• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagt svineskank med rodfrugter

Ovnbagt svineskank med rodfrugter

billede med svineskank i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. december 2023 - Udgivet: 15. december 2023

Få den bedste opskrift på ovnbagt svineskank med rodfrugter. En traditionel ret, der langtidssteget i ovnen ved lav varme. Nem at lave.

Svineskank med rodfrugter er en klassisk dansk ret, der desværre er gået i glemmebogen, men som absolut fortjener lidt opmærksomhed.

Skanken kan du købe hos din slagter, og den vejer typisk op til et kilo, og her er der rigeligt med mad til to personer. Opskriften her er da også beregnet til to personer, men du kan jo sagtens gange den op til flere.

Retten langtidssteges i ovnen, hvor den de første fire timer er dækket til, og derefter steges færdig uden sølvpapiret over. Du kan også tilberede svineskanken i en stegeso.

Opskrift på langtidsstegt svineskank

billede med svineskank i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svineskank

5 fra 1 stemme
Få den bedste opskrift på ovnbagt svineskank med rodfrugter. En traditionel ret, der langtidssteget i ovnen ved lav varme. Nem at lave.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 808
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svineskank
  • timian - tørret
  • 3 gulerødder - skåret i mindre stykker
  • 1 persillerod - skåret i mindre stykker
  • 2 skiver knoldselleri - skåret i mindre stykker
  • 0,5 dl fløde - måske lidt mere
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære din svineskank lidt op i den ene side, hvorefter sværen kan vendes ud. Intet skal ligge under skanken!
  2. Rids derefter sværen i tern eller striber. Gnides grundigt med timian og salt.
  3. Skær rodfrugter ud i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Læg svineskanken ovenpå rodfrugterne.
  4. Hæld en lille sjat vand i fadet, og dæk fadet til med sølvpapir.
  5. Steg nu svineskanken ved 120 grader almindelig over- og undervarme i 8 timer, men halvvejs efter 4 timer fjernes sølvpapiret. Sværen skal blive sprød, men den skal ikke være for mørk.
  6. Tag svineskanken ud af ovnen når den er færdig, og lad den trække mens du gør rodfrugterne færdige.
  7. Her sis rodfrugterne fra fadet fra, og blendes med en stavblender til en lækker rodfrugtpure.
  8. Kom den i en gryde sammen med fløde, varm igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 808kcalKulhydrater: 31gProtein: 112gFedt: 24gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 358mgNatrium: 1765mgKalium: 2484mgKostfibre: 8gSukker: 10gVitamin A: 15746IUVitamin C: 26mgCalcium: 172mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige svineskank serveres med rodfrugtmosen til, og dertil passer en lækker spidskålssalat fremragende til. En waldorfsalat er også et perfekt match til skanken.

Ekstra tip: Rester af kødet er godt til en omgang biksemad dagen efter.

Se flere lækre opskrifter:

Kalvetykkam - langtidsstegt

4.7 fra 14 stemmer
Kalvetykkam kan steges mør som smør i en gryde. Stegetiden er cirka to timers god langtidsstegning, og med denne opskrift får du en helt fantastisk sovs.
Gå til opskrift
billede resultat for kalvetykkam

Verdens bedste Osso buco

4.8 fra 52 stemmer
Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Gå til opskrift
billede med osso buco

Sylte

4.9 fra 22 stemmer
Sylte med sennep og rødbeder hører til julefrokosten. Her får du opskriften på den lækreste sylte, der er lavet af nakkefilet og stegeflæsk.
Gå til opskrift
Sylte
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Forsiden lige nu

italienske kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot→ Se opskriften
Hvor ofte man skal skifte sin gasflaske til sin gasgrill afhænger af flere forhold. Men under normale omstændigheder holder en 11 kilos flaske fint i et halvt år. Foto: Madensverden.dk.
Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?→ Se opskriften
billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required