• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Mormordressing

billederesultat for mormordressing
Mormordressing laves med piskefløde og citronsaft, der røres sammen med lidt sukker. På den måde bliver dressingen både fed, sødlig og syrlig. Som du husker dressingen fra din barndom. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. oktober 2024 - Udgivet:  9. juli 2020

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du den perfekte mormordressing, der jo indeholder piskefløde, citronsaft og lidt sukker. Helt som mormor lavede den i gamle dage.
  2. Nostalgisk dressing
  3. Opskrift på mormordressing
  4. Mormordressing
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Som tilbehør
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du den perfekte mormordressing, der jo indeholder piskefløde, citronsaft og lidt sukker. Helt som mormor lavede den i gamle dage.

Mormordressing er en af de mest klassiske dressinger i sommertiden.

Som mormødre har lavet den gennem mange år, og den er vi mange der husker fra barndommen.

Samtidig tager mormordressingen bare fem minutter at lave, og så står den klassiske, danske salat klar på bordet.

Nostalgisk dressing

Dressingen er blevet så populær, fordi den er både fed, sød og lidt syrlig - og så emmer den af nostalgi for de fleste, der har fået den serveret i barndommen.

Jeg vil anbefale du bruger en frisk, dansk sommersalat, gerne hovedsalat, til - og intet andet.

Sådan er den klassiske mormorsalat nemlig.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kærnemælksdressing
  • Mormor salat
  • Grillet hjertesalat

Opskrift på mormordressing

billederesultat for mormordressing

Mormordressing

Sådan laver du den perfekte mormordressing, der jo indeholder piskefløde, citronsaft og lidt sukker. Helt som mormor lavede den i gamle dage.
Bedømmelse
4.6 fra 22 stemmer
RetDressing
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 hovedsalat - hele hovedsalater
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk citronsaft - friskpresset
  • 2 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at rengøre salathovederne.
  • Pluk bladene af stokken og vask dem i rindende, koldt vand.
  • Læg salatbladene på et rent viskestykke, og tør dem. Det er vigtigt, at de ikke er våde når de blandes med dressingen.
  • Mormordressingen laver du ved at komme piskefløde, friskpresset citronsaft og sukker op i en skål, og rør det så godt sammen med en spiseske.
  • Smag dressingen til med en smule salt og lidt friskkværnet peber.
  • Læg salatbladene i en flot skål, og kom din mormordressing ved. Med hænderne vender du nu forsigtigt det hele rundt, så dressingen bliver fordelt ud på alle bladene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
233
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
622
mg
27
%
Kalium
 
439
mg
13
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
2089
IU
42
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Som tilbehør

Så er det bare at servere, og mormorsalaten passer perfekt til blandt andet en kylling i ovn med nye kartofler.

PS: Hvis du alligevel vil modernisere salaten lidt, så kan du tilsætte friske æbletern eller pære.

Det går fint sammen med en mormordressing, og det er jo stadig smagen af den danske sommer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte

    marts 14, 2021 at 7:12 am

    Original Mormor dressing er ikke med citrondressing men med eddike

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required