Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.
Her får min opskrift på en virkelig lækker og hjemmebagt kringle, der smager ligesom en kringle skal smage.
Kringlen er håndæltet, men du kan sagtens bruge en røremaskine. Her skal dejen køre ti minutter på lav hastighed.
Og ellers har jeg forsøgt at lave opskriften så udførlig som muligt, så du får bagt den bedste kringle.
Se også mine bageopskrifter på:
Opskrift på hjemmebagt kringle
Hjemmebagt kringle
Ingredienser
Gærdej
- 45 g gær
- 3 æg
- 1 tsk kardemomme
- 25 g sukker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl mælk
- 400 g hvedemel
- 100 g smør
Fyld til kringlen
- 100 g marcipan
- 100 g smør - blødt
- 100 g brun farin
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt på kringlen
- 1 æg - sammenpisket
- 1 knivspids salt
- 40 g mandelflager
- 2 spsk perlesukker - eller alm. sukker
Fremgangsmåde
- Smuldr 45 gram gær i en stor skål og kom derefter 3 æg, 1 teske kardemomme, 25 gram sukker og 0,5 teske salt i. Varm 1 deciliter mælk op til ca. 37 grader. Det er nemt at afgøre om temperaturen er rigtig ved at stikke en lillefinger i mælken. Hvis du nærmest ikke kan mærke en temperaturforskel er den korrekt.
- Hæld mælken i skålen, efterfulgt af 400 gram hvedemel. Ælt det hele godt igennem.
- Derefter smuldrer du 100 gram smør i med fingrene og ælter dejen igennem igen og tilsætter om nødvendigt lidt mere hvedemel. Det er meget vigtigt, at dejen ikke bliver for hård, for så bliver kringlen tør.
- Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
- Mens den hæver, laver du fyldet til din kringle. Skær 100 gram marcipan og 100 gram smør i mindre tern og bland det med 100 gram brun farin, 1 spiseskefuld citronsaft, 1 teske kanel og 1 teske vaniljesukker, og ælt det godt igennem med fingrene.
- Når dejen er færdig med at hæve, ælter du den lidt igennem og ruller den med hænderne til en lang pølse på ca. 90 cm.
- Med en kagerulle ruller du pølsen flad, så den nu er ca. 20 cm. bred og 90 cm. lang.
- Så fordeler du fyldet på et 3-4 cm. bredt bælte på midten af det lange stykke dej.
- Fold nu ca. en tredjedel af dejen ind over fyldet og fold den sidste tredjedel ind over denne, så fyldet er helt lukket inde.
- Læg et stykke bagepapir på en bradepande og form din dejpølse til en klassisk, hjemmebagt kringle. Husk den hæver en del, når den bliver bagt. Læg et rent viskestykke over og lad din kringle hæve en times tid.
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme. Pisk 1 æg sammen med 1 knivspids salt og pensl hele din kringle grundigt. Drys ca. 40 gram mandelflager og 2 spiseskefulde perlesukker over.
- Bag nu din kringle ca. 15 minutter. Afhængig af din ovn, kan det være, den skal have et par minutter mere. Se på billedet, hvordan den færdige kringle skal se ud.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmebagt kringle med marcipan er allerbedst, når den er nybagt og lun - men den kan også fryses.
Kan efterfølgende varmes op i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole Hansen
Den er hver gang.
Lars Saabye
Hej.
Når du skriver en temperatur på 200 c, er det så varmluft ??
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
Ja, i dette tilfælde er det. Jeg prøver at huske at skrive det mere præcist. Og retter lige denne til.
Tak 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Hvorfor står der nu fortsat over- og undervarme, når du her i 2022 skriver det skal være varmluft?
Bar et spørgsmål.
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Godt spørgsmål og tak. Jeg bager i dag kringler ved over- og undervarme, da jeg synes varmluften gør dem lidt mere tørre.
Så derfor 🙂
Alt det bedste
Holger
Conny Laursen
Hej….min familie har bedt om en god gammeldags kringle til 2. Juledag….jeg har tænkt mig at bage efter din opskrift…jeg syntes bare 15 min. lyder af lidt for en kringle.!!?? Jeg er bange for, at den ikke bliver gennembagt. 🎄🎄🎄
Holger Rørby Madsen
Hej Conny
Det lyder da dejligt, og de 15 minutter plejer at passe fint. Bagetid kan altid variere lidt, da ovne ikke varmer ens. Men bagetiden er ca. 15-17 minutter. Tag kringlen ud når den ser færdigbagt ud.
God bagelyst - og glædelig jul
Holger
Conny Laursen
Hej Holger…Glædelig Jul og tak for dit svar…. Jeg skal bage den i morgen, glæder mig, og nu er jeg rolig om bagetiden. 🙏 Tak…🧑🎄🎅🎄🎅🧑🎄
Aili Elisabeth
hej Mandens verden!
Savner antal personer til en Kringel 5 - 10 - 15 personer???
M VH
Aili Elisabeth
Heidi Bojsen
Den bedste kringle ever 😍😍😍
Aili Elisabeth
Heidi - hvor mange personer til en Kringel. Jeg er en novice i i kringelbagning .
mvh
Aili Elisabeth
Holger Rørby Madsen
Hej Aili Elisabeth
Det kommer jo an på hvor kagelystne I er, men der bør være kringle till mindst 10 personer 🙂
Alt det bedste
Holger