• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Hjemmebagt kringle

billederesultat for hjemmebagt kringle med marcipan
En lækker og hjemmebagt kringle, som sådan en kringle skal smage. Kringlen er fyldt med en dejlig remonce, og den er velegnet til fryseren. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. maj 2024 - Udgivet:  29. april 2021

Del gerne:
655
SHARES
FacebookMessenger655PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.
  2. Opskrift på hjemmebagt kringle
  3. Hjemmebagt kringle
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 48 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.

Her får min opskrift på en virkelig lækker og hjemmebagt kringle, der smager ligesom en kringle skal smage.

Kringlen er håndæltet, men du kan sagtens bruge en røremaskine. Her skal dejen køre ti minutter på lav hastighed.

Og ellers har jeg forsøgt at lave opskriften så udførlig som muligt, så du får bagt den bedste kringle.

Se også mine bageopskrifter på:

  • Kringle med makroner
  • Vandkringle
  • Kringle med æble
  • Fødselsdagskringle
  • Galopkringle

Opskrift på hjemmebagt kringle

billederesultat for hjemmebagt kringle med marcipan

Hjemmebagt kringle

Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.
Bedømmelse
4.9 fra 48 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 12 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Gærdej

  • 45 g gær
  • 3 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mælk
  • 400 g hvedemel
  • 100 g smør

Fyld til kringlen

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør - blødt
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker

Pynt på kringlen

  • 1 æg - sammenpisket
  • 1 knivspids salt
  • 40 g mandelflager
  • 2 spsk perlesukker - eller alm. sukker

Fremgangsmåde

  • Smuldr 45 gram gær i en stor skål og kom derefter 3 æg, 1 teske kardemomme, 25 gram sukker og 0,5 teske salt i. Varm 1 deciliter mælk op til ca. 37 grader. Det er nemt at afgøre om temperaturen er rigtig ved at stikke en lillefinger i mælken. Hvis du nærmest ikke kan mærke en temperaturforskel er den korrekt.
  • Hæld mælken i skålen, efterfulgt af 400 gram hvedemel. Ælt det hele godt igennem.
  • Derefter smuldrer du 100 gram smør i med fingrene og ælter dejen igennem igen og tilsætter om nødvendigt lidt mere hvedemel. Det er meget vigtigt, at dejen ikke bliver for hård, for så bliver kringlen tør.
  • Lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
  • Mens den hæver, laver du fyldet til din kringle. Skær 100 gram marcipan og 100 gram smør i mindre tern og bland det med 100 gram brun farin, 1 spiseskefuld citronsaft, 1 teske kanel og 1 teske vaniljesukker, og ælt det godt igennem med fingrene.
  • Når dejen er færdig med at hæve, ælter du den lidt igennem og ruller den med hænderne til en lang pølse på ca. 90 cm.
  • Med en kagerulle ruller du pølsen flad, så den nu er ca. 20 cm. bred og 90 cm. lang.
  • Så fordeler du fyldet på et 3-4 cm. bredt bælte på midten af det lange stykke dej.
  • Fold nu ca. en tredjedel af dejen ind over fyldet og fold den sidste tredjedel ind over denne, så fyldet er helt lukket inde.
  • Læg et stykke bagepapir på en bradepande og form din dejpølse til en klassisk, hjemmebagt kringle. Husk den hæver en del, når den bliver bagt. Læg et rent viskestykke over og lad din kringle hæve en times tid.
  • Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme. Pisk 1 æg sammen med 1 knivspids salt og pensl hele din kringle grundigt. Drys ca. 40 gram mandelflager og 2 spiseskefulde perlesukker over.
  • Bag nu din kringle ca. 15 minutter. Afhængig af din ovn, kan det være, den skal have et par minutter mere. Se på billedet, hvordan den færdige kringle skal se ud.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
355
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
91
mg
30
%
Natrium
 
265
mg
12
%
Kalium
 
596
mg
17
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
41
g
46
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
511
IU
10
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmebagt kringle med marcipan er allerbedst, når den er nybagt og lun - men den kan også fryses.

Kan efterfølgende varmes op i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Hansen

    juli 05, 2024 at 8:59 pm

    Den er hver gang.

    Svar
  2. Lars Saabye

    december 26, 2023 at 11:56 am

    Hej.
    Når du skriver en temperatur på 200 c, er det så varmluft ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 26, 2023 at 1:14 pm

      Hej Lars
      Ja, i dette tilfælde er det. Jeg prøver at huske at skrive det mere præcist. Og retter lige denne til.
      Tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jolanda

        maj 02, 2024 at 2:42 pm

        Hvorfor står der nu fortsat over- og undervarme, når du her i 2022 skriver det skal være varmluft?
        Bar et spørgsmål.

      • Holger Rørby Madsen

        maj 02, 2024 at 3:50 pm

        Hej Jolanda
        Godt spørgsmål og tak. Jeg bager i dag kringler ved over- og undervarme, da jeg synes varmluften gør dem lidt mere tørre.
        Så derfor 🙂
        Alt det bedste
        Holger

  3. Conny Laursen

    december 20, 2022 at 11:06 am

    Hej….min familie har bedt om en god gammeldags kringle til 2. Juledag….jeg har tænkt mig at bage efter din opskrift…jeg syntes bare 15 min. lyder af lidt for en kringle.!!?? Jeg er bange for, at den ikke bliver gennembagt. 🎄🎄🎄

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 20, 2022 at 11:20 am

      Hej Conny
      Det lyder da dejligt, og de 15 minutter plejer at passe fint. Bagetid kan altid variere lidt, da ovne ikke varmer ens. Men bagetiden er ca. 15-17 minutter. Tag kringlen ud når den ser færdigbagt ud.
      God bagelyst - og glædelig jul
      Holger

      Svar
      • Conny Laursen

        december 25, 2022 at 3:05 pm

        Hej Holger…Glædelig Jul og tak for dit svar…. Jeg skal bage den i morgen, glæder mig, og nu er jeg rolig om bagetiden. 🙏 Tak…🧑‍🎄🎅🎄🎅🧑‍🎄

  4. Aili Elisabeth

    februar 17, 2022 at 6:59 pm

    hej Mandens verden!
    Savner antal personer til en Kringel 5 - 10 - 15 personer???

    M VH
    Aili Elisabeth

    Svar
  5. Heidi Bojsen

    oktober 28, 2021 at 5:06 am

    Den bedste kringle ever 😍😍😍

    Svar
    • Aili Elisabeth

      februar 17, 2022 at 6:56 pm

      Heidi - hvor mange personer til en Kringel. Jeg er en novice i i kringelbagning .
      mvh
      Aili Elisabeth

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        februar 22, 2022 at 9:53 am

        Hej Aili Elisabeth
        Det kommer jo an på hvor kagelystne I er, men der bør være kringle till mindst 10 personer 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required