• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnstegt oksefilet - opskrift med tid og kernetemperatur

Ovnstegt oksefilet - opskrift med tid og kernetemperatur

billede med ovnstegt oksefilet
Mør og smagfuld ovnstegt oksefilet, der steges ad to omgange i ovnen. Oksefileten krydres blot ed salt og lidt balsamico. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. oktober 2016 - Udgivet:  23. oktober 2016

Del gerne:
210
SHARES
FacebookMessenger210PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Ovnstegt oksefilet - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
Gå til opskrift

Ovnstegt oksefilet er lækker mad, som bestemt også er god som en velsmagende gæstemad.

Her i denne opskrift på oksefilet er den tilberedt ved en lavere varme i ovnen, og du skal blot stege den indtil kødet har en kernetemperatur på 57 grader.

Så er kødet nemlig helt perfekt - uden hverken at være være tør eller rødt. Husk at anvende et stegetermometer.

Se også disse opskrifter:

  • Oksefilet i airfryer
  • Intervalstegt oksefilet
  • Langtidsstegt oksefilet
  • Tilbehør til oksefilet og andre stege

Opskrift

billede med ovnstegt oksefilet

Ovnstegt oksefilet - nem opskrift

Opskrift på ovnstegt oksefilet, der steges i ovnen ved 150 grader varmluft indtil den når en kernetemperatur på 57 grader.
Bedømmelse
4.7 fra 85 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 55 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1500 g oksefilet - gerne krogmodnet
  • flagesalt
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk timian - tørret

Til sovs anvendes

  • 4 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk gastrik
  • 1 tsk Maizena - majsstivelse udrørt i en smule koldt vand

Fremgangsmåde

  • Skær krølfedtet på oksefileten i skrå tern, og salt stegen grundigt på alle sider.
  • Smør den samtidig ind i balsamico - og lad den hvile i 15 minutter.
  • Brun en stor klat smør på en meget varm pande, og brun oksefilet grundigt på begge sider. Den skal have noget stegeskorpe.
  • Læg den på en rist eller stegekurv i et ildfast fad med krølfedtet opad, og drys med timian.
  • Vil du lave sky til sovs, kommer du oksefond, laurbærblade, paprika og timian i fadet under stegen (men stegen må ikke ligge i skyen).
  • Sæt fadet ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft, og ovnsteg nu oksefileten i 25 minutter.
  • Tag så stegen ud og lad den hvile utildækket i 20 minutter.
  • Stik et stegetermometer ind i midten af stegen, og stil den tilbage i ovnen og lad den stege videre indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så får du en let rosa, mør og saftig oksefilet - men på ingen måde rød. Præcis som en ovnstegt oksefilet skal være.
  • Den sidste del tager også cirka 25 minutter, men det afhænger af din ovn og andre faktorer. Men tag den ud når den når de 57 grader.
  • Lad den nu hvile i 15-20 minutter inden udskæring, men du skal ikke pakke den ind.
  • Skyen kommer du i en kasserolle og koger lidt ind. Tilsæt fløde, og jævn med Maizena udrørt i lidt vand. Giv også lidt gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
759
% Daglig værdi*
Fedt
 
61
g
94
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
25
g
Kolesterol
 
194
mg
65
%
Natrium
 
259
mg
11
%
Kalium
 
902
mg
26
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
268
IU
5
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Ovnstegt oksefilet skæres i tynde skiver, og serveres eks. med braiserede rodfrugter og en lækker salat med olie og eddike dressing.

billede med udskæring af oksefilet stegt i ovn
Så er den møre og ovnstegte oksefilet klar til udskæring. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Meyer Jakobsen

    december 20, 2023 at 12:03 pm

    Tak for tydelig stegevejledning. Den blev helt perfekt rosa!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 3:51 pm

      Hej Thomas
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Sådan en rosa oksefilet er nu ikke det værste 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Birger Skov-Hansen

    september 21, 2023 at 6:55 pm

    Tak for ingenting !
    Det er nok, til dato, den dårligste opskrift jeg har fulgt - hvad angår stegningen af kødet.
    Jeg har aldrig set dårligere stegekvalitet på et stykke kød, det holder bare ikke.
    Heldigvis kunne jeg efterbehandle og redde stegen inden middagen.
    Tak for en dårlig oplevelse !!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 22, 2023 at 6:24 am

      Hej Birger
      Godt du skriver - men hvad er der galt? Sådan laver jeg stegen hver eneste gang, og det er aldrig slået fejl her?
      Der er forskel på kød og udskæringer, og på ovnes varme, så variationer kan der altid være. Men jeg er da nysgerrig på hvad der er sket hos dig?
      Jeg forsøger nemlig altid at være så præcis som mulig. Det sætter jeg faktisk en ære i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ljubo

    februar 05, 2023 at 8:14 am

    Man bruner ikke i smør, da det ikke er særlig varmebestandigt😊

    Svar
    • Kronjyden

      juni 08, 2023 at 10:02 pm

      Derfor anbefales 3/4 varme, så bliver det ret godt. Brunet fedt og smør giver jo masser af smag...

      Svar
  4. Kresten Hartvig Klit

    december 31, 2022 at 1:45 pm

    Tak fordi du, udover at angive stegens sluttemperatur, også angiver hvor længe stegningen varer. Så har man en mulighed for forud at planlægge arbejdstiden.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required