Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Pærevælling (traditionel opskrift på pærevælling)

Pærevælling (traditionel opskrift på pærevælling)

Pærevælling
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMS
Opdateret: 14. oktober 2022 - Udgivet: 10. februar 2022

Pærevælling er andet end et udtryk for roderi. Her får du opskriften på den traditionelle, danske pærevælling, som smager dejligt.

Pærevælling er et negativt ladet udtryk. Vi bruger det i flæng om rod, i diskussioner og om noget, der er blandet sammen.

Men det er mere end det. Nemlig en dejlig egnsret fra Lolland-Falster, hvor pærerne har modnet på træerne i hundredvis af år.

Vællingen består af byggryn, mælk og syltede pærer. Kan du også lide pærens milde sødme, er dette retten for dig.

Spis den til morgenmad, til dessert eller blot for sjov, tilsæt eventuelt mere byggryn, hvis du vil have en grød i stedet for den lidt tyndere vælling.

Oversigt over indhold
  • Pærevælling er andet end et udtryk for roderi. Her får du opskriften på den traditionelle, danske pærevælling, som smager dejligt.
  • Pærevælling med byggryn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tip og fakta
  • Kommentarer
Karen SenecaKaren Seneca

Pærevælling med byggryn

4.80 fra 10 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 181
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 dl sødmælk
  • 60 g byggryn - valsede
  • 1 nip salt
  • 1 dåse pærer - el. hjemmekogte
  • kanel
  • sukker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Bring sødmælk i kog i en tykbundet gryde. Så snart den koger, hælder du byggryn i mælken.
  2. Pisk det godt sammen, tilsæt et lille nip salt og lad vællingen koge i 10 minutter, mens du af og til rører i den.
  3. Tilsæt halve pærer fra dåse eller pærer, du selv har kogt i sukkervand. Lad dem simre med de næste 10 minutter. Pas på, at mælken ikke brænder på i bunden af gryden, så rør af og til i vællingen.
  4. Smag til og server din pærevælling med kanelsukker. Velbekomme.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 181kcalKulhydrater: 14gProtein: 10gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 36mgNatrium: 308mgKalium: 451mgKostfibre: 0.03gSukker: 14gVitamin A: 486IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 369mgJern: 0.01mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip og fakta

I følge Den Store Danske er byg en af de ældste kornarter, som menes at være dyrket af mennesker i mere end 7.000 år.

Når du skal finde byggryn til pærevælling i supermarkedet, er det ofte på hylderne ved havregryn og andre morgenmadsprodukter.

Se også disse grød-opskrifter:

Opskrift på den bedste havregrød

Kærnemælkssuppe

Hirsegrød med frugt og nødder

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required