En god opskrift på ovnbagt kuller, der er meget nem at lave. Kulleren er en fætter til torsken, og en fremragende spisefisk.
Ovnbagt kuller er en lækker og sund ret til aftensmad, og den er nem at lave.
Her bages de benfrie kullerfileter i ca. 10 minutter, hvorefter de er klar til servering. Det er da nemt.
Opskriften er beregnet til 4 personer. Se også min populære opskrift på pandestegte fiskefileter.
Opskrift på ovnbagt kuller
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 600 gram kuller - filet
- 2 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- 1 håndfuld persille - hakket
Sådan gør du
- Kontrollér at kuller fileterne er helt fri for ben. Fiskeben er rædsomme at få i munden.
- Del så kulleren i portionsstykker, hvor du af hver filet kan lave 2-3 stykker. Er fisken tynd, kan du med fordel folde stykkerne sammen, så alle stykker fisk er nogenlunde lige store.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg fisken ned i fadet.
- Dryp lidt olie ud over kuller stykkerne, og giv dem også en smule citronsaft.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og lad det trække 5-10 minutter.
- Imens varmer du ovnen op til 200 grader varmluft.
- Stil nu fadet med fisken ind i ovnen, hvor den skal ovnbages i cirka 10 minutter. Kuller fileterne er færdige når de bliver hvide i kødet. Som du kan se på billedet.
Næringsindhold
Tips
Server den ovnbagte kuller med perlespelt og spidskål med parmaskinke.
Se også mine opskrifter på:
Kuller på pande med lækker sauce hollandaise
Kuller opskrift med lynstegt spidskål
Skindstegt kuller med lynstegte grøntsager
Del dine ideer og tanker med os andre her: