Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Nem opskrift på bulgur med persille og citron

Nem opskrift på bulgur med persille og citron

Dette er en virkelig nem opskrift på bulgur, hvor bulguren overhældes med kogende vand. Derefter vendes bulguren med persille og citronsaft, og så er den klar til servering. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. september 2021 - Udgivet: 11. april 2018

Bulgur er lækkert tilbehør, og her kan du se hvordan du meget nemt tilbereder bulguren. Du kommer blot bulguren i en skål, og overhælder den med kogende vand. Derefter vendes den med persille og lidt citronsaft, og så har du en virkelig lækker bulgur.

Opskrift på bulgur

300 gram bulgur
1 teskefuld salt
Kogende vand
1 bundt persille
1 halv økologisk citron

Sådan laver du bulgur

  1. Kom bulguren op i en skål og tilsæt en teskefuld salt. Gerne groft havsalt.
  2. Kog vand op i en elkedel eller gryde. Du skal bruge så meget vand, at bulguren er rigeligt dækket med vand. Vandet skal gerne stå 2-3 centimeter op over bulguren.
  3. Rør det rundt og dæk skålen med et stykke sølvpapir.
  4. Lad nu bulguren trække i cirka 20 minutter. Kig til den efter 10 minutter, og tilfør om nødvendigt lidt mere kogende vand. Det kan være forskelligt hvor meget vand der skal bruges.
  5. Hak persille fint og vend den i bulguren sammen med lidt saft fra den halve citron. Smag dog til, så du ikke får for meget citronsaft i bulguren. Smag eventuelt også til med salt.

Så er den færdige bulgur klar til servering, og den passer blandt andet glimrende til kebab af hakket oksekød. Men prøv også at servere bulguren til en stegt kylling i ovn eller en svinemørbrad i ovn.

Bulguren stammer fra Mellemøsten, og den laves af afskallede og knækkede hvedekerner, der kan være behandlet på forskellige måder.

Du kan spise den i stedet for pasta, ris eller kartofler, og den er også god at anvende som bulgursalat, hvor der kan vendes forskellige grøntsager i.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette Neutzsky-Wulff skriver

    september 25, 2024 at 4:41 pm

    I Tabouleh opskrift opgives ikke kogetid for bulgur, men den skal vel koges?
    Mvh Annette

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.