• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse

Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse

Ovnbagt ising på en bund af grøntsagsfrikasse, hvor de friske isingfileter foldes sammen, og bages i ovnen i cirka 8 minutter. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. juni 2023 - Udgivet: 6. august 2021

En ovnbagt ising skal have cirka otte minutter i ovnen, hvor den tilberedes uden skind. Fileterne foldes og krydres med salt og citronsaft.

Ovnbagt ising laves uden skind, så bed fiskehandleren om det. Det kan han sagtens klare, og det er altså nemmere end at skulle stå og klare det selv hjemme i køkkenet.

Isingen er en fremragende spisefisk, som i øvrigt også går under navnet slette. Så ising og slette er altså samme fisk.

Ising fanges blandt andet i Østersøen, Skagerak og Nordsøen, og den kan tilberedes på mange måder.

Du kan stege den på panden eller i ovnen, eller den kan grilles eller koges. Ja, du kan endda tilberede den i mikrobølgeovnen. Så kast dig endelig over den lækre ising.

Se også disse opskrifter:

Grove fiskefrikadeller

Rødspætter stegt i ovn

Laks med hollandaise

Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé

Opskrift på ovnbagt ising med grønt

Ovnbagt ising på en bund af grøntsagsfrikasse, hvor de friske isingfileter foldes sammen, og bages i ovnen i cirka 8 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Ovnbagt ising med grøntsagsfrikasse

5 fra 2 stemmer
En ovnbagt ising skal have cirka otte minutter i ovnen, hvor den tilberedes uden skind. Fileterne foldes og krydres med salt og citronsaft.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g isingfilet - uden skind
  • 1 citron - økologisk
  • ½ blomkål
  • 2 stængler bladselleri
  • 2-3 gulerødder
  • 2-3 jordskokker
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl piskefløde
  • Muskatnød - reven
  • Persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk Maizena

Fremgangsmåde
 

  1. Start med grøntsagsfrikassé. Gulerødder deles og skæres i tynde stave. En pande varmes godt op og der kommes lidt olivenolie på. Kom gulerodsstavene ved, og sauter dem let.
  2. Blomkål skæres i små buketter, bladselleri snittes i tynde skiver. Jordskokker vaskes og skæres ligeledes i tynde skiver.
  3. Kom blomkål, bladselleri og jordskokker ved gulerødderne, og lad dem svitse med et par minutter ved høj varme. Ryst panden rundt så grøntsagerne ikke brænder på.
  4. Kom så bouillon ved sammen med fløde, lidt reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad det simre knap 10 minutter under låg mens isingen steges færdig.
  5. Isingfileterne foldes sammen på den lange led. Smør et ovnfast fad med lidt olie, og læg isingfileterne i fadet. Krydr med lidt salt og friskpresset citronsaft.
  6. Steg ising cirka 8 minutter i en 200 grader varm ovn - ved varmluft. Ikke længere, da fisken så risikerer at blive for tør.
  7. Hak persille fint og vend den i grøntsagsfrikassén, rør Maizena ud i lidt koldt vand og jævn sovsen. Smag til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips

Anret med grøntsagsfrikassé nederst på lune tallerkener, og læg de perfekt stegte isingfileter ovenpå grøntsagerne.

Serveres eventuelt med et stykke nybagt hvidløgsflute eller et groft brød som dette hjemmebagte flute.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required