Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

billederesultat for kalvebryst
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailSMS

Kalvebryst er en fin kalvesteg, der er meget nem at tilberede.

Her er kalvebrystet blot brunet godt af og derefter stegt i ovnen, og det giver et super lækkert stykke kød, der er meget mørt.

Opskriften er til fire personer, og en rest skæres i tynde skiver til madpakken og et godt stykke rugbrød. kan også anvendes til biksemad.

Indhold
  • Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 25 minutter min
Kalvebryst er et glimrende stykke kød, og her kan du hvordan du tilbereder kalvebryst i ovnen. Inkl. bruning og præcis stegetid på kødet.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvebryst
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 1 håndfuld timian
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Skær fedtlaget på kalvebrystet i små ruder eller tern med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet.
  2. Giv kødet en god omgang groft salt på alle sider, og lad det hvile en lille halv time.
  3. Varm en pande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
  4. Kom lidt olie på og brun nu kødet grundigt på begge sider. Pas dog på det ikke bliver branket, men blot brunes kraftigt af. Og der er en forskel. Undervejs kan du med fordel dryppe kødet med mere olivenolie.
  5. Læg kalvebrystet i et ildfast fad og krydr den med friskkværnet peber og rigeligt med timian. Hæld også et par deciliter vand i bunden af fadet.
  6. Steg kødet ved 180 grader almindelig luft, hvor det skal have cirka 75 minutter.

Næringsindhold

Kalorier382kcalKulhydrater0.1gProtein63gFedt13gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol234mgNatrium770mgKalium1103mgKostfibre0.04gVitamin A12IUVitamin C0.4mgCalcium16mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Lad det færdigstegte kød hvile i 10 minutter inden udskæring, hvor du skærer kødet på tværs af fibrene.

Nyd eventuelt med flødebagte kartofler eller hasselback kartofler til. Du kan læse mere om kalvekød her.

Flere inspirerende opskrifter:

Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
Pasta med kalvemørbrad er en lækker pastaret med tydelig inspiration fra Italien. Kødet laves i en cremet flødesauce, og den tager kun 15 min. at tilberede.
Se opskriften her
billede med pasta med kalvemørbrad
Grydestegt kalveculotte
Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
Se opskriften her
billederesultat for grydestegt kalveculotte
Grillet kalvemørbrad med lækker marinade
Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.
Se opskriften her
billede med grillet kalvemørbrad
Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Se opskriften her
Billede af culottesteg.
Langtidsstegt oksefilet
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Se opskriften her
langtidsstegt oksefilet
Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Se opskriften her
billede med lørdagsgryde

FAQ

Hvor lang tid skal kalvebryst hvile?

Lad gerne kalvestegen hvile i 10 minutter på skærebræt inden udskæring. Kødet skal ikke tildækkes.

Hvad er kalvebryst?

Kalvebryst har flere udskæringer, der bruges til forskellige retter. De mest almindelige er spidsbryst, mellembryst og tyndbryst. Spidsbryst er uden ben og bruges ofte til stege eller gryderetter, mens mellembryst og tyndbryst er med ben, og de kan bruges til at lave bouillon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required