En god opskrift på ovnbagt kuller, der er meget nem at lave. Kulleren er en fætter til torsken, og en fremragende spisefisk.
Ovnbagt kuller er en lækker og sund ret til aftensmad, og den er nem at lave.
Her bages de benfrie kullerfileter i ca. 10 minutter, hvorefter de er klar til servering. Det er da nemt.
Opskriften er beregnet til 4 personer. Se også min populære opskrift på pandestegte fiskefileter.
Se også mine opskrifter på:
- Kuller på pande med lækker sauce hollandaise
- Kuller opskrift med lynstegt spidskål
- Skindstegt kuller med lynstegte grøntsager
Opskrift på ovnbagt kuller
Ovnbagt kuller - nem opskrift på fisk i ovn
Ingredienser
- 600 g kuller - filet
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Kontrollér at kuller fileterne er helt fri for ben. Fiskeben er rædsomme at få i munden.
- Del så kulleren i portionsstykker, hvor du af hver filet kan lave 2-3 stykker. Er fisken tynd, kan du med fordel folde stykkerne sammen, så alle stykker fisk er nogenlunde lige store.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg fisken ned i fadet.
- Dryp lidt olie ud over kuller stykkerne, og giv dem også en smule citronsaft.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og lad det trække 5-10 minutter.
- Imens varmer du ovnen op til 200 grader varmluft.
- Stil nu fadet med fisken ind i ovnen, hvor den skal ovnbages i cirka 10 minutter. Kuller fileterne er færdige når de bliver hvide i kødet. Som du kan se på billedet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server den ovnbagte kuller med perlespelt og spidskål med parmaskinke.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: