Bulgur er lækkert tilbehør, og her kan du se hvordan du meget nemt tilbereder bulguren. Du kommer blot bulguren i en skål, og overhælder den med kogende vand. Derefter vendes den med persille og lidt citronsaft, og så har du en virkelig lækker bulgur.
Opskrift på bulgur
300 gram bulgur
1 teskefuld salt
Kogende vand
1 bundt persille
1 halv økologisk citron
Sådan laver du bulgur
- Kom bulguren op i en skål og tilsæt en teskefuld salt. Gerne groft havsalt.
- Kog vand op i en elkedel eller gryde. Du skal bruge så meget vand, at bulguren er rigeligt dækket med vand. Vandet skal gerne stå 2-3 centimeter op over bulguren.
- Rør det rundt og dæk skålen med et stykke sølvpapir.
- Lad nu bulguren trække i cirka 20 minutter. Kig til den efter 10 minutter, og tilfør om nødvendigt lidt mere kogende vand. Det kan være forskelligt hvor meget vand der skal bruges.
- Hak persille fint og vend den i bulguren sammen med lidt saft fra den halve citron. Smag dog til, så du ikke får for meget citronsaft i bulguren. Smag eventuelt også til med salt.
Så er den færdige bulgur klar til servering, og den passer blandt andet glimrende til kebab af hakket oksekød. Men prøv også at servere bulguren til en stegt kylling i ovn eller en svinemørbrad i ovn.
Bulguren stammer fra Mellemøsten, og den laves af afskallede og knækkede hvedekerner, der kan være behandlet på forskellige måder.
Du kan spise den i stedet for pasta, ris eller kartofler, og den er også god at anvende som bulgursalat, hvor der kan vendes forskellige grøntsager i.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annette Neutzsky-Wulff
I Tabouleh opskrift opgives ikke kogetid for bulgur, men den skal vel koges?
Mvh Annette