Her er opskriften på den klassiske mormor salat. En populær salat gennem generationer med en mindst lige så populær mormordressing. Ren sommer!
Opskriften på den klassiske mormor salat er beregnet til fire personer.
Og det er altså en vaskeægte sommersalat, hvor det smager af kolonihavehus, sol, sommer, strand og alt det andet gode.
Ingredienser til mormor salat
1 hovedsalat, skyllet og tørret
Frisk bælgede ærter
2 dl kaffefløde (eller piskefløde)
2-3 spsk. citronsaft
½ spsk. sukker
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pluk salaten i stykker og hæld de frisk bælgede ærter over.
- Bland fløde, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen til det begynder at tykne lidt.
- Smag det til.
- Lige inden servering - og IKKE før - hældes dressingen over salaten og den vendes rundt så alle salatbladene dækkes med dressingen.
- Server straks.
Mormor salat kan serveres til mange slags kød - men den er næsten allerbedst til en grydestegt eller ovnstegt kylling.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!