Kalvebryst er en fin kalvesteg, der er meget nem at tilberede.
Her er kalvebrystet blot brunet godt af og derefter stegt i ovnen, og det giver et super lækkert stykke kød, der er meget mørt.
Opskriften er til fire personer, og en rest skæres i tynde skiver til madpakken og et godt stykke rugbrød. kan også anvendes til biksemad.
Indhold
Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
Fremgangsmåde
- Skær fedtlaget på kalvebrystet i små ruder eller tern med en skarp kniv, men undgå at skære ned i kødet.
- Giv kødet en god omgang groft salt på alle sider, og lad det hvile en lille halv time.
- Varm en pande op ved høj varme, og panden skal være meget varm.
- Kom lidt olie på og brun nu kødet grundigt på begge sider. Pas dog på det ikke bliver branket, men blot brunes kraftigt af. Og der er en forskel. Undervejs kan du med fordel dryppe kødet med mere olivenolie.
- Læg kalvebrystet i et ildfast fad og krydr den med friskkværnet peber og rigeligt med timian. Hæld også et par deciliter vand i bunden af fadet.
- Steg kødet ved 180 grader almindelig luft, hvor det skal have cirka 75 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Lad det færdigstegte kød hvile i 10 minutter inden udskæring, hvor du skærer kødet på tværs af fibrene.
Nyd eventuelt med flødebagte kartofler eller hasselback kartofler til. Du kan læse mere om kalvekød her.
Flere inspirerende opskrifter:






FAQ
Lad gerne kalvestegen hvile i 10 minutter på skærebræt inden udskæring. Kødet skal ikke tildækkes.
Kalvebryst har flere udskæringer, der bruges til forskellige retter. De mest almindelige er spidsbryst, mellembryst og tyndbryst. Spidsbryst er uden ben og bruges ofte til stege eller gryderetter, mens mellembryst og tyndbryst er med ben, og de kan bruges til at lave bouillon.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments