Kalvebryst er et glimrende stykke kød, og her kan du hvordan du tilbereder kalvebryst i ovnen. Inkl. bruning og præcis stegetid på kødet.
Kalvebryst er en fin kalvesteg, der er meget nem at tilberede.
Her er kalvebrystet blot brunet godt af og derefter stegt i ovnen, og det giver et super lækkert stykke kød, der er meget mørt.
Opskriften er til fire personer, og en rest skæres i tynde skiver til madpakken og et godt stykke rugbrød.
Opskrift på kalvebryst i ovn
Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
Ingredienser
- 1,2 kg kalvebryst
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie
- 1 håndfuld timian
- Lidt vand
Fremgangsmåde
- Fedtlaget på kalvebrystet skæres i små ruder eller tern med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet.
- Giv kødet en god omgang groft salt på alle sider, og lad det hvile en lille halv time.
- Varm en pande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
- Kom lidt olie på og brun nu kødet grundigt på begge sider. Pas dog på det ikke bliver branket, men blot brunes kraftigt af. Og der er en forskel.
- Undervejs kan du med fordel dryppe kødet med mere olivenolie.
- Læg kalvebrystet i et ildfast fad og krydr den med friskkværnet peber og rigeligt med timian. Hæld også et par deciliter vand i bunden af fadet.
- Steg kødet ved 180 grader almindelig luft, hvor det skal have cirka 75 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad det færdigstegte kød hvile i 10 minutter inden udskæring, hvor du skærer kødet på tværs af fibrene.
Nyd eventuelt med flødebagte kartofler eller hasselback kartofler til.
Se disse opskrifter med kalvekød:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: