opskriften
Billede af bladbede og sølvbede.
Bladbede og sølvbede - fakta og viden→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her