• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagt laks - nem opskrift på laks i ovn med stegetid

Ovnbagt laks - nem opskrift på laks i ovn med stegetid

billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Ovnbagt laks med paprika. Lækre laksebøffer, der krydres og bages i 15 minutter ved 200 grader varmluft. Laksen er god som den er, eller du kan dele den i mindre stykker og bruge i en laksesalat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  18. januar 2018

Del gerne:
796
SHARES
FacebookMessenger796PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Før du går i gang
  2. Opskrift
  3. Ovnbagt laks - laks i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
  9. Laks i grill
Gå til opskrift

Hvem elsker ikke ovnbagt laks. Dels smager den fremragende, og dels er laksen så utrolig nem at tilberede. Og så er den jo sund aftensmad.

Her har jeg krydret laksen med paprika, men du kan jo også bare give den lidt salt og peber. Eller hvidløg. Og citronsaft i stedet for olie - det er helt op til dig.

Før du går i gang

  • Køb altid laksebøffer, der er skåret fra den tykke ende af laksen. Altså fra hovedet og ned. Halestykket er ikke egnet til laksebøffer.
  • Tjek laksen grundigt for ben. Fjern eventuelle ben med en pincet. Det er meget nemt, og så undgår du fiskeben i munden eller halsen. Det er ubehageligt at få fiskeben i munden eller halsen.
  • Tilbered aldrig laks for længe. Det gør laksen tør og kedelig, og faktisk skal laks og andre fisk tilberedes i kortere tid end man måske regner med.

Opskriften på laks i ovn er beregnet til fire personer, og i min video kan du også se fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Honningmarineret laks
  • Bagt laks med champignon sauce
  • Laks med porrer og spidskål
  • Tilbehør til laks

Opskrift

billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Ovnbagt laks - laks i ovn

Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Bedømmelse
4.7 fra 214 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 stk laks - på ca. 175-200 gram pr. styk
  • olivenolie
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Bed din fiskehandler skære laksebøffer fra den tykke ende af laksen. Altså hovedenden. Halestykket smager ikke nær så godt, men er bedre i fiskefars til fiskefrikadeller og den slags. Så det skal være fra den brede ende når vi taler ovnbagt laks.
  • Tjek laksen for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
  • Smør laksebøfferne med olivenolie, og krydr dem med paprika, salt og friskkværnet peber.
  • Læg dem i et ildfast fad eller på en bageplade med skindsiden nedad. Læg helst et stykke bagepapir under, da det sparer dig en del tid med rengøring efterfølgende. Det er bare et godt tip når du laver laks i ovn.
  • Bag nu laksen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
213
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
66
mg
3
%
Kalium
 
735
mg
21
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
60
IU
1
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

Tag den nu den bagte laks ud, og servér straks med spidskålssalat og krydrede kartofler.

Mange andre slags tilbehør passer også fint til ovnbagt laks.

Rester af laksen sættes på køl og er fin som pålæg eller i en kold laksesalat dagen efter.

Laks i grill

Du kan også nemt lave en grillet laks ved at følge opskriften.

Tid og temperatur i grillen er den samme som i ovnen, men du skal blot grille laksen ved indirekte varme.

Altså 200 grader i grillen, laksen i en alubakke og så ellers blot 15 minutter. Så har du en perfekt grillet laks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hald

    april 23, 2024 at 6:08 pm

    Laks i varmluft 15 min. - perfekt

    Svar
  2. Jytte navntoft

    juni 29, 2022 at 6:34 pm

    Hvad serverer i til laksen

    Svar
  3. Tine

    februar 07, 2022 at 6:43 pm

    Super nem opskrift og smager skønt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2022 at 6:44 pm

      Tusind tak, Tine - dejligt du kunne lide den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Erling Alberg

    december 04, 2021 at 6:53 pm

    Opskriften som sådan fejler ikke noget, men de 15 min ahh. Det var jo sushi 🤣, så den røg ind igen 👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 04, 2021 at 7:43 pm

      Hej Erling
      Aaaah - så skal du have tjekket din ovn 🙂
      Eller også er det i hvert fald en godt tilberedt sushi.
      Laksen bør ikke være rå efter 15 minutter - men er man til en mere gennemstegt laks, kan man bare gi' den et par minutter mere 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  5. Jolanda

    november 16, 2021 at 5:01 pm

    Det er en god opskrift, let at lave. Jeg synes dog, det er vildt irriterende at kommentarerne ikke kommer lige efter opskrifterne. Hvorfor gør I det?

    Svar
  6. K Kristensen

    august 25, 2021 at 11:57 am

    Rodet opskrift Retten lyder lækker

    Svar
  7. Anne

    juli 04, 2021 at 1:08 pm

    Denne opskrift er den mest simple og hurtige vej til at få den perfekt tilberedte laks - gennemstegt men saftig. At krydre med lidt paprika fungerer rigtig godt i kombination salt og peber. Den her opskrift er totalt go to og fungerer også med laksebøffer fra supermarkedet, hvis man vælger den pakke med de “tykke” bøffer som beskrevet i opskriften.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2021 at 12:31 pm

      Hej Anne
      Mange tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre.
      Og det er nemlig en god to go opskrift, hvor jeg synes laksen altid bliver fin.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  8. Naima Simring

    april 10, 2021 at 1:33 pm

    Dejlig måde til ovnbagt laks tak for fidusen med bagepapir .

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required