• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Ovnbagte æg med spinat i små forme

Ovnbagte æg med spinat i små forme

Billederesultat for æg med spinat
Æg med spinat er en nem omgang mad til morgenbordet. Der er tale om æg i cocotte, og som du kan se på billedet, så er det samtidig en flot ret at stille på bordet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  1. januar 2024

Del gerne:
345
SHARES
FacebookMessenger345PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en nem opskrift på æg med spinat, der bages i ovnen. Æggespinaten bages i små forme og er god til morgenmad.
  2. Opskrift på æg med spinat
  3. Ovnbagte æg med spinat i små forme
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Fyld i æg en cocotte
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på æg med spinat, der bages i ovnen. Æggespinaten bages i små forme og er god til morgenmad.

Æg med spinat er en hurtig ret til morgenbordet, men den er også fin til frokost.

Æggemassen bages i en cocotte (læs mere om det længere nede), og du skal ikke bruge mange ingredienser.

Opskriften er beregnet til fire personer, så hver får hvad der svarer til halvandet æg.

Opskrift på æg med spinat

Billederesultat for æg med spinat

Ovnbagte æg med spinat i små forme

Her får du en nem opskrift på æg med spinat, der bages i ovnen. Æggespinaten bages i små forme og er god til morgenmad.
Bedømmelse
4.6 fra 25 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 6 æg
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g spinat - frisk
  • olivenolie
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Start med at sautere spinaten på en varm pande. Skyl spinatbladene grundigt, og slyng dem tørre for vand.
  • Læg dem på den varme pande, og vip dem forsigtigt rundt indtil de næsten er faldet sammen. Tag panden af blusset.
  • Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med paprika, bagepulver, salt og friskkværnet peber. Det er æggemassen til æg med spinat.
  • Smør fire små ildfaste skåle (cocotter) med lidt olivenolie, og kom lidt af æggemassen i hver.
  • Fordel spinaten i skålene.
  • Hæld resten af æggemassen over.
  • Stil skålene ind i ovnen, og her skal de nu bages i cirka 15-20 minutter. Tiden afhænger af hvor megt din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
109
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
246
mg
82
%
Natrium
 
969
mg
42
%
Kalium
 
233
mg
7
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.4
g
0
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
2739
IU
55
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De små cocotter med æg med spinat serveres straks, men pas på, for de er meget varme!

Fyld i æg en cocotte

Retten går også under navnet æg en cocotte, og på dansk skriver vi faktisk kokotte (hvilket i denne sammenhæng er en lille lerskål). Men lad det nu ligge.

Her er de lavet som æg med spinat, men fyldet kan også være andre gode ting.

Prøv at lave æg en cocotte med tomater, bacon, skinke, stegte champignon, ost - eller hvad du nu har i køleskabet.

Det er altså en nem opskrift på æg, som er god at variere.

Og har du ikke lige cocotter ved hånden, kan opskriften sagtens laves i en muffinsform.

Se også mine populære opskrifter på:

Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg

Klassisk omelet (grundopskrift til pande)

Æggemuffins (opskrift med spinat og bacon)

Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laerke

    januar 14, 2023 at 12:57 pm

    Lækker opskrift, jeg vil prøve at lave en vegansk version af den!

    Svar
  2. Heidi

    december 22, 2021 at 8:09 am

    Hej
    Kan man bruge andet end spinat i de ovnbagte æg?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required